• jackie chan'in 1985 yılında çektiği, bizim televizyonlarda defalarca oynayan harika film. türkçe adıyla polis hikayesi.
    filmin başında jackie'nin otobüs durdurma sahnesi tango ve cash filminin başında tango tarafından tırı durdurmak için aynen çekilmiştir.
  • aslında tek bir film değildir.
    sonuncusu 2013 yılında çekilen 6 filmlik bir seridir

    birinci film
    ikinci film
    üçüncü film
    dördüncü film
    beşinci film
    altıncı film

    bütün filmlerde jackie chanbaşroldedir
  • 2016 yılında hollywood reporter'ın roundtable programında katılımcı yönetmenlere şu soru soruluyor; "dünya bir atom bombası ile yok olmanın arifesinde olsa ve sadece bir filmi kurtarabilseydiniz hangsi olurdu?" tarantino'nun cevab,ı bu serinin 3. filmi. spesifik olarak da son aksiyon sahneleri ( malezya'da geçen kısım). ayrıca yine 3. filmde chan abimize efsanevi michelle yeoh başrolde eşlik etmekte.
    kişisel favorim 3 ve 4 olsa da hepsi ayrı keyiflidir.
  • her birisindeki aksiyon sahnesi, hollywood filmlerindeki aksiyon sahnelerine 1000 basan filmler bütünü.
  • bu filmdeki aksiyon sahnelerinin gerçek anlamıyla çekilmiş olması büyüleyici.oyuncular,dublörler,figüranlar,teknik ekip sanatlarını icra ediyorlar bu eserde ve cgı,yeşil perde öncesinde sinemanın aslında ne olduğunu gösteriyorlar.çokda önemli olmayan basit konu bu aksiyona sadece hizmet etmek için var(la yok arası).mizah var,gerçekçilik var (başlarda çatışmanın ortasında donup kalan ve altını ıslatan polis memuru,sonlarda alışveriş merkezindeki kapışmada bazı şiddet anları).ayrıca girişteki teneke barakalardan oluşmuş gecekondu kasabası ve finaldeki ışıl ışıl avm bir ülkenin ikiyüzünü kaçınmadan sergiliyor.her jackie chan filminde olduğu gibi çekimlerinde bolca sakatlanma ve acı var..
  • "police story 2:ging chat goo si 2" harika ilk filmden sonra tek başına bir jackie chan klasiği olsada daha iyi bir devam filmi değil.1.filmi mükemmel yapanlar mizah,aksiyon,dövüş ve romantizmin iyi harmanlanmasıydı.giriş ve finaldeki 2 büyük aksiyon sahnesi ile bir bütünlüğü vardı.nerdeyse 3 farklı koldan oluşan olaylar birbirini tamamlamadığı gibi odak noktasını kaydırıyor.yeni tanıştığımız kötü adamların acımasızlığı ile jackie chan komiklikleri buz gibi bira ile sıcak çayı ardarda içmeye benzer bir etki yaratıyor.ama tamgaz eğlence garanti.yine çekimleri acımasızca bol yaralanma,acı dolu.
  • police story 3:supercop 90'ların en iyi aksiyonlarından,jackie chan'in en iyilerinden,son 20 dakikası beğeni,şaşkınlık ve hayret çıtasını zirveye taşıyor.chan her zamanki gibi bir helikoptere asılı kaldığı ip merdivende şehrin yukarılarında uçuyor,sıradan yani.michelle yeoh bir tepeyi aştığı motorsikletle hareket halinde bir trene gerçekten atlıyor.jackie chan ve michelle yeoh'u sadece bir filmde yanyana izlemek üzücü.aralarındaki çekim ve enerji big bang patlaması gibi.çekimler sırasında dublörlük yarışına bile girmişler.komedi var,hatta ilk yarı mizah yüksekti.derken ikinci yarı sertleşiyor.kötü tarafın karanlık yanlarını ve acımasızlığınada şahit oluyoruz.bu ciddiyet içinde bile eğlence var.çekimleri ise yine bir jc klasiği olarak bol yaralanma,acı dolu.
  • police story 4:first strike asıl serinin dördüncü ve son filmi.5 ve 6 daha çok yan ürünler gibi.ayrıca chan ka-kui ve nedense bu filmde olmayan may'in düğünününde olacağı bir asıl 5.film planlanmış ama olmamış.ingilizce versiyonda adı jackie kahramanımızın.first strike'a gelirsek yine olaylar,olaylar.bir nükleer kaçakçılık davasının peşinde ukrayna,rusya'dan avustralya'ya uzanan bir serüven.bazen james bond'u andırsada jackie chan'in en iyi anlarını sunuyor.bir dağdan aşağıya kayak kovalamacası,patlayan helikopterden donmuş göle atlama,yüksek bir binanın dışında dar çıkıntılarda atlayıp,koşarak kaçma,ünlü merdivenli dövüş sahnesi,köpekbalıklı havuz kapışması gibi klasik anlar ve her jc filmi gibi kamera arkası bolca yaralanma ve acı dolu.
  • quentin tarantino'nun the hollywood reporters'un ''kıyamet kopuyor olsa kurtaracağınız film hangisi olurdu'' sorusuna cevaben ismini söylediği jackie chan tarafından senaryosu yazılan ve yönetilen, 1985 yapımı hong kong aksiyon filmi.

    jackie chan'in bu filmdeki karakterinin adı çavuş "kevin" chan ka-kui olmasına rağmen abd, ingiltere ve avustralya sürümlerinde "jackie" olarak dublajlanmıştır.

    chan, amerikan film pazarına girişi olması amaçlanan the protector (1985) filminde james glickenhaus ile hayal kırıklığı yaratan bir çalışma deneyiminden sonra bu film üzerinde çalışmaya başladı.

    polis hikayesi, chan ve dublör ekibi tarafından gerçekleştirilen araba kovalamacaları, chan'ın hızlı giden bir otobüste asılı kalma, parkur benzeri akrobasi ve camları kırılan bir alışveriş merkezi kavgası dahil olmak üzere birçok büyük ölçekli aksiyon sekansı içerir.

    filmin çoğu, chan ve film yapımcılarının lineer ilerleme yoluyla geliştirdikleri aksiyon sekansları etrafında oluşturuldu.

    police story, gişede tahmini 18.724.000 abd doları (2021'de 47.200.000 abd dolarına eşdeğer) hasılatla asya ve avrupa'da gişe rekorları kıran büyük bir başarıydı.

    1986 hong kong film ödülleri'nde en iyi film ödülünü kazandı.

    chan'ın otobiyografisine göre kendisi de bu filmi en iyi aksiyon filmi olarak görüyor.

    chan'ın alışveriş merkezindeki son aksiyon sekansı, aksiyon sineması tarihindeki en büyük gösterilerden biri olarak kabul edilir.

    filmin 4k restorasyonu, devam filmi police story 2 ile birlikte 1 şubat 2019'da kuzey amerika'da tekrar gösterime girdi.

    bu filmin ve diğer birçok filmin senaristi edward tang, bu filmi normal hollywood senaristlerinin çalıştığı şekilde yazmadığını söyledi.

    chan, tang'a filmi bir alışveriş merkezi, bir köy, bir otobüs vs. bir sahne donanımı ve konum listesi etrafında yapılandırması talimatını vermiş.

    film hakkındaki (ve pek çok chan filmi hakkındaki) en büyük yanılgılardan biri chan'ın hiç dublor kullanmadığı ile ilgili.

    oysaki chan filmlerinde sürekli çalıştığı bir dublor takımını kullanır...

    jackie chan dublör takımı;

    chan tat-kwong
    johnny cheung
    danny chow
    fung hak on
    benny lai
    rocky lai
    sam wong
    ben lam
    chris li
    mars
    pang hiu-sang
    paul wong

    filmin çekimleri sırasında, alışveriş merkezinin ertesi sabah temizlenip iş için hazır hale getirilmesi gerektiğinden zorlu zaman kısıtlamalarının getirdiği ek bir baskı vardı.

    chan'ın dublörlerinden biri yapamayacağını düşünüp ona sarılıp özür dilemiş ve sonunda chan dublörü sahneyi çekmeden önce pantolonunun içine koyduğu bir budist duası ile ona destek vermiş.

    letterboxd
  • bir komedi filmi için bile fazlasıyla aptalca bir filmdir ama bu film sayesinde jackie chan batıda tanınırlık kazanıp hollywood'a transfer olmuştur. filmin tek iyi yanı da budur.

    filmde kemal sunal'ın mafyalı filmleri gibi hep tesadüfler üst üste geliyor. her karakter her sahnede tam olarak orada durması gerekiyorsa orada duruyor. ne eksik ne fazla.
hesabın var mı? giriş yap