• (bkz: lebkuchen)
  • ana malzemesi zencefil (ginger) olan kek veya kurabiye şeklinde pişirilebilen bir tatlı çeşidi. türkçeye zencefilli kurabiye olarak çevrilebilir sanırım.

    almanların lebkuchen isimli kurabiyelerini tad olarak andırırsa da iki kurabiye birbirinden farklıdır. lebkuchen malzeme olarak daha çok baharatlı ve form olarak daha yumuşak iken gingerbread daha çıtır olur.

    gingerbread çoğunlukla kurabiye adam olarak adlandırılan şekilde yapılırlar. (bkz: gingerbread man) gingerbread man kurabiyelerinin üzerleri renkli şekerlerle süslenir. ayrıca gingerbread malzemesinden yapılmış evler de vardır. hansel ve gretel masalını andırır bu evler.

    bu geleneksel kurabiye çeşidi daha çok noel zamanında bulunabilir. noel zamanı yıldız, çam ağacı, kalp, melek gibi şekillerde gingerbread kurabiyeleri bulunabilir.
  • pek bir tatli, pek bir sirin olur adam seklinde olanlari. ayrica bogaz agrisina ve mide bulantisina da iyi gelir.
  • (bkz: gingerbreak)
  • gtalk ya da skype üzerinden video görüşmenin galaxy s için gelmesini heyecanla beklediğimiz android 2.3'ün güzel ismi

    edit: (2.3.4'lü yüklersek bu özellikler gelecek gibi, ama benim gibi kies'dan yüklemeyi bekleyenler(2.3.3 geldi) biraz daha bekleyecek gibi duruyor)
  • kimse de şu bkz.ı vermemiş: (bkz: android 2.3)
  • mobil cihazların xp'si; hala en fazla kullanılan android sürümü.
  • öncelikle belirtmek isterim asla ve asla bkz. lebkuchen değildir...

    türk insanının hayatına amerikan filmleriyle girmiş olsa da anavatanı isveç'tir. noelden bir önce gelen cumartesi hamuru hazırlanır ve pazar pişirilir... noel akşamı, noel çayı ile birlikte afiyetle yenir...

    tarifine gelince;
    75 gram tereyag
    100 gram şeker
    3 yk şeker pancarı pekmezi
    1 çk toz zencefil
    1 çk toz kakule
    1 çk toz tarçın
    1 çk yenibahar
    100 ml taze krema
    1 çk kabartma tozu
    350 g un

    malzemelerden elde edilen hamur bir gece buzdolabında bekletilir. pazar günü hamur un serpilmiş tezgah üzerinde mümkün olduğunca ince açılır ve kalıp ile şekil verilir... önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 7-10 dakika pişirilir... hamurun rengi koyu olduğu için renginden pişip pişmediğini anlamak pek kolay değildir... yine de 7. dakikadan sonra gözü fırından ayırmamakta fayda vardır... fırından çıktığında fırın ızgarası üstünde iyice soğumaları beklenir... ardından cam kavanozda noeli bekler sevimli kurabiyelerimiz...

    gargamel ailemiz programını bir kez daha sundu...
hesabın var mı? giriş yap