• sanırım biraz geç başladım ama yetişmek için tek seferde 2 bölüm dinliyorum
  • muhabbet, bilgi içeriği ve konuklar ile dolu dolu olan, her girişimcinin, girişimci olmak isteyenin takip etmesi gereken bir pod cast.

    konuklu bölümler ciddi faydalı ve etkin oluyor. konuk olmayan bölümlerde de haber ve gelişmelerin değerlendirilmesinin yanında özellikle yatırım süreçleri, terimleri, girişimlerden bazı istatistikler vb., bu bölümlere kısa da olsa özel içerikler eklemeleri süper olur.

    bu adamların samimi muhabbetlerinden kaynaklı, sanki üniversiteden arkadaşlarınızmış havası oluşuyor dinledikçe. girişim falan filan dışında bir şeyden bahsetseler de keyif alınabilecek bir ortam var.

    başlamakta geç kalmayın, 100 bölümü geçti, geri doğru tamamlamak zor oluyor.

    buyrun, bu da link;
    http://www.girisimcimuhabbeti.com/

    #barisuzulmesin
  • slack komünitesinde yazılanlar açık ara en iyi içerik keşfetme kanallarımdan birisi haline geldi. girişimcilikle ilgilenen birisi slack komünitesine katılıp hiçbir şey paylaşmadan sadece paylaşılanları takip etse bile büyük faydasını görecektir.
  • yurdakul bey
  • geç keşfettiğim ancak ilk bölümden itibaren geriden gelerek dinlemeye başladığım, dinlerken çok keyif aldığım, verdikleri örneklerden ya da yaklaşımlarından yola çıkarak kendi işimle ilgili kafamda renkli ampüller yanmasına sebebiyet veren podcast kanalı.

    trafikte geçirdiğim zamanı daha verimli hale getirmek için sesli kitap vs aradığım bir dönemde keşfetmem de ayrı bir güzellik oldu. işe gidiş geliş trafiğinde günde en az 3-4 bölümü dinleyebiliyorum. bu açıdan biraz geç izlenmeye başlanılan bir lost ya da game of thrones etkisi de yaratmıyor değil. bu nedenle güncel bölümlere yetiştiğimde haftada bir bölüm dinlemek sabırsızlığa sebep olacak gibi görünüyor.
  • sonuç olarak bu da bir girişim ve amaç para.
  • (bkz: gümlet medya)
  • 123. bölümünü yayınlamıştır. beğenerek dinlediğim ve desteklediğim* bir podcasttir.

    bu bölüm sonlarında bir ürün alabilmek için kredi çekenleri "ıvır zıvır için kredi çeken tipler" olarak eleştirmeye başladıkları andan itibaren kendilerini hayretle dinledim.

    mesleki performansını ve maaşını ortalama altı olarak gördükleri bir tanıdıklarının (bkz: bir arkadaş ekolü), mercedes a serisi bir otomobil alması kendilerine çok saçma gelmiş.

    evet otomobil bir araçtır ancak bazıları için bir tutkudur. otomobil tutkusunu arabacı adam (bkz: car guy) (bkz: piston head) olmayan biri anlayamaz. ama anlayamadığı bu konuyu da "ne saçma şey yea" diyerek aşağılayamaz. türkiye'de yaşıyor olması ve otomobillere 2-3 kat daha fazla ödemek zorunda kalması bu "car guy"ların suçu değildir.

    sen eğer nirvana falan değilsen sırf spiritüel olaylarla kendini doyuramıyorsan, ruhunu besleyebilmek için ya da en kötü hayattan keyif alabilmek için araçlara, maddeye, çalışmaya, başarılara, terfilere ve diğer dönüşümü olmayan sarf ürünlere bağlısın.

    "hiç değilse telefona verilen para bir işe yarıyor, otur büyük ekranda angry birds oyna" yorumunu yapabiliyorsan, oyun oynayarak keyifli dakikalar geçirmeyi talep etmiş bir kişiye hak veriyorsundur. ancak otomobil tutkusunu sırf sende yok diye saçmalık olarak itham edemezsin. adam senin büyük ekranda angry birds oynarken aldığın hazzı arabasını yıkarken alıyor, sağıyla soluyla uğraşırken alıyor, sanayiye giderken alıyor belki de park ettikten sonra dönüp arabasına bakarken alıyor.

    özellikle "dönüşümü olmayan yatırım" yorumu da ayrı bir konu. arabaya verilen bu para nasıl çöpe gitmiş oluyor anlayamadım. sıfır otomobilin ikinci elde artık %20'den fazla değer kaybetmeden satılabildiği ülkemizde araç almak neden bu kadar saçma anlayamadım. diyor ki katma değer üretmeyen hiçbir harcama gerekli değilmiş, harcadığın parayla ille de çatır çatır iş yapıyor olman gerekliymiş. kredi çekerek lüks bir otomobil alıp işe gidip "ortalama altı" da olsa katma değer üreten bir adam bu gruba nasıl dahil olmuyor gerçekten anlayamadım. adam belki sırf sabah lüks otomobiline binerek aldığı keyif sayesinde o işe gidip katma değer yaratabiliyor.

    konuyla ilgili uzun uzun yazmamın sebebi ise, burada eleştirilen ürünlerin, piyasada hemen hemen aynı işlevi gören benzerleri varken, neden kredi çekilerek lüks olanlarının alındığıyla ilgiliyken, apple fanboyluğunun da getirileriyle telefon almaya mantıklı derken, otomobil almanın çok saçma olduklarına inanmaları. araba ve telefon fiyatı arasında tabi ki de dağlar kadar fark var ancak her iki ürünün de yarı fiyatına benzer temel işlevleri yerine getiren muadilleri mevcut. o yüzden mercedes otomobil ile iphone telefon kıyaslanabilir durumda.

    imza: 86 sonrası doğumlu, 24 vadeyle aldığı mercedes marka otomobilden samsung cihaz ile leş gibi trafikte podcast dinleyerek keyif alan bir destekçiniz.
  • halihazırda bir yazılım şirketinde çalışan ama bir yandan kendi girişimini kurmak isteyen bana ilham kaynağı olan podcast kanalı. neredeyse tüm bölümlerini dinledim ve ilgi çekebileceğini düşündüğüm bir bölüm konusu var:
    kendi durumumdan örnek vereyim; benim bir micro saas fikrim var. abonelik üzerinden atıyorum aylık 1 lira alacağım. ama bu aylık 1 lirayı almak için dahi şirket kurmam gerekiyor. fakat tutup tutmayacağını bilemediğim bir fikir için şirket kurma fikri çok korkutucu geliyor. sırf bu sebeple fikrimi ya ücretsiz olarak sunacağım ya da gözümü karartıp şirket kuracağım. böyle bir durumda nasıl bir yol izlenmeli, şirket kurulması gerekecekse de ülkede şirket nasıl kurulur, şahıs şirketi mi limited şirket mi anonim şirketi mi kurmak gerekir? bunların avantajları ve dezavantajları nelerdir? şirket kurulursa ve hiç çalışanı yoksa ama satış da yapmamışsa; yani hiç geliri ve hiç gideri yoksa dahi devlete ödenmesi gereken vergiler var mıdır? bu tip sorulara ilişkin internette çok az açıklayıcı bilgi var. bu konularla ilgili doyurucu bilgiler verebilirlerse çok ilgi çekeceğini düşünüyorum. mesela communityinviter için şirket mi kurdular yoksa paypal üzerinden mi ödeme alıyorlar? yurtdışında bu tarz micro saas işlerinden güzel kazançlar elde eden girişimler var ama ülkemizde çıkmamasının en büyük sebeplerinden biri bu tarz sorulara bulunamayan cevaplar yüzünden hevesleri kırılan ve girişimci olmak isteyen gençler.
hesabın var mı? giriş yap