• genelde az çalışıp çok kazanmak veya parayı bir an önce vurmak adına gündeme gelen sohbetler silsilesidir. gerçek girişimcileri ve bu ruha sahip olanları tenzih ederek söylüyorum, dünyanın en zor işidir. kurumsal köleyken çalıştığınızın 100 katı çalışır, 10000 katı stres yaşarsınız. ay sonu yatan maaşınızı bugüne kadar bir kere bile ulan yatar mı diye düşünmediyseniz, yanınızda çalışanların maaşını bu ay ödeyebilecek miyim diye düşünmeye başlarsınız, bırakın ben bu ay ne yerim içerim diye düşünmeyi.

    gerçek girişimciler için ise önemli olan fikirdir ve bu fikri nasıl uygulayabileceğini bilmektir. melek yatırımcılar, girişim sermayeleri, fonlar vs artık günümüzde fikrinizi zikredebilmek için bir sürü imkan vardır. hatta ve hatta kickstarter gibi bir sürü web sitesi ile projelerinizi online olarak tanıtabilir, fonlayabilir ve istediğiniz noktaya getirebilirsiniz.

    en büyük tavsiyem mutlaka ama mutlaka ciddi bir iş planı yapın. ayda x tl kira veririm y tl maaş öderim şeklinde değil. oturun detay detay ay ay en kötü olasılıkları dikkate alarak hesap kitap yapın. gelirlerinizi giderlerinizi iyi ayırıp, sizin için kritik dönemeçleri olmazsa olmazları belirleyin. en en en önemlisi de işi durdurmanız gerekecek zamanı daha işe başlamadan tespit edin ve o noktaya geldiğinizde zarar görmeden işte buradayım diyerek bu hayalden vazgeçin.
  • yeni dinlemeye başladığım, aralardan seçmece yaptığım, 116. bölümü şahane olan podcast.

    sözlük yorumlarını hem ekibin hem dinleyicilerin okuduğunu bildiğim için mail atmak yerine buradan yazmayı tercih ettim. 129. bölümde şirket kuruluşu ile ilgili tavsiye verirken hukuki olarak farkında olmadan çok hatalı bilgiler verdiler. bunun işi savsakladıklarından değil, yeni türk ticaret kanununa hakim olmadıklarından olduğu çok belli. şahıs şirketinin borçlarından olan sorumluluğun kapsamı, anonim ve limited şirket kuruluş sermayeleri gibi çok temel konularda hatalı bilgiler verdiler. kendilerine tavsiyem ya ekibe aralarda konusuna göre bir hukukçu dahil etmeleri ya da son regülasyonlara biraz daha sıkı çalışmaları. onun dışında güzel bir boşluğu dolduruyorlar, başarılarının devamını diliyorum.
  • eğlenceli öğretici podcast. özellikle bildikleri konuları konuştukları yada bir bileni davet ettikleri bölümleri ayrı güzel. son 2 haftadır yoklar sanırım. iyi olduklarını umuyorum.
  • türkiye’de girişimlerin durma noktasına geldiği bu zamanlarda, bölümleri iki haftada bir, hatta ayda bir yayınlasalar daha iyi olacak gibi.

    ciddi anlamda konu sıkıntısı çektiklerini kendileri de itiraf ediyorlar zaten.

    bitcoin soslu goygoy muhabbeti yapacaklarına, konuşmaya değer konuları biriktirip yayınlamaları, kaliteyi korumak adına daha iyi olur sanki.

    podcast’in adı “kriptopara muhabbeti” olmaya doğru gidiyor. kriptopara konusuna elbet ara ara yer verilmeli, en nihayetinde girişimcilikle bağlantılı bir konu, ama son birkaç bölümdür “kripto aşağı kripto yukarı” durumu söz konusu.

    girişimci muhabbeti, ana dilimizde yapılan en kaliteli internet yayını olabilir. bu çizgiyi korumaları bu anlamda önemli.

    not: kayıtları yayına vermeden önce biraz elden geçirme zahmetinde bulunsalar iyi olacak. zira konuşmanın ortasında telefon çalması, dinleyiciyle kurulan bağlantıyı bir anda beyaz futbol seviyesine çekiyor.

    saygılar sevgiler.
  • kriptopara borsalarında yatırımı olan ve btc-eth madenciliği de yapan biri olarak bu kadar fazla bu konunun konuşulması şahsen beni rahatsız ediyor. kendi podcastleridir, istediklerini konuşurlar tabi ki ama ilk bölümlerinden itibaren yayınlandığı anda her bölümünü, çok takıntılı olduğum podcast dinleme sırasını bozarak hemen dinleyen biri olarak söylemek istedim.
    devlet kurumunun yaptığı yanlışlıkları ve mevcudiyetinin getirdiği sorunları bahsetmelerini politik değil felsefi konuşma olarak kabul edip, politik konulara girmemek için gösterdikleri özeni takdir ediyorum.
    kendilerinin muhabbetini çok sevsem de, farklı sektörlerde yapılan girişim örneklerini ilgili kişi veya firma temsilcilerini konuk ederek yayın çekmeleri, podcastin konseptine uygun olması ve başarısı açısından daha iyi olur kanısındayım. bu konuda araştırma yapabilir ya da slack gruplarından tavsiye/yönlendirme talep edebilirler.
    içerik hazırlama ve özen konusunda anytown - serbest oyun imalatın'ı tebrik ederim.
    her iki podcasti de severek dinliyor ve takip ediyoruz.
  • isiniz ne ?
    ben serial entrepreneur 'im.
  • madem sormuşlar, ben de en eski bölümlerinden beri dinleyen (kuyunun dibinden konuştukları dönem dahil) ve her yeni bölümü ilk iş dinleyen biri olarak, son dönemde "meeh yine bikbikcoin, yeteryum konuşmuşlar" şeklinde tepki veriyorum.

    bir dinleyicileri olarak kendilerini eski çizgilerinde görmeyi tercih ederim. şu anda türkiye'de ve dünyada (hatta etrafımda) herkes derin ya da yüzeysel bitcoin ve cryptocurrency konuşuyor. merak ettiğimde yerli yabancı detayına hakim olabileceğim binlerce kaynak var. girişimci muhabbeti'ni güzel ve nitelikli yapan ise webrazzi çiğliğinin ötesinde girişim ve teknoloji konuşmaları, global ve ulusal ölçekte yorumlarıydı.

    dolayısıyla dinlemeyi tetikleyen tercih "girişim muhabbeti dinlemek ya da dinlememek" iken şimdi "girişim muhabbeti dinlemek istiyorum ama arada kripto da girecek bir sürü şimdi höff" gibi bir noktaya geldi.

    kripto sevenleri evet anlıyorum fakat kendileri doğrudan kripto odaklı n tane yayını dinleyebilir bence, ben girişim ve teknoloji üzerine muhabbet dinlemeyi tercih ediyorum. en basitinden kripto istesem gümlet bünyesinde yollarda tv var.

    tanım: eskiden beri dinleyicisi olduğum podcast yayını.
  • son bölümde brezilya milliyetçiliği yaptılar, tangocular bu ayıbı unutmaz.

    (bkz: arjantin milliyetçiliği)
hesabın var mı? giriş yap