• gis adı ilginç geliyor ilk başta ama esasen “güvenli ve ileri sürüş “ ‘ün kısaltması olarak geçiyor.
    uluslararası standartlarda motorlu taşıt eğitimi veren bir kurum, aynı zamanda sürücü kursu.
    aslında memleketimizdeki sürücülük okulları keşke burası gibi herşeyi gerektiği gibi yapsa.
    bizim ekşiteker’den birkaç kişi buradan eğitim aldı, çok memnun kaldılar, hatta sürücü kursuna yazılıp üstüne motosiklet eğitimi alıp şimdi motorunu seçmeye çalışan sözlükçü bile var.
    ee tabi sözlük yazarı dediğin kolay beğenmiyor birşeyi, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelip motor beğenemiyor.
    neyse eğitim diyorduk ki burasının alanı da gayet güzel, motosiklet için çok ideal.
    zaten artık bu tip yerleri şehire yakın bulmak zor iken gis akademi kemerburgaz’da gayet yakında ve bu da iyi bir avantaj.

    yakın zamanda burada ekşiteker olarak bir atraksiyon yapacağız ama du bakalım...
    inş cnm ya diyelim...
  • internet sitesi ise: http://www.gisakademi.com/ 'dir.
  • hakkını vererek a2 ehliyeti alınabilecek bir sürücü kursu ve aslında bir akademidir. çoğu sözde sürücü kursları a2 için pratik eğitim vermezken ve pişkin bir tavırla tanıdığınızdan öğrenin gelin derken, burada verilen sürüş dersi, yine kendilerinin verdikleri temel motosiklet eğitimi paketine eşit durumdadır.
  • kemerburgaz civarlarında bulunan güzel bir motosiklet eğitim merkezidir. yeşillikler içinde bulunan ferah bir ortamda fısstık gibi motosikletlerde acemiliği hocalar eşliğinde atabilirsiniz.
    hatta cümleten ekşiteker yaş gününü yaptık mekanlarında sağolsunlar kapılarını da açtılar, kaymak gibi asfaltlı bulunca kendimizden geçtik, çılgın attık.
    ordaki motor atölyesinde kendi motorunuzla ilgili destek , yardım felan da veriyorlar yanlış bilmiyorsam.
    en yavaş gitme yarışmasındaki yaptığım derecemden dolayı da gis akademinin tişörtünü ve şapkasını hediye ettiler bana ; evi temizlerken felan baya işe yarıyolar :)
  • ekşiteker 2. yaş günü sayesinde gidip görme fırsatı bulduğum; ormanın eteğinde, şehrin göbeğinde, istanbul'un gözbebeğinde olan motosiklet eğitim merkezidir kendileri.

    biz ekşiteker ahalisine mekanlarını açmaları ayrı bir gönül genişliği; o konuyu şimdilik es geçmekle birlikte mekan ve eğitim hakkında 1-2 kelam etme lüzumu görüyorum şahsım adına.

    kendilerinin adını ilk olarak motomaxtan ekipman alırken duymuştum. 1000 tl üzerinde alışveriş yaparsanız gis akademiden bedava sürüş eğitimi kazanıyorsunuz denildiğinde ismi itibariyle gayet ciks gelmişti bana. ''akademi'' diyolla wooohoo... neyse alışverişimizi 1000 liralık yaptık ve faturayı hanımın adına kestirdik ki o eğitim alabilsin...

    tabi insan yerini yurdunu bilmediği şeyin nasıl olduğunu merak ediyor. sevgili icemanr başgan yaş günü toplaşkamızın burada olacağını söylediğinde bu açıdan da sevinmiştim taa ki gidene kadar....
    (burdan sonra kötüleyecem sandınız de mi lan; nihahahahahah, zuhahahaha)

    yolunu izini neyin bilmediğimden gidiş süreci biraz sancılı olsa da hakikaten moturu vs siktir et sadece gidip bahçesinde oturmak amaçlı bile gidilesi, görülesi bi yeri var. gayet güzel ağaçların ortasında, istanbulda insanın kolay kolay bulamayacağı, huzurla nefes alınabilecek bir yer.

    buraya kadar fiziki koşullarından bahsettik, biraz da eğitime-parkura laf edelim değil mi?
    -evet

    her neyse efendim. mekanın iç parkuru özellikle de slalom sever insanlar için gayet iç açıcı. hatta artçısı tarhananayı altına sıçırtmalı slalomları ile şov yapan sevgili faksite sorabilirsiniz. ayrıca sürüş eğitimleri de gayet doyurucu. sabah kazma sapı olarak kursa katılan bir arkadaş gün sonunda bir altın elbiseli adam olmasa da gayet rahat bir valentino rossi olabiliyür.(abartma fiilinin amına koymak) sonra sınavın da yine kendi mekanlarında yapılıyor olması apayrı bir güzellik bence. insanın tanıdığı bir mekanda sınava girmesi hoş.
    hem burada eğitim aldığınız motorlar da güzel, yani işin özeti ben beğendim. beleş eğitim hakkımızı da en yakın zamanda gidip kullanmayı düşünüyorum.

    (bkz: gidin gari)
  • temel motosiklet eğitimine katıldığım sürücü kursu ve eğitim kurumu. ehliyet vermek yerine, güvenli sürüşü kazandırmayı ve vizyon kazandırmayı amaçlamaktadırlar. tüm yeni başlayanlara ve seviyesini ilerletmek isteyenlere şiddetle öneririm. fırsatını bulursanız halil bey'i yakalayıp sohbetinden faydalanmanızı da öneririm.
  • istanbul, bursa, ankara ve antalya'da şubeleri bulunan motosikletin haricinde binek araç ve ağır vasıta eğitimi de veren kurumdur. özellikle motosiklet eğitimlerinin çok başarılı olduğu söylenir. motosiklet temel eğitimi ile motosiklet hakimiyet eğitimleri trafiğe kapalı alanda yapılır. eğitimleri kendi motorunuzla yada hakimiyetinize ve uygunluğa göre gis akademi'den verilecek yamaha ybr 125 veya ktm 200 dukeile katılabilirsiniz.
  • motosiklet üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama eğitimin güvenlikle bir ilgisi olmalı..

    geçtiğimiz haftalarda gis akademinin temel eğitimine kız arkadaşımı gönderdim. artçı olarak tecrübeli ama vitesli motor sürme konusunda deneyimsiz bir bağyan olur kendisi. gittik konuştuk, temel eğitim var hatta isterseniz sonrasında sınav işini de halledip ehliyet de veriyoruz dediler. şimdilik ehliyet kalsın, bu eğitim bi ısınma turu olsun sonra istersek ehliyeti de alırız diye sözleştik, anlaştık, eğitim ücretini ödedik herşey tamam. (hatta o sırada ben de yol eğitimi almak istediğim için onun rezervasyonunu yaptırdım)

    eğitimin olduğu gün hanım kızı ben götürdüm oraya, sonra bunlar başladılar eğitime. bi tanışma seansından sonra arkadaki eğitim alanına geçtiler. hatunun kaskı 3 çeyreklik olduğu için full face kask tedarik edildi, eldivenin varmış senin diyip eldiven vermediler, plastik dizlik ve ceket de temin edildi, onların temin ettiği ybr 125 ile eğitime başladılar.

    o sırada ben de kilyosa git butonuna basmak için ayaklandım, yapıştırdım belgrad ormanının içinden.. mis gibi yolda 1 saat sürdüm karadeniz kıyısına ulaştım ki bizim kızdan bi telefon.. düşmüş, eli kötü durumdaymış, gis akademide beni bekliyorlarmış buz koymuşlar falan filan. kırık var sanırım dedi ama hastaneye götürmemişler, erkek arkadaşın gelsin o seni götürür motorla demişler. “elin kırıksa nası motora bineceksin? seni hastaneye götürsünler ben de geliyorum” dedim çıktım yola... yolda tekrar konuştuk, göktürk acıbadem’e geçiyorlarmış ben de o tarafa doğru yapıştırdım, 45 dk sonra hastaneye geldim...

    hastanenin bekleme salonunda ağrıdan kıvranır halde buldum kızı, meğersem göktürk acıbadem’de röntgen cihazı yokmuş, ortopedi doktoru da yokmuş. kim getirdi seni buraya dedim, gis’in cafe’sinde oturan birinden rica ettiler o getirdi, sonra da gitti dedi.. zaten orda da çalışmıyormuş, rica ile getirmiş hatunu. neyse, hastanenin danışmasına gittim bu kız burda napıyor diye, burda ortopediye dair hiçbirşey yok, burası zaten poliklinik dedi. çevre hastanelerde de mi yok dedim bilmiyorum diyor görevli, e napıcaz maslak acıbademe gidin o zaman dedi. zaten olayın üstünden 1 saat geçmiş, 1 saatlik mesafede yine kendi hastanesine gönderiyor bizi... benim şalter attı orda... gis akademiyi aradım

    ben: merhaba ben amiga_500, kız arkadaşım acıbadem hastanesinde tek başına oturuyo yanında da kimse yok? kim getirdi buraya?
    gis: rica ettik x kişi bıraktı
    b: yalnız burda ortopedi falan da yokmuş neden gönderdiniz buraya?
    g: ......
    b: yakınlarda hangi hastaneye gidelim ben buranın yabancısıyım siz biliyorsunuzdur
    g: (arkadan sesler geliyor: nereye götürsünler? bilmiyorum ki ora mı bura mı maslak acıbadem mi .. ok) maslak acıbademe gidin orda olması lazım ortopedi
    b: ok ama orası bi saatlik yol, yolda hastaneler gördüm hiçbirinde yok mu röntgen cihazı ya da ortopedi birimi?
    g: bilmiyoruz ama maslak acıbademde vardır, oraya gidin.
    b: peki neden olay olur olmaz oraya götürmediniz kızı? yine zaman kaybedicez yolda. neyse kapatıyorum şimdi.

    acıbadem hastanesi “müşterimize taksi lazım” anonsu ile taksi çağırdı, ben önde taksiye yol açarak yapıştırdım.. nerden baksan 45 dk sürdü yol... kazanın üstünden geçti mi sana 2,5 saat. bu arada kız arkadaşım acıdan bayılacak halde, eller mosmor oldu başka bir yeri ağrıyor mu bilmiyoruz.

    maslak acıbadem(umarım yolunuz düşmez) bildiğin okmeydanı ssk.. her yerde inleyen birileri, 1 doktor ve doktor da danışmada evrak işleri yapıyor. hastane demeye fersah uzaklıkta bu ortamda röntgen çektirmeyi başardığımızda olayın üstünden 3 saat geçmişti... sonuç: 3 parmakta kemikler ezilmiş, bileğe yakın çatlak ve trafik kazası için yapılacak genel kontrolde ortaya çıkabilecek ama doktorun aklına gelmediği için ertesi gün ortaya çıkan kaburga kırığı..

    kolu alçıya aldılar, 1 ay rapor verdiler, üstüne 2 ay da fizik tedavi süreci... sağlam kol gibi de bi fatura. hala işe gidermiyor ve evde yatıyor kız.

    evet, motosiklet sürmek riskli bir hadise. elimizden gelen tüm güvenlik önemlerini almak için uğraşıyoruz. daha iyi sürmek için, eksikliklerimizi farketmek için güvendiğimiz eğitimciler bulmaya çalışıyoruz. eğitim kurumlarının da bu çerçeveden bakıyor olması, riskleri öngörmesi ve bir kaza yaşanması durumunda hazırlıklı olması gerekiyor. gis akademinin bu konuda yeterli olmadığını anlamış olduk. neyse ki hayati tehlike barındıran bir olay yaşamamışız, buna şükrediyorum.

    bu süreçle ilgili olarak “güvenli” ve ileri sürüş eğitimi veren gis akademiye birkaç sorum olacak;

    1) vitesli motor konusunda acemi olan herkes toplam 1 saatlik teorik eğitimden sonra “karşıdan dön gel” komutunu başaramayabilir. belki vitessiz bi motorla düz gitmeye başlayıp, dönmeyi öğrenip sonrasında vitesli bir motora geçebilir. bunu biliyor ve buna göre hareket ediyor olmak mantıklı olmaz mıydı?
    2) kaza anından hemen sonra kız yerde yatarken “elindeki eldiven yeterli değilmiş ki” demişler. o zaman başta eldiveni kontrol edip neden siz vermediniz? –ayağında motor botu olmadığı için eğitimine öğrencisini almayan eğitmenlere selam ederim-
    3) güvenli bir eğitim pistinde yaşanan kazada kırık ihtimali varken hastayı motorla hastaneye götürmek ne derece doğrudur?
    4) ambulans çağırmak neden kimsenin aklına gelmez? ambulansın numarası bilinmiyor mudur? (bilmeyenler için ambulans numarası 112’dir)
    5) çevredeki hangi hastanede hangi birimler var, güvenli sürüş eğitimi veren bir kurum bunu nasıl bilmez? daha ciddi bir kaza yaşansa hangi hastanede hangi birimler var biliyor olması gerekmez mi?
    6) kazadan sonra veya şu an kızcağız yaşıyor mu öldü mü kaldı mı merak etmiyor musun?
    7) hala gitmediğim için kız arkadaşımın kaskı da gis akademide duruyor. bunu size iade edelim burda duruyor unutmuşsunuzdur demek de mi aklınıza gelmedi?
    8) kendim için de bu cts gününe yol eğitimi almıştım ve bu olayın üstüne gelmicem tabii ki (hala gelmedim mi aklına)
    9) kız arkadaşım 1 aydır işe gidemiyor evde yatıyor, onu nası yapalım?
    10) bu işin maddi ve manevi kaybı ne olacak? hadi manevi tarafını geçtim eğitim ücretini iade edelim bile diyip gönül almaya çalışmıyorsun be gis akademi.

    kiminle konuşsam bir avukatla görüş, maddi manevi dava aç diyor. 2 tekere gönül vermiş herkesin birbirine destek olması gerektiğini düşündüğüm için şimdilik bu yola girmedim. ama isterim ki herkes bilgilensin, en azından güvenli bir eğitim alacağını düşünürken karşılaşacağı şeyleri bilip kendi önlemlerini kendileri alsın, mesela ambulans numarasını bilsin, yakındaki hastanelerin donanımlarını araştırsın ve eğitim kurumları da kendilerini bu konularda geliştirsinler. eğitim kurumları için sürüş tekniği sertifikaları önemli ama yeterli değil demek ki.
  • gis akedemi adına yakışan bir eğitim kurumu olmadığını bende bir kaç ay önce almış olduğum eğitimde anladım. malesef artık çevremde ki hiç kimseye önermiyorum.

    benim olayımda arkadaşım yeni 750cc lik yeni aldığı motor için eğitim arayışı ile başladı. araştırmalarımız sonucunda adına ve yapısına aldanarak gis akademiyi aramış olduk. telefona cevap veren feyza isminde bayan tecrübe etmiş olduğumuz km üzerinden sınıflandırma ve eğitim yapmamız gerektiğini bize belirtti. arkadaşım 5000km tecrübesi olduğu için temel eğitime alındı. ben ise 45-50k tecrübemden dolayı gs2 eğitimine yazıldım. koca bir 350tl ödedim. amaç kask kadar hayati önem taşıyan eğitimden faydalanmaktı. ayrıca bana verilen bilgide gs2 de aynı cc ve kategori motorları guruplamaktı.

    büyük bir heyecan ile eğitim gününü bekledim. eğitime gittiğimde 3 kişi eğitime alındık komik bir durum biri 4k diğeri 6k tecrübeli üstelik 125cc motorla benim ise 700cc motorla eğitim gurubu oluşturulmuş. viraj alamayan kukaların üstünden geçen hatta kaldırıma çıkan kişilerle eğitim yapmak çok zoruma gitti. çünkü baştan konuştukları ile uzaktan ve yakından alakası olmayan çorba bir gurup olmuştu. neticede hocanında kabul ettiği gibi gs2 değil gs 1 eğitimi almıştık. üstelik ben 350tl öderken 125cc ile katılan arkadas indirimli bir site aracılığı ile 200tl ödemiş.

    kısacası yaşadım gördüm ve kazıklanmış bir motor tutkunu olarak yapısına ve adına aldanarak gis akademeyi kesinlikle tavsiye etmemekteyim.
  • antalya ve civarında da kendilerinden özel eğitim alınabilmektedir. bünyelerindeki ilhan narcı'dan eğitim aldığım kurumdur.

    son derece ciddi, disiplinli fakat aynı zamanda sabırlı, güler yüzlü, ezberci değil açıklayıcı, konuyu hem çok iyi bilen hem de çok iyi anlatan ilhan narcı, mesleğine ilişkin tüm uluslararası diploma ve sertifikaların hakkını vermekte.

    uzun süredir motosiklete binerken aslında ne kadar güvensiz, yorucu ve tehlikeli olabilecek işler yaptığımı aldığım eğitim ortaya çıkarmış yanlışlar da "pat" diye düzelmiştir. doğru - yeterli nicelikte pratik ve ileri sürüş eğitimleri takip edildikçe, sınanmış ve bilimsel metodları sayesinde "örnek" sürücü olmak yolunda ilerlenebileceğini düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap