• sonuna kadar destek verdiğim kampanya.
    gitme gidene de dur de!
  • kodumu halka mal ettikten sonra mallık yaptığımı anladım...

    #42076767

    gitmediğimiz gibi göndermiyoruz da...
  • (bkz: #42077254)
  • "gitme" yi anladık da "gönderme" ne, diyerek yarım desteklediğim kampanya.
  • şimdi direkt böyle ifade edince saçma gelecek ama katılmadığım kampanya. anlatmaya çalışayım.

    1. öncelikle belirtmek isterim ki gitmiyorum, kampanya kodunu da paylaşmadım, gerekçesi de şu: (bkz: #42076957)

    2. burada konu para kazandırmak ya da kazandırmamak değil. burada konu, sadece yazarların varlığı ve çabasıyla oluşmuş olan ekşi sözlük birliğinin ve kültürünün yazarlara parayla satılması, daha da kötüsü dışarıdan geleceklere tamamen açık, ticari bir faaliyet haline gelmesidir. oysa ki "zirve" dediğimiz şeyi yazarlar yapar, kendi aralarında organize olurlar, kendileri ve +1'leri haricinde kimsenin ne zamandan ne de mekandan haberi olmaz. sadece son zamanlarda kalabalıklaşan sözlük nedeniyle bu gelenekleri bilmeyen arkadaşlar olabilir, onlar da sub-etha'yı keşfettikçe öğreneceklerdir. ekşi sözlük yaş günü de bir zirvedir. ha yok "zirve değil, sahip olduğum şirket sayesinde edindiğim serveti kutluyorum ben" gibi bir savunma varsa da siktirsin gitsin isteyen o "festival"de kutlasın bunu. biz yine zirvemizi yaparız, yine birbirimize destek oluruz.

    aynı konuyla bağlantılı olarak yine söz konusu "para kazandırmak" ise zaten bunu her gün yazılan bütün entrylerle vs yapıyorsun, şimdiye kadar bu kadar kazandırmış ve kazandırmaya devam edeceksen kıçı kırık festival için toplanan para zaten devede kulak kalır. aşağıyı oku.

    3. paylaşmadım dedim ve paylaşanlara laf etmiyorum çünkü zaten buradaki kodu kullanıp bileti alacak adam yazar değildir, yazarların kendi kodları var ve zaten isteyen istediği kadar koda ulaşabiliyor. bu kodu kullanacak olan gerizekalılar sözlük dışındandır ve zaten sen kod versen de vermesen de bilet alacak adamlardır. herif "45 lira vereceğime 30 lira verip gideyim" diye düşünecek, gidecek para azalacak aslında. hiç kimse "anam? festival varmış da normalde 45 lirayken 30 lira olmuş, ekşi site mi neymiş" falan diye görüp de bilet satın alıp buraya gitmez.
  • tabiri caizse gönderme yapılmış göndermedir.
  • katilmayarak destekledigimdir.
  • süper kampanya. manu chao'yu duyunca tam sözlük sonunda eli cebine atmış diyordum ki meğer pandik yemişiz.
  • festival kodumu kimseye de vermeyerek destekleyecegim kampanya. sedetcim bize festival yap diye bogazini sıktık galiba. yine de eminim cok kalabalik olacaktir. akpnin her secimde oyunu arttirmasi gibi.
hesabın var mı? giriş yap