• strüktürü cephesinden bağımsız olarak tasarlanmış yapılara her iş bittikten sonra alüminyum mulyon ve transomlar tutturulup, sonra bu ikinci strüktüre spandrel, cam yahut alüminyum panel asılarak yapılan, ankara'da çetin emeç bulvarı civarında (en sıkı örneği migrosun üstündeki ftz binası) istanbul'da levent ve maslak dolaylarında (en sıkı örneği iş kuleleri bittabi) yoğun olarak görülmekte olan yeşil, mavi, bronz camdan kutular elde etmeye yarayan bina makyajıdır.
  • gunumuzde hemen hemen tum yuksek yapilarin cepheleri bu sekilde cozulmektedir.
  • giydirme cephede parapet arkasına ya da döşeme önüne gelen spandrel panellerdeki camların temperli * olması şarttır. çünkü bu camlar ısı farkları nedeniyle çatlayabilir ve çatlarsa değiştirilemez.

    (bkz: eksi sozluk puf noktası fasilitesi)
  • (bkz: parti cephe)
  • altın diş taktırmış insanlar gibi parıldayan, tamamı cam kaplı binalarda görülen türde cephe kaplaması.
    çok sık kullanılan, içeriden dışarıyı görme imkanı sağlarken tersini sağlamayan camlardan oluşanlarının yanında tamamen saydam veya masif (taş vb. ) olanları da mevcuttur. kiminin parça birleşim yerleri gözükmezken kanımca bir dehanın bulduğu sevimli spider yöntemi ile kurgulanmış olanları daha hoş durmaktadır.
    cephe boşluklarının çok arttığı durumlarda "hepsini camla kaplayıverelim gitsin. " mantığıyla doğru ve ekonomik bir uygulamadır.
    yine de bu şekilde tasarlanmış bir binaya baktığımda o sırıtan altın dişliyi görmeden edemiyorum.
    kurtarıcı sistem spider'dır bu açıdan.
  • alüminyumun engin deryası ve tasarım gücünüzün birleşmesi ile ,size her türlü formda bina cephesi yapabilme imkanı veren,geri dönüşümü ile de doğaya hiçbir zararı bulunmayan ekolojik süper sistem...
    alüminyumda o kadar çok çeşit mevcuttur ki cephede çözmek istediğiniz her detaya mutlaka uygun kesitte bir profil tasarımı bulabilirsiniz...
    günümüzde artık nereye baksanız görebileceğiniz uygulamalar vardır.ama ne yazıkki özgün olanlar azdır..
    uygulamadaki en önemli noktalardan biri de işçiliktir..ilerde tasarladığınız cephe içersinde yaşayan insanların arkanızdan saydırmaması için,gerekli bilgileri edinip uygulamayı bizzat kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederim..
    şu sıralar en büyük hayalim ise güneş kontrollü camlar eşliğinde (yurt dışındaki örneklerde olduğu gibi) süper ekolojik cephelerin tasarımını
    gerçekleştirebilmek...
  • giydirme cephe sistemleri, binanın taşıyıcı sistemine dıştan bağlanan bir ızgara sistemi ve bu ızgara sistemine takılan panellerden oluşur. dış duvar olarak kullanılan bu tipteki giydirme cephe elemanları cam, asbestli çimento, plastik, doğal ve yapay taş gibi malzemelerden yapılır.
  • iki elemanın birleşip, " hadi kendi işimizi kuralım" dediği bir sektördür ve aynı zamanda bu elemanların yarısının 1 sene içinde tekrar iş aramaya başladığı sektördür.
  • binaların, taşıyıcı sistemlerinin (betonarme, çelik) üzerine, ankraj demirleri ile bağlanan, çoğunlukla alüminyum sistemlerden oluşan bina kabuğudur. çeşitli versiyonları mevcuttur. alüminyum için; silikon cephe, kapaklı cephe, yarı kapaklı cephe, spider cephe, panel cephe sistemleri ile binaya, statik değerler elverdiği ölçüde sınırsız seçenekle kabuk tasarlama imkanı verir. ayrıca binaların döşemelerinin dışına bağlandığı için, binaya fazladan iç hacmi kazandırır. kazanılan fazladan iç hacmi, m2 fiyatlarına yansıtılır ve yatırım maliyetine olumlu etki yapar.

    mühendislik olarak bilgi ve uygulama yetkinliğine sahip firmalar tarafından yapılmalıdır. aksi halde, rüzgar yüklerine ve sıcaklık farklarına maruz kaldığında sonu felakete gidebilecek sonuçlar oluşturabilir.
    ülkemizde oldukça ilerlemiş bir sektördür. öyle ki; bugun abd/manhattan'da dahi yapılan bir çok giydirme cephe, türk alüminyum uygulama firmaları tarafından yapılmaktadır.

    ekstrüzyon firmaları, uygulama firmaları ve malzemeleri tedarik eden toptancılarla birlikte dev bir sektör olarak ülke ekonomisinde ciddi bir payı vardır.
  • klasik kapaklı cephe sistemleri, strüktürel silikon cephe sistemleri, panel cephe sistemleri, transparan cephe sistemleri, skylight sistemleri, cold fasad cephe sistemleri, doğrama cephe sistemleri gibi çeşitleri vardır.
hesabın var mı? giriş yap