• üç beş satırla geçiştirilemeyecek bu şaheseri, bir öykü tadında sizlere arz etmek isterim.

    yıllardır milyonlarca turistin, binlerce bilim insanının ziyaretine uğrayan bu yapımız bütün misafirlerini sfenks ile karşılar, sessizce ağırlar ve gönderir. mısır gezisine bir tur şirketinin paket programıyla gelmiş bir turist için, sosyal medya da paylaşılacak güzel bir fotoğraf, medya maymunu olmuş sözde bilimciler için, üstü kapatılması gereken miadını doldurmuş bir yapı, gerçek bir bilim adamı-araştırmacı içinse zamanın bize hediye ettiği, görmek ile bakmak arasındaki farkın bu kadar netlestiği kadim bir lütuftur.

    neyse ki birbirinden farklı yüzlerce komplo teorisi olsa da, yapılış tarihleri üç aşağı beş yukarı günümüzden 4500 yıl önceye dayanıyor. en azından hiçbir bilim adamı bu ortalama tarihten kaçamıyor. madem yakaladık bir yerden, hadi hep beraber bundan 4500 yıl önceye, kadim mısır topraklarına gidiyoruz.

    uzmanların incelemeleri sonucu büyük piramitin yaklaşık 3,5 milyon taş bloğundan oluştuğu kesinleşmiştir. bu taş bloklarının en ağır olanları 40 ton olmak üzere çoğunluğu 3 ton olup, geriye kalanlar 1 ton çekmektedir. öyle ya; bundan 4500 yıl önce tır, kamyon, traktör olmadığı için bize bunları çekecek sağlam halatlar, ağaçtan yapılmış kızaklar ve iş gücü lazım. o dönemler mısır genelinde bu işte kullanabileceğimiz çoğunlukta ılgın ve söğüt ağaçları, az miktarda da palmiye, akasya ve fundalıklar bulunmaktadır. en azından 40 tonluk taş blokları çekmesi için binlerce sedir, abanoz gibi sağlam ağaçlara ihtiyaç duyulmalıydı. hadi bu ağaçları o dönem suriye, lübnan- ya da orta afrikadan sipariş ettik. en azından nil nehri'nin yukarısına kadar gemilerle ! gelmesi gerekiyordu. geldi varsayalım; bu ağaçların inşaat alanına kadar en azından deve ya da at ile nakledilmesi gerekir. ama günümüz bilimcileri keops döneminde mısır'da, yük çekmek için sadece öküz ve eşek kullanıldığını söyleyerek yine kendilerini ters köşeye yatırmakta sıkıntı görmemektedir. tabi bu varsayımların hepsi o devasa taş blokların mısır'da zaten var oldukları üzerine kurulu. ancak hiçbir arkeolog, ejiptolog, tarihçi, araştırmacı v.s paralel bilim dallarına mensup kim varsa yüzyıllardır süren araştırmalarda, mısır topraklarında bu kadar ölçüleri net, bütün kenar uzunlukları birbirine santim santim eşit ve bu kadar devasa taş figürlerine rastlamamıştır.

    bu güzide yapılarımızın ezber bozucu özelliklerine geçmeden önce bir konuya açıklık getirmek isterim. zaman zaman mısır'da, özellikle de piramitlere yakın bölgelerde yapılan kazılarda üst üste binmiş yüzlerce insan kemikleri bulunmuştur. hemen kolay yol seçilerek '' işte piramitler yapılırken hayatını veren işçiler '' denilip konular kapatılmıştır. ancak hiç kimse büyük piramidin yapımından 550 yıl sonra tahta geçen, 18. sülaleden 1.amenemhet' in (i.ö 1991-1962) kendisine bir piramit inşa ettirmek isteyip, ancak iki sıra bile çıkamadan binlerce işçiyi güneşin altında açlık, susuzluk ve yorgunluktan telef ettiğini söylemez. bu bitirilememis piramit arkeolojik kayıtlarda mevcuttur. oysa ki piramitlerden 550 yıl sonra, daha geniş imkanlarla, mevcut piramitlerden daha güzeli yapılmalıydı öyle değil mi ? neden başaramadılar ? insan sormuyor değil.

    şimdi yukarıda bahsettiğim ezber bozan 3 piramitimizin özelliklerini teker teker sıralıyorum.

    - gize'nin 3 piramiti aralarında bir pisagor üçgeni oluşturacak şekilde düzenlenmiştir. üçünün birbirine oranı net olarak 3:4:5' tir.

    - gize'den geçen boylam dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. bu boylam ayrıca kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup bütün yer küresinin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.

    - piramitin yüksekliğiyle çevresi arasındaki oran, bir dairenin yarı çapıyla çevresi arasındaki orana eşittir.

    - piramit dev bir güneş saatidir. ekim ortasıyla mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir. piramiti çeviren taş levhaların uzunluğu, bir günün gölge uzunluğuna eşittir.

    - piramitin dörtgen biçimli tabanının kenar uzunluğu 365,342 mısır endazesine ( ölçü birimi ) denk gelir. bu sayı tropik güneş yılındaki toplam gün sayısıdır.

    - piramitin tabanının yüzeyi anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,1416 sayısı elde edilir.

    - piramitin dört yüzünün toplam yüz ölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.

    - ve günümüzde piramitin üzerinden geçen kuzey-güney yönlü hat, yerküre üzerinden geçen en uzun hava yolu olarak kullanılmaktadır.

    peki soruyoruz şimdi. pisagor, arşimet ve öklid; piramitlerin yapımından ancak 2000 yıl sonra dünya sahnesinde yer alacakken, tüm bunları tasarlayan deha kimdi ?

    bulmak ve bilmek her zaman mümkün olmasada aramak; varoluşun getirdiği ve üzerimize yüklediği birer sorumluluktur...

    kadim bir mısır atasözüyle veda ediyorum...

    '' insanoğlu zamandan korkar, zaman ise piramitlerden. ''
  • tarihi yazanların yunanlar olması sebebiyle herkes tarafından ısrarla yunanca adları kullanılan üç büyük piramit. orijinal adları khufu(keops), khafra(kefren) ve minkaura(mikerinos) dır.
  • giza piramitleri, eski krallığın 4. hanedanına ait firavunlarca mezar olarak veya ezoterik anlamda "öte dünyaya ulaşabilmeri için bir araç" olarak inşa edilmişti. bu da milattan önce 2630-2475 yılları arasına rast gelmektedir.
    piramitlerin "gizemi" ile ilgili araştırmalar bu piramitlerin diziliş şeklinin milattan önce 10000 yılındaki "orion" takımyıldızının dizilişine göre ayarlandığını göstermiştir. bu da piramitlerin inşa yılının milattan önce 10000 olabileceği iddiasını ortaya çıkarmıştır...
    fakat bu kanıtlanmamıştır...
  • muhteşem simetrisiyle büyük giza piramidi ve tepe noktası:

    görsel
    görsel
  • mısırdaki en buyuk ve en eski piramit.uzun yıllar 3000 yıllık zannedilsede,10000 yıllık olduğu öğrenilmiştir.belki de mısır tarihinde mısıra ait olup mısıra ait olmayan tekşeydir.gizem kelimesi varolmadan önce vardı.
  • her 2373 yılda bir merkür, venüs ve satürn bu giza piramitleri üzerinde hizaya girer..

    fotoğraf 3 aralık 2012
  • giza piramidi yoktur giza piramitleri vardır ki bunlar krallarının adları olan "keops" "kefren" ve "mikerinos" adlarıyla anılır. bu piramitlerden en büyüğü keops tur. bu piramitlerin yanında baska kucuk piramitler de vardır ama onlar daha sonraki torunlara aittir ve "büyük piramit" lerin yanında pek dikkat çekmezler. bütün bu piramitler giza platosunda inşa edildiği için giza piramitleri olarak anılır. ama giza piramitleri denince akla 3 büyük piramit gelir.
  • orion teorisine göre osiris'in bel kısmını oluşturan 3 yıldızın yeryüzündeki yansıması. aynı zamanda orion teorisini destekleyen en büyük kanıtlardır. zira 3 piramitin diziliş şekli orion takımyıldızının gökyüzündeki dizilimiyle aynıdır. ayrıca pirmatilerin büyüklükleri de yıldız konumlarına benzer şekilde orantılıdır.
  • 3 aralık 2012de özel bir hizalanma ile güneş sistemimizdeki üç gezegenle aynı doğrultuya gelecekmiş. bu piramitlerin aslında orion takımyıldızının izdüşümü olduğunu belirtmeden önce 3 aralık 2012nin 21 aralık 2012 cumadan 19 gün önce olduğunu da söylemek isterim.
  • m i k e r i n o s
    ============= iii =============
    =========== iiiiiiiiiii ===========
    ========= iiiiiiiiiiiiiiiiiii =========
    ======= iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii =======
    ===== iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii =====

    k e f r e n
    ______________ ppp ______________
    ____________ ppppppp ____________
    __________ ppppppppppp __________
    ________ ppppppppppppppp ________
    ______ ppppppppppppppppppp ______
    ____ ppppppppppppppppppppppp ____
    __ ppppppppppppppppppppppppppp __
    ppppppppppppppppppppppppppppppp

    k e o p s
    ////////////////////// sss \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
    /////////////////// sssssssss \\\\\\\\\\\\\\\\\\
    //////////////// ssssssssssssss \\\\\\\\\\\\\\\
    ///////////// sssssssssssssssssss \\\\\\\\\\\\\
    ////////// ssssssssssssssssssssssss \\\\\\\\\
    ////// ssssssssssssssssssssssssssssss \\\\\\
    /// sssssssssssssssssssssssssssssssssss \\\
    sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    bazı ünlü antik mısır yapılarına uzaklıkları
    ________________________________
    * büyük gize sfenksi *
    * zoser piramidi *
    * denderah tapınağı *
    * hatşepsut tapınağı *
    * karnak tapınağı *
    * luksor tapınağı *
    * edfu tapınağı *
    * kom ombo tapınağı *
    * filai tapınağı *
    * ebu simbel *

    antik mısırın ünlü mekanlarını görmek için nil nehri havzasından sürekli güneye iniş söz konusudur.

    son durak olan ebu simbel sudan sınırına sadece 20 km uzaklıkta.
hesabın var mı? giriş yap