• dans eğitmeni, çağdaş sanat dansçısı tatlı bir hanımefendi.

    mabel matiz'in öyle kolaysa isimli yeni klibinde kendisini dans ederken izleyebilirsiniz. ayrıca bir önceki ya bu işler ne klibinde matiz'in dans figürlerine de destek vermiştir.

    --- spoiler ---

    istanbul'da yaşayan bağımsız dansçı, koreograf ve eğitmen; boğaziçi üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü ve msgsü devlet konservatuarı çağdaş ana sanat dalı'ndan onur dereceleriyle mezun oldu. çağdaş dans asd'da “iç organların yapısı ve işlevleri üzerinden harekete yaklaşımlar” tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. aynı bölümde repertuar semineri vermektedir.

    yazdığı yazılar ve yaptığı söyleşiler http://mimesis-dergi.org/’da yayımlanmaktadır. dansçı varoluşu the second sex (guro leppord/no) belgeselleştirilen sanatçı, spark snapshots from ıstanbul's art scene (cengiz tanç) filmine de davet edilmiştir. serkan ertekin yerel ve uluslararası birçok ödüle layık görülen sürreal drama filmi aidiyet’te oynamıştır.

    şu ana kadar aakash odedra (uk), ann van den broek (ward/ward)(be), aydın teker (tr), brooke o’ harra (us), malin arnell (se), marc vanruxt (be), sharon hayes(us), tijen lawton (be), tuğçe tuna (tr) gibi dünyaca ünlü koreograf ve yönetmenlerle çalıştı. park in progress’in davetiyle gerçekleştirdiği rezidans kapsamında ürettiği (e)scape! mons’ta nuit européenne de la jeune création kapsamında sergilendi. eserin atölye versiyonu prague quadrennial of performance design and space (2015) tarafından davet edildi. 2015 yazında, aldığı danceweb bursuyla ımpulstanz - vienna ınternational dance festival'ine katıldı. son zamanlarda hallo!’ da aydın teker (tr) ve yeni bir araştırmada aakash odedra company (uk) ile çalışan sanatçı, bedenim nasıl bir coğrafya? ve gündelik isyan ritüelleri atölyelerini gerçekleştirmeye ve ah! kosmos ile performans yapmaya devam etmektedir.

    --- spoiler ---
  • kesinlikle muhteşem bir performansı var. büyülenerek izliyorum "öyle kolaysa" klibindeki dansını. klibi sırf onun için izliyorum.
  • mabel matiz'in öyle kolaysa isimli parçasının klibinde performansı izlenen işin profesörü. klipte yer alması görsel bir ziyafete dönüşmüş ayrıca.
  • ülkenin nadide dansçı, kareograf ve performans sanatçılarından biridir. hareketli figürleri sizin de içinizi hareketlendirir. kameraya çok yakışıyor.

    edit : sanırım mabel'le görmeye devsm edeceğiz :) harbiye'de canlı performansı da varmış.. mabel-gizem işbirliği en çok bize yarayacak.

    büdüt : gizem hanım'ın yerine başkası olsa instası 500k larda olurdu. benim takipçi sayımın 2 katı kadar takip edeni var. şaşkınım sözlük ;)
  • dansçı, koreograf. sohbeti şahane, illa kafandaki bir çekmeceyi açar. performansları hisli, sadece kalbini değil iç organlarını da şöyle bir titretir (bkz: yu). bu sene 8 mart vesilesiyle zoom üzerinden yapılan bir buluşmada cesaret gerektiren bir durumdan bahsederken “yani bunu yapmaya böbrek gerekir” gibi bir cümle sarf etmişti. kendisini çok severim o ayrı ama bu ifade becerisine de hayranım. şu sıralar berlin'de, sanatını icra etmekte.
hesabın var mı? giriş yap