• yüzü maskeli şekilde videolar çeken er kişisidir.aynı zamanda şurada facebook sayfası facebook sayfası burada da youtube kanalı youtube kanalı ile arzı endam etmektedir.

    bir nevi islamla alakalı olduğunu düşündüğü toplumsal olaylarda gündemin nabzına kendi uslubuyla tutmaktadır.
    youtube kanalındaki son 3 videosunun konu başlığı şöyledir.

    müslümanların içindeki acıma duygusu acıma duygusu

    islama göre kendini patlatma nedir? kendini patlatma

    kuran-ı allah mı gönderdi yoksa muhammed'in uydurması mı? kuranı allah mı gönderdi

    yüzünü neden maske ile kapattığı sorulduğunda,hangi ülkede yaşıyoruz haberiniz var mı şeklinde cevap alınmaktadır kendisinden.
    youtube videolarını genelde bir arkan plana konuya özel arka plan resmi yerleştirerek,müzik eşliğinde yapmaktadır.
  • bir youtube kanalı ve facebook sayfası. arkadaşın yüzündeki maske nedeniyle fazla dikkatli izleyemedim. kusura bakmasın .

    https://www.youtube.com/…u1ftnakt8hdwkd3ku_w/videos

    https://www.facebook.com/…nislamgercegi/?fref=nf&ft
  • içinde yayın yapan ilyas isimli kişinin gerçekten çok ilginç araştırmalar hakkında yayınlar yaptığı kanal.
  • islamın eleştirildiği bir youtube kanalı.

    sanırım kanal sahibi yurtdışında yaşıyor.çünkü türkiye sınırları içinde böyle videolar çekmeye kimsenin götü yemez.

    kanalına en son yüklediği video:

    https://www.youtube.com/…=kxvxbiiec8u&feature=share
  • 19 mart 2017 tarihinde açılan ve islam dini hakkında konuşulmaya cesaret edilemeyen konuları çeşitli kaynaklar eşliğinde sunarak açıklayan ve esas itibariyle bilgi videolarının yer alıp toplanıldığı youtube kanalıdır.
    öte yandan bu kanal, yine aynı kişiler tarafından 2 ay kadar yani 19 ocak 2017 tarihinde açılmış olan ve sadece canlı yayın için kullanılan gig tv youtube kanalının da yedek hesabıdır. "gig tv-ilyas" kanalının ise yorum ve sohbet dışında bu yayınlar ile ilgili aktif bir rolü yoktur.

    moderatörleri ilyas özkan veibrahim atabey` doğal olarak yurtdışında ikamet ediyorlar. yaptıkları yayın ve savundukları gerçeklerden dolayı haliyle ülkemizde ailelerine varıncaya kadar tehdit edildiklerini tahmin etmek güç değil. zaten kendileri de söylüyorlar. ilyas ingiltere'de, ibrahim ise rusya'da ikamet ediyor.
    ister bilgi videosu olsun ister sohbet fark etmez konularına son derece hakim oldukları görülüyor. dini bilgileri ise tam. zaten belli bir yaşa kadar din ile ilgili konulara dibine kadar maruz kaldıkları anlaşılıyor. tüm bunlara istinaden kutsal kitaplardan hadislere kadar pek çok bilgi içerikli konuyu yine güvenilirlik derecesini de ispatlamak suretiyle araştırmış oldukları kaynaklar eşliğinde sunuyorlar.

    ibrahim, biraz daha sokak ağzı ile konuşuyor. ayrıca mahallenin ağır abisi ve cem yılmaz benzeri ses tonları ile araya sokuşturduğu kikirdemeler eşliğinde konuları anlatıp, peygamber isimleri konusunda fazla saygılı bir üslup takınmıyor.
    ilyas ise bu konuda biraz daha dikkatli, olgun ve sempatik tonlamalar ile olayları aktarma çabası içine giriyor. elbette her ikisinin de kendine has bir sunuş tarzı oluyor ve işin açığı ilk etapta garip gelen bu durum ve anlatımlar bir süre sonra ve yine videoları izledikçe normal gelmeye başlıyor.
    ilyas, ibrahim'e göre konuları biraz daha fazla dağıtıyor. ancak anlatmaya çalıştığı konular elbette saatlere sığacak kadar basit ve kısa değil. kendisi de bunu sürekli vurguluyor zaten. ayrıca uzun uzun konuşmak zorunda kaldığından sürekli kuruyan boğazı için içtiği çaya ev sahipliği yapan devasa büyüklükteki kupası, çaydan her yudum alışında oluşan ve iliklerimize kadar işleyen yutkunma sesleri, taktığı kocaman dış kulaklıkları, arka planda ara sıra coşup havlayan köpeklerin oluşturduğu rahatsızlık için bile "kusura bakmayın" diyecek kadar saygılı oluşu ile en nihayetinde ara sıra gözüktüğü kır saçları ve yaşının hakkını veren o olgun kişiliği neticesinde harmanlanmış sunumları insanı resmen alıp götürüyor.
    ilyas'ın üslup ve sunumlarına alıştıktan sonra ise ibrahim'in yayın veya videolarına geçince işin açığı oluşan görüntü ve sunum alışık olmayan insanda biraz soğuk duş etkisi yaratıyor. ancak ikisinin de kendine has yorum ve tarzları düşünüldüğünde zaten sorun teşkil etmiyor. kanallarında yaptıkları canlı yayın esnasında ve haliyle açık olan canlı sohbet penceresinde küfür ve hakaret eden tiplemeler olduğunda sohbetten uzaklaştırılıyor. sürekli küfür etmeyin diye ikaz edilmesine rağmen laf anlamayan bu tipler yayını takip eden diğer moderatörler tarafından engelleniyor. eğer gözden kaçan olursa ibrahim kendine has jargonu ile o kişilere anladıkları dilden cevabını veriyor. yayın esnasında bağış yapan yardımseverlere ise her yayının sonunda yine ismen teşekkür ediliyor.

    yaptıkları yayın ve videolarında sürekli islam'ı eleştirdikleri, buna karşın diğer din ve inanç sistemleri üzerine hiç konuşmamaları üzerine almış oldukları eleştirilere istinaden dün, yani 16 kasım 2018 tarihinde hem abone sayılarının 10.000'i geçmesi, hem de yaptıkları yayın politikaları ile sadece ateizme hizmet ediyorlarmış gibi oluşan yanılgıları ortadan kaldırmak amacıyla "gig tv ve ateizm yanılgısı" adı altında 60 dakikalık bir canlı yayın ve en nihayetinde video yayınlamışlardır.

    sonuç olarak, güzel bir kanal olup takip edilmesi ve izlenilmesi "merak edenler ve sorgulayanlar" için gerçekten faydalı olabilir.

    edit: 25 kasım 2018 tarihinde ibrahim atabey, murat özün ve yakup deniz ile birlikte gerçekleştirilen "siyaset ve gerçek islam" konulu canlı yayın ve en nihayetinde video son derece keyifli bir yayın olmuştur. ilaveten normal zamanlarda yapılan canlı yayınlar 400-600 kişi civarında izlenirken bu yayın ile izleyici sayısı 1500'e yaklaşmıştır. elbette murat özün'ün de popülerliğinin damga vurduğu bu yayın ile kanal, sesini daha geniş kitlelere duyurma şansı yakalamıştır.

    edit 2: adı geçen youtube kanal sahiplerinin yedek hesaplar açması, içeriklerini bu yeni kanallara taşıması, bahse konu bazı yayın ve içeriklerin islâmi çevrelerce sürekli şikayete maruz kalıp yasaklatılması, youtube tarafından kısmi telif hakkı ihlâlleri ile yine kanal sahibi moderatörler inisiyatifiyle yayınların kaldırılıp taşınması ve silinmesi sonucu verilen link adreslerinde bulunan bazı video ve yayınlara ulaşılamayabilir.
  • bazıları;
    cahil ateist topluluğu vb ithamlarda bulunmuş. ya arkadaşlar bunu diyen kişilere sesleniyorum. siz ne kadar elitsiniz, entelektüel birikiminiz nedir ki adamlara cahil diyorsunuz. adam kurandan ayetlerle çatır çatır konuşuyor. çelişkileri, tanrının kelamı olamayacağını söylüyor. gayet mantıklı yaklaşıyor olaylara. bu adama cahil diyen kitle celal şengöre de, kerem cankoçak’a da, ergi deniz özsoy’a da, stephan hawking’e de, einstein’a da cahil diyen tipler. sizin 6. yüzyıl arap çöllerinden kalma peri masalları, mitolojileriniz doğru, bu adamlar yanlış.
hesabın var mı? giriş yap