• (bkz: glenmorangie)
  • glenmorangie nin kadife damaklı viskisidir. adeta bir pamuk şeker.

    öncelikle 12 yıl burbon fıçılarında bekler arkasından da sauternes şarabı fıçılarında bitiş ile damaklarımızı şenlendirir.
  • geçen gün kendimi şımartmak için aldığım altın renkli seri. (or galce’de altın demekmiş) her glenmorangie serisinde olduğu gibi bu seride de olgunlaştırmanın yapıldığı fıçılar gerek kutuda gerek şişede sıklıkla (sauternes) belirtilmiş.

    ustalara özenerek, defalarca kokladım ancak hindistan cevizi, kumkat ve zencefil kokuları ağır bastı. içtikten sonra ilk başta zencefil ağır basarken sonralarda hafif şekilde balımsı bir tat ve hindistan cevizi tadı geldi. tabi bunların dışında tadarken de koklarken de meşe her zaman daha yoğundu. sek şekilde veya içine az miktarda su konularak (10cc’ye 2 cc) içilebilir.
  • glenmorangie single malt iskoç viski markasının nas ekspresyonlarından. önceleri 12 yıllık olarak piyasaya sürülmüştü. 10 yıl bourbon 2 yıl sauternes fıçılarda olgunlaştırılıp şişeleniyordu. şimdi ise, sırayla aynı fıçılarda olgunlaştırılsa da hangi fıçıda ne kadar süre kaldığı bilinmiyor. %46 abv ile şişeleniyor. bu ekspresyon için tadım notum;
    burun: vanilya,narenciye, malt, taze meyve aromaları (kırmızı meyveler ve üzüm), meşe..
    damak: vanilya, bal, zencefil, limon, baharat ve beyaz şarap notaları. sauternes fıçısında bekletilmiş olmasının etkileri belirgin; asidik ve kekremsi.
    bitiş: uzun bir bitiş. vanilya, bal ve kuru meyveler gibi tatlı aromalara ekşi tatlar ve baharat notaları eşlik ediyor.
  • hava 24 dereceyken içebileceğiniz daha iyi bir viski ben tatmadım.

    lowland'in sıkıcı ve burunla alakasız damaklara giden viskilerini zaten geç. buzlu güzel bir bourbona kim hayır der ama derin bir bourbon'a da ne kadar buz koymak isterim bilmiyorum.

    japonlarda bu seviyeye çıkmak için 180 euroları vermek gerekiyor. hakushu 12 fena değil de aynı klasmanda değil.

    evet, tekrar düşündüm, benim daha iyi içtiğim bir yaz viskisi yok, muhteşem, muhteşem
hesabın var mı? giriş yap