• yılan takımyıldızı civarında bulunan bir yıldız. fakat bizi ilgilendiren özelliği isyankar yıldızlar'dan biri olması ve galaktik ölçülerde yakın bir zamanda güneşe en yakın yıldız haline gelecek olması. bundan yaklaşık 1 milyon yıl sonra bize 1,1 ışık yılı mesafeye gelecek. güneş sistemimizi çevreleyen oort bulutundaki bazı cisimlerin iç güneş sistemine doğru itilmesi (ki bunların bazıları dünyamıza da çarpabilir o vakit) gibi etkiler bekleniyor...

    ismini wilhelm gliese'in yakın yıldızlar kataloğundaki sıralamasından alıyor.
  • (bkz: gliese 876)
  • 1 milyon yil kadar sonra gokyuzunde geceleri ay kadar parlak, hatta ortaligi onun yoklugunda aydinlatacak bir gok cismi varsa, bu odur iste...

    3 yıl sonraki edit:
    evet, asla ay kadar büyük görünmeyecek. hatta, sıradan bir yıldız büyüklüğünde görünecek fakat, gökyüzünde venüs'ten daha parlak olacak. ve evet, o uzaklıktan (1 ışık yılı) geceleri dünyayı ay kadar olmasa da, yeterince aydınlatabilecek.
  • yaklaşık 1.5 milyon yıl sonra saatte 50 bin kilometre hızla oort kuyrukluyıldız bulutuna (hatta kuiper kuşağı'na) kadar sokulup, oort bulutunu dağıtarak, yanında getirdiği kuyrukluyıldızlar ile güneş sistemine ve de dünyamıza kombo yapıp, dört milyar yıldır görülmemiş bir şekilde enkaz yağmasına neden olabilecek yıldız. bir ihtimalle de dünyadaki durumu ay'ın oluşumundan hemen sonraki duruma geri götürecek.
  • kurzgesagt kanalının yeni videosunda bahsedilen yıldız.

    https://www.youtube.com/watch?v=glzjlf5rhvs
  • yaklaşık 1 milyon yil sonra güneşe en yakin yildiz olacak ve oort bulutu üzerinde olumsuz etkileri olacaktır .bu durum dünyayı da riske atacaktir çünkü oort bulutuna yaklasacak bu yıldız orada bulunan kuyruklu yıldız ve asteroidleri güneş sisteminin içine doğru harekete gecirebilir .
hesabın var mı? giriş yap