• meyve ve bitkilerden elde edilen dogal asit. (bkz: sitrik asit) (bkz: paw paw) (bkz: cilt bakimi) (bkz: ukte)
  • yuzeysel peelinglerde hassas ciltlerde de kullanilan asit turu, tca phenol turevlerine gore pek sevimlidir
  • neostrata lotion plus aha 15 isimli üründe de bulunmaktadır.
  • (bkz: glikolat)
  • cayır cayır yakan meret.
    ilk bir buçuk dakika falan kesik parmakla limon sıkmak gibi bi hissi var. sonra küçük kızarıklıklar sahnede.
    dayanılır mı? vallaha dayanılır. sonrası efsane.
  • cilt bakımında kullanılan aha (alfa hidroksi asitler) gurubu bir asittir.

    "kimyasal olarak glycolic acid olarak aslandırılan aha (alfa hidroksi asit) gurubundan bir meyve asididir. genellikle şeker asidi olarak adlandırılan glikolik asit şeker kamışı, pancar, üzüm ve meyvelerde bulunur. internet ortamında şeker kamışından elde edildiği yazsa da, aslında günümüzde daha çok kimyasal sentezle elde edilir. glikolik asit alfa-hidroksi karboksilik asitler gurubunun tanımlanan ilk üyesidir hem asit hem de alkol işlevi olan en ufak organik moleküldür. glikolik asit esasen asit ve alkol içerir.

    glikolik asit günümüzde yüksek konsantrasyonlarda kimyasal peeling amacıyla kullanılır, düşük konsantrasyonlarda ise örneğin %10 gibi çözeltiler, cilt lekesi sivilce ve siyah noktalara bakım amacıyla kullanılır ve oldukça etkildir.

    glikolik asit çok küçük bir moleküldür, bu düşük molekül yapısı ve ikili fonksiyonu onu bir çok sahada kullanışlı hale getiriyor. suda çözünen bir asittir glikolik asit çevreye zarar vermez ve doğada çabuk kaybolur. glikolik asit sert suların yumuşatılması noktasında çok etkilidir. ayrıca ev temizliğinde inatçı kirleri çıkarma noktasında çok etkilidir. ciddi bir anti mikrobiyal maddedir. yanıcı bir madde olmayan glikolik asit insan cildinde yakıcı etkileri olduğu için dikkatli saklanması gereken ve çocukların erişemeyeceği yerde muhafaza edilmesi gereken bir asittir."

    kaynak: http://glikolikasit.blogspot.com.tr/
  • neostrata ürünlerinde bulunan mucizevi cilt yenileyen asit, tüm kırışıklıklar kaybolur yüzünüz adeta kırmızıdan mora bir renk senfonisi alır
  • kış günü güneş kremi kullanmam gerektiğini öğrendiğim(!) über paylaşım.
  • bir madde hem saç derisine, hem topuklara, hem de cilde bu kadar mi iyi gelebilir. vazgecilmezimsin glikolik asit.
hesabın var mı? giriş yap