• (bkz: #10570704)
  • bir arkadaşımı amerikaya sorunsuz götürmüş,getirmiş,gezdirmiş,eğlendirmiş şirket...
    bu sene denemekte fayda görüyorum ki...izlenimlerimi ilk ağızdan seneye aktarabileyim.
  • şu anda bünyelerinde olan beni hayal kırıklığına uğratmış şirkettir. işler gelicek işler gelicek diyorlar fakat nerdeyse vize görüşmesine gidicem hala görünürde iş yok. biz sizi aricaz diyorlar fakat bu konuda da hiç bir ilerleme yok, daha 1 kez bile aranmadım. hiç önermiyorum hatta yapabilirsem ben de ayrılıp başka bir şirketle gidicem, burda benimle ilgilenmeyen şirket amerikadayken hiç ilgilenmez ama değil mi?
  • 2008'de rainforest cafe'de iş bularak gönderdiği 20 ögrencinin kafe tarafından işe alınmamasına sabep olan şirket. yardım için mail atıldıgında cevap alınamayan şirket aynı zamanda. sizinle ilgilenmeyecek kendini beğenmiş çalışanlara sahiptir bulaşmyınız diyerek bitiriyorum yorumumu.
  • sonunda beni pes sözleşmemi de fesh ettirmiş bir şirkettir kendileri. ey sevgili sözlükçü!! sakın bu yazıyı okumadan bu insanların kurduğu ve yönettiği şirkete gitmeyesin

    ilk gün gittik ne tatlı kızmış keşke danışmanımız olsa dedik ve akabinde kayıdımızı da yaptırdık. hemen ardından sıra job fair de iş seçimine geldi. güzelce işimizi de seçtik (buraya kadar süper değil mi?) ve işte tam da burdan sonra olaylar silsilesi başladı.

    önce bize haber verilmeden işimiz iptal edildi. sebep olarak da çalışacağımız iş yerine kış mevsiminde giden ispanyol öğrencilere ırkçılık yapıldığı ve bize de aynı şeyin olmasını istemedikleri için iptal ettiklerini söylediler. evet süper bi durumdu bu, bizi düşünüyorlardı! iyi de kardeşim madem iyi bir iş yeri değildi (ki mc donalds dan bahsediyoruz, ilk defa çalışmıyolar heralde onlarla?!) neden bu işi job faire getirdin? neden doğru düzgün araştırmadın? işimizi sen bul diye ekstra 500 $ ödüyoruz biz sana, sense bunu bile düzgün yapamıyosun

    şimdi aklından şu sorunun geçtiğini duyuyorum: sen nasıl öğrendin işinin iptal edildiğini? tabi ki telefonumdan aramadılar. heuehue amma yaptın sen de... 1 defa bile (bak yazıyla da yazıyım 'bir') ne ev telefonumdan ne de cep telefonumdan aranmadım. ne hoş değil mi? danışmanım olan insan her gittiğimde "aaaaa ben de şimdi seni aricaktım" veya "ben de tam sana mail atıyodum"* gibi hiç de inandırıcı olmayan, her tarafından yalan akan cümlelerle karşıladı beni ve arkadaşımı. biz de işimizin iptal edildiğini tabi ki ofise gittiğimizde öğrendik.

    ha bak bide ne var burda. ben bu ve bunun gibi şikayetlerimi danışmanımın yetkilisi kişiye ilettiğim zaman yalanlar ortaya çıktı zaten. ırkçılıkmış zartmış zurtmuş diye iptal ettiği işimizi amerikadaki iş yeri sahibinin kendisinin bak bizzat 'kendisinin' iptal ettiğinizi öğrendim. ne tesadüf değil mi?*

    tamam bütün wat şirketlerinde yalanla dolanla yapılıyo işler ama bu kadar da göz göre göre yapmaları insana koyuyo tabii. çok iyi araştırın, öyle gidin diyip entry me burda son vermek istiyorum. yoksa karalama kampanyası olucak swh.
  • birbirinden suursuz yurtdisi egitim danismanlarina sahip sirkettir kendisi. arayip bilgi istersiniz, sizin belirttiginiz kistaslara gore degil de kendi islerine gelen okullari dayatmaya calisirlar. bir de su yurtdisi egitim danismanlarini ise alirken biraz kalite arayin lutfen, ben ingilizce bilmiyorum diye konuya baslayan bir insanin bana yurtdisinda egitim konusunda herhangi bir anlamda danismanlik verecegine nasil bir inancim olabilir? yoksa hedef aldiginiz kitle ozellikle mi orta alt kesim? bu tarz insanlari bilincli olarak mi calistiriyorsunuz, o kesimle daha iyi empati kurabilir diye anlam verebilmis degilim.
  • arasıra telefonuma gelen aramalar ile bana kayıt dinlettirmeye çalışan şirket. iyi mi kötü mü bilemiyorum lakin telefonu açtıktan sonra pek hoş durmuyor.
  • görüldüğü yerde arkaya bakılmadan kaçılması gereken şirket. ilk başta her şey çok güzeldi, bana istediğim işi istediğim eyaletten vereceklerine dair söz vermişlerdi. tabii ben inanmadım ama yine de dedim böyle çok kötü bi eyalette çöpçülük falan yapmam heralde. iş bulmaları için bekledim, bekledim, bekledim. aradılar bi gün ve telefonu açan kadın işimin hazır oldugunu, otelde garsonluk tarzı bir iş yapacağımı söyledi(new jersey). tamam dedim, bana uyar, sonuçta new york'a da yakın, iş fena değil. ben işim hazır diye götümle gülerken bir hafta sonra başka bir arama. yok neymiş anlaşmada sorun çıkmış bilmem ne bilmem ne. dedim tamam o zaman. yine beklemeye başladım ve gidiş tarihime 3 ay kalmıştı hala iş yok. bunları bu geçen zaman içinde o kadar çok aradım ki ben artık aramaya utanıyorum. cevaplar da şahane, sizin gibi müşterilerimize çok değer verdiğimizden dolayı güzel bir iş bulmak zaman alıyor hikayesi. evet hiç abartmıyorum, bana iş buldular. anlaştığımız gidiş tarihinden 1.5 ay önce. bulunan iş ise oklahoma da mcdonalds ameleliği. oklahoma ise amerikanın en fakir eyaletlerinde başı çeker. ben dedim, ben bunu istemiyorum, bana söz vermiştiniz elle tutulur bir iş bulacağınıza dair. evet verilen cevap çok hoştu, başka şansınız yok bunu kabul etmek zorundasınız yoksa sizi programdan çıkarmak zorunda kalacağım. ben de programdan çıkartılmayı tercih ettim. gitmedim ve iyiki de gitmedim diyorum. müşterisine daha burada böyle davranan şirket kimbilir amerikada beni nasıl don gömlek ortada bırakırdı bilmiyorum. bunun üstüne bana 5 ay öncesinden vermeleri gereken ön kayıt ücreti olan 250 doları daha yeni geri ödediler. tabii bu süre zarfı içinde yine aylarca paranın peşinde düştüm, kaç kere ofislerine gittim. telefonda ne kadar para harcadığımı ben de bilmiyorum. böyle de kötü bir anı oldu benim için work and travel yolculuğu.

    edit:imla
  • vizyonsuz şirket, bana kalırsa kapısından bile geçmeyin. ben böyle bir hata yaptım. ulan içeri girdim 2 yıllık bir college'da okumak istiyorum dedim. ne iyi günler bir şey biz college'larla çalışmıyoruz dediler soğuk soğuk. insan kazanmaya çalışır, dil okulu önerir sonrasında college'a kayıt yaptırırsınız der, 4 yıllık lisans eğitimi alın der. ne bileyim yani öğrencilere danışmanlık veriyorsunuz oturtun 2 kelime edin, samimiyet gösterin.
hesabın var mı? giriş yap