• ınstagramda reklamı dönen, tüketicinin yerelde bulamadığı ürünlere gezginler aracılığı ile ulaşmasını amaclayan bir girişim hareketi.
    türkiye'de ne kadar tutar bilinmez ama güzel bir girişim olabilir.
  • mantığını anlayamadım olayın. nasıl güven oluşur bu ortamda?

    2 taraf için de güven imkânsız.

    ürün getirtmek isteyen ben;

    ürünün parasını ödüyor muyum peşinen? ödediğim parayı nereye ödüyorum direkt getirecek olana mı? nasıl güveneceğim adama? parayı direkt ona vermiyorsam, ürünü satın alıyor ona teslim ettiriyorsam bir şekilde nasıl emin olacağım ürünün bana geleceğine?

    ürün getirip para kazanmak isteyen ben;

    ürünün parasını peşin mi alıyorum? komisyon da mi peşin alıyorum? yok getirdikten sonra alıyorsam ya karşı taraf vazgeçer de ürünü almazsa? ürün elimde mi patlıyor? karşı taraf güvenip bana peşin peşin bütün ödemeyi neden yapsın?

    ben çalışma prensibinde güveni nasıl yerleştirdiklerini gerçekten anlamadım. anlayan, bilen veya kullanmış olan varsa bilgilenmeye açığım.
  • arkadaşım vasıtasıyla haberdar olduğum platform. anladığım kadarıyla seyahat eden ve ürün talep edenleri buluşturan bir aracı görevini üstleniyor. örneğin yurt dışına çıkarken bu siteye nereye gittiğinizi ve ne zaman döneceğinizi yazıyorsunuz, sizin gittiğiniz ülkeden bir ürün isteyenler de sizinle iletişime geçiyor ve talep edilen ürünü onlara ulaştırıyorsunuz. iki taraf da kazanıyor aslında.
    iphone x çıktığında sipariş vermiştim, amerika’da $999'dı, getiren gezgin de 5% komisyon istedi. doların şu an 4.12 olmasına rağmen bazı ürünlerin türkiye’ye göre hala oldukça makul olduğunu düşünüyorum. evet, şu an elden ödemeyle çalışıyor ama yakında güvenli ödeme sistemi gelecekmiş.
    merak edenlere, site linki.
  • fikir güzel de filtrelemeleri berbat. çok mu zor bu devirde bu özelliğin eklenmesi ya?
  • beta sürümü yayında olan "gelirken bana şunu alsana" platformu. asıl sürüme geçtiklerinde sitenin kullanıcı dostu olmasını ve alım satım işlemlerindeki güven sorununa çözüm olacak bir sistem bekliyorum. umarım başarırlar. şu anki haliyle çok kullanılabilir değil.

    platform yereli değil globali hedefliyor gibi görünüyor. başarılırsa gurur duyarım.

    not: beta, adı üstünde. beğenmediğiniz ya da değişmesi gerektiğini düşündüğünüz özellikler için sitede bulunan geribildirimi kullanın. sözlükte atarlanmaktan daha faydalı olacaktır.
  • odeme sistemi nasil arastirmadim elden odeniyormus diye yazilmis ama bence soyle olmali:
    1) kisiler app uzerinden anlasir.
    2)sitede alacak kisi satis bilgilerini girer( urun adi, fiyati vs.)
    3) odeme ise sitenin guvencesi dahilinde urun teslim edilmeden once paranin alici tarafindan siteye odenmesinden ve urunu getiren kisinin de odendi bilgisine ulasmasindan sonra, urun teslim aninda app uzerinden teslim alindi onayi gerceklestirilene kadar paranin site tarafindan getiren kisi hesabina aktarilmamasiyla, ancak onay sonrasinda aktarilma sartiyla guvenli sekilde gerceklestirilebir. yani eger getiren kisi urunu getirmez ya da hatali urun getirirse bu durumda para alicinin hesabina geri aktarilir.

    boylece site de ufak bir komisyon alir belki. hizmet bedeli. ama bu bes tl’yi gecmesin.
    bu yapilsin sevgili glocal.
  • haldır haldır reklam kastıran site. (üsttekiler de dahil) bakın her gün sözlükte biri bunun linkini veriyor. aynı nickler birbirini fav'lıyor. o nicklerin diğer "linkli" reklam entry'leri de gözden kaçmıyor.
    bu kadar reklam kastığına göre kalitesiz bir sitedir. daha profesyonel çalıştığı zaman bakılır.

    bunu da fav'la sept kardeş.

    edit:
    bakıyorum da ifşa olunca o korkuyla fav'lar geri alınmış. bir akıllı sizsiniz di mi?
    bir de brs0 vardı o da kaçıvermiş.
  • güzel düşünülmüş olmakla birlikte yurtdışında revaçta olan yenilenmiş (refurbished) ürünler risk oluşturuyor

    refurbished garantiden iade olan ürünlerin üretici tarafından tamir edilip kutulanarak ucuza satılması

    kutuda uyarı ibaresi yoksa ki kimisinde olmuyor anlamanız zor

    ben sebeple kullanmayı düşünmüyorum
  • (bkz: bavul ticareti)

    ekşi sözlük'te reklamını yapan sözlük hesabının girileri:

    http://archive.is/ejnto
    http://archive.is/7raox
    http://archive.is/gwoqq

    geri zekalı olmayın, arkadaşlar. sağlığınız buna bağlı olmadığı sürece de bu işe girişmeyin.
hesabın var mı? giriş yap