• turkcell'in, genclere kariyer firsati saglamak amaci ile olusturdugu yeni program.
    ( eski adi turkcell paf takimi)

    lisans son sinif, yuksek lisans veya doktora ögrencileri ile yeni mezun ya da en fazla 2 yillik is tecrubesi olanlar bu programdan yararlanabiliyorlar.

    ilki 2016 senesinde hayata gecen bu programa 26bin genc basvurmus ve bunlardan 165'i tam zamanli, 125'i de stajyer olarak turkcell'de calisma firsati elde etmis.

    2017 basvurulari baslamis...
    detay
    video
    basvuru
  • 2017 seçim sürecinin ilk aşaması tamamlanmış ve devam edilecek adaylara mail gelmiştir.
  • paf takımından farklı olarak balon patlatma oyunu ile devam etmeyen turkcell staj ve yeni mezun işe alım programı.

    bu sefer oyun sonunda puanları açıklamadılar. ayrıca balona göre daha zordu ve daha kısa sürdü. umarım büyük çoğunluğu bu aşamada elemezler.

    henüz oyunu oynamamış olup, hazırlıklı girmek isteyen varsa yeşillendirebilir.

    edit: soran sayısı arttığı için aklımda kalanları yazayım. bir yardımı dokunabilir.

    aslında oyun değil de yetenek testi olmuş bu sefer.
    5 ya da 6 aşama vardı. hatırladığım kadarıyla aşamalardan bahsedeyim.

    en kolayı; işlem bulmaydı. "sayı işlem sayı = sayı"vermiş, işlem yerine kare var. çarpma, bölme, toplama ve çıkarmadan hangisi olmalıdır diyor. burada çok hızlı olmak gerek çünkü en kolayı buydu. en çok puan toplanabilecek burası gibi geldi bana.

    renk testi. klasik bir test aslında. yukarıda kırmızı renk ile blue yazmış. aşağıda da yeşil renk ile red, kırmızı renk ile blue şıkları vermiş. yukarıdaki yazının rengini işaretlemeni istiyor. bu da seri yapılabilecek bir testti bence.

    2 aşamada tam hatırlamadığım üzere şekilleri yerleştirme vardı. yedigen-altıgen-beşgen-dörtgen vermiş sonra soru işareti koymuş, hangisi gelmelidir demiş. tabi bu kadar kolay değil ama anlaşılır durumda.

    ilk soruyu hatırlıyorum bu da farklı bir aşamaydı sanırım. lamadacjzklasdamsmdasdlamasdasdsadlaaamasldlasdsaldam gibi bir yazı vermiş. kaç kere a'dan önce l, sonra m gelir demiş. bende üçtü.

    20 dakikada bitirmeni istiyor toplamda. ama her testin belirli süresi var. ben 12 dakikada bitirdim. aralarda dinlenilebilir bence.

    benden bu kadar. başka aklınıza gelen olursa sorabilirsiniz. herkese kolay gelsin.
  • 2017'de herkese farklı şekilde bir test yapmışlar anlaşılan. #66741872 bu entry'de bahsedilene benzer bir kaç bölüm bende de vardı ancak bende kart sürüklemeli de bir bölüm vardı.
  • testin bir bölümünün cozemeden kapandığı kötü altyapılı bir aşamayla devam etmiştir.
  • bir bölümü çözmeden atladı oyun. mail attım dönmediler ama çoğu insan bu konuda şikayetçi bakalım ne olacak. heyecanla bekliyoruz.
  • bugün saat 13 itibari ile ilk aşama sonuçları açıklanmış olan turkcell'in işe alım programı.
  • daha bünyelerinde çalışmadan bile kurumsal şirketlerin kölesi olduğumuzu gösteren olaylardan biri. millet resmen üniversiteye giriş sınavı sonucu bekler gibi aşama sonucu bekliyor yahu.

    neyse ben video kaydetmeye gidiyorum.
  • sonunda başvuru süreci bitmiş olup ( sürekli bir ileri tarihe erteliyorlardı ) oyun vs süreci başlayan işimsi.
  • biraz önce oyununu bitirdiğim işe alma uygulamasıdır.bundan önce de türk telekomun buna benzer sınavını bilgisayardan görüntülü olarak yapmıştım.böyle saçma sapan işe alım olayı olamaz ya.45 saniye verip enteresan mantık soruları sorarak işe alınacak eleman seçmek hangi mantığa uyuyor anlamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap