• (bkz: koli basili)
  • tekne turizmine yenik dustuler, giderek pisleniyorlar ve turkiye nin ilk ve tek ekolojik marinasi olmakla ovunup duran port gocek birincil tedbiri alması gerekirken ellerini kavusturmus kar hesapları yapıyor. yazık
  • orman bakanlığı, çevre bakanlığı, dalaman, göcek ve fethiye belediyelerince yapılan araştırmaya göre yazın bu koyları günlük olarak 12000 ila 13000 arasında kişi kullanıyormuş. bu kullanımın yaklaşık 5000 kadarı göcek'te oturan halk, diğer 5000'i günübirlik tekne turlarıyla koylara gelen turistler ve kalan 2000 ise kiraladıkları veya şahsi tekneleriyle mavi yolculuk turunda olanlar. koylara çöp ve atık olarak en çok zararı ise bu günübirlik gelen kısım yapıyormuş. bu tekneler atıklarını limana ya da açık denize bırakmadıkları için direk olarak koyların doğal güzelliğine tehlike oluşturuyorlarmış. bu yüzden günübirlik teknelere ve hatta özel yatlara da göcek koylarına girerken veya demirledikleri gün başına bir ücret alınması gündemde. dolayısıyla dünyanın en büyük tekne otopakı olması muhtemel olan bu koylarda zodiaclarla gezen değnekçilerin türemesi ise yurdum insanının potansiyeli düşünüldüğünde hiç de sürpriz olmaz.
    (bkz: come with the ball)
    (bkz: gel gel yapmak)
  • adeta cennetten kopan bir parcadir buranin koylari, mis gibi besberrak denizi vardir. muhtesem.
  • ihaleyle kiralanacakmış.

    http://onedio.com/…k-koylari-talana-aciliyor-476621

    yani sizin anlayacağınız betonlanacakmış. çok zamandır yerleşme hayallerimin olduğu, darlandıkça hayalini kurarak huzur bulduğum yerlerden biriydi göcek. şunu okudum, böyle biri tuttu gırtlağımı sıktı da sıktı sanki...

    bir şeyler demek istiyorum da, yok kafam durdu, beynim durdu, ruhum dondu. artık bu ülkede olan şeylere yorum yapamaz hale geldim. kaçmak da istemiyorum, gitmek de istemiyorum. kaçsam da üzülmeye devam edeceğim. yaşama arzumu söküp aldılar artık benden. neden böyle yarabbi? bize gönder belanı da, biz hakediyoruz da, kendi eserin olan güzelim doğayla alıp veremediğin nedir?
  • ömrümde bir kere gittiğim, buna rağmen hala unutamadığım, o yüzden bu ülkeye fazla olan koylardır.
    milli irade sağolsun safra atmakta en maharetli olandır. şüphesiz ki beton bu manasız derecede
    güzel olan koyların hakkından gelecektir. zaten milli irade göçek koylarını umursamaz, orayı gezen gören belçikalı, alman, hollandalı yatçılardır. artık güzel ülkemizi bu gereksizliklerden daha da arındıracağızdır...
  • uzun süredir katledilmiş durumdaydı zaten.

    koyları tekne yakıt artıkları ve sintineler yüzünden bombok hale gelmişti. günübirlik teknelerin geldiği koylarda, denizinde yüzerken midem bulanıyordu.

    yat turizmini kontrolsüz yaparsan anasını sikmeleri sürpriz olmaz.

    şimdi kıyıları da katledilecekmiş. kolay gelsin.
  • türkiyenin en cennet yerini kaybettiğimizin haberidir.
  • güzelim koylar gün geçtikçe bilinçsiz tekne turları nedeniyle kirletiliyor. tropik cennet diye pazarlanan bir çok yerden daha güzel burada deniz. yapmayın, etmeyin az biraz kıymet bilin.
  • gercekten hayranlikla dolastigimiz guzel koylari yat ve tekne trafigi sebebiyle o kadar kirlenmis ki, suda deniz biti denilen planktonit parazitler olusmus. yuzdugumuz her koyda minik minik isirildik.
hesabın var mı? giriş yap