• elemanda çifte vatandaşlık var diye yaydıra yaydıra geleceği olan bir bölüme gitmişti 15 yıl önce.
    geçenlerde porche kullanırken gördüm, tanımamazlıktan geldi piç.
  • çifte vatandaşım, çatır çatır çalıştım, öss'ye girdim, en iyi üniversitelerden ve benim için en iyi bölümlerden birini kazandım. genellemenizi sikeyim. siz malsanız sorun bizde olmuyor. ağlamayında kendinizi geliştirin biraz. üniversite hayatım boyunca gördüğüm diğer bir durum ise üniversiteye girmek ile üniversiteyi bitirmek arasındaki fark. sadece bir üniversitenin bir bölümüne girdiniz diye orayı bitiremiyorsunuz. özellikle o kıskandığınız en iyi üniversite dediklerinizi bitirmeniz için ciddi anlamda çaba sarf etmelisiniz. yani o diplomayı almak o kadar da kolay değil.
  • evet kesinlikle bir bug'dır. adamlar kolayca bir dilekçeyle vatandaşlıktan çıkıp, yös sınavına girerek istedikleri üniversiteyi kazanıp tekrar bir dilekçeyle vatandaşlığa tekrar geçmektedirler. anadolu'nun asıl sahipleri, bu ülkenin çilesini çekenlerde tırmalayıp dursun bakalım.
  • haksız olan uygulamadır.çalışıp kazandım diyenlerin alınmasına gerek yok ama çalışmadan bu uygulama ile üniversiteye girip uzata uzata okuyup bir şekilde mezun olan benim de şahsen tanıdığım insanlar var .
  • cifte vatandas olup öss'de derece yapan, kesmeyip diger ülkede ordu yokken, elini kolunu sallaya sallaya kacacakken tsk'da askerligini yapanlar var.
    artik porsche nasil kuyruk acisi yasattiysa, genelle dur.
  • yapıyorsa sorun adamda mı sistemde mi? önce bi bunu düşünün.
  • dogru olan onerme. ben butun sene hayvanlar gibi calisayim elin fransiz, alman cifte vatandasi gelsin butun sene yatsin son ay 1-2 test cozsun hoop ayni bolumdeyiz. var mi boyle haksizlik?
  • bunu yapanları suçlayamayız ama sistemin düzeltilmesini istemek en doğal haktır.
  • bir gocmen olarak olaya aciklik getiriyim ben zamaninda cok arastirdim.

    eger yurtdisi dogumluysaniz yabanci ogrenci sinavlarina girebiliyorsunuz. ama turkiye'de dogan bir cifte vatandassaniz turkiye vatandasligindan cikmadan nah girersiniz. ben de isterdim galatasaray universitesinde okuyayim :(

    ayrica iyi bolumlerin yabanci ogrenci kadrolari 2 kisilik falan oluyor. benim cevremdeki yaklasik 200 gocmenden sadece 1 kisi var yabanci statusunde iyi bir universiteye girmis olan. dandik universiteleri zor bela bu sinavla kazanmis olan girla ama. ulan sakarya da okuyacam diye yös'e mi girilir.
  • şu anda türkiye'de mesleklerin değeri yavaş yavaş yok ediliyor zaten. üniversiteye girsen ne girmesen ne. bu arada ben de çifte vatandaş olarak gayet öss'den girip kazandım ki bizim kazandığımız dönemde ilk 20.000 ancak üniversiteyi kazandım diyebiliyordu. şu an 120.000 sırası ile manisa'da endüstri mühendisliği biten tanıdığım var. bu sene 230.000 civarı mühendislik kontenjanı boş kalmış. öyle kontenjan mı olur.
    gün geçtikçe üniversite anlamsızlaşmaya başlayacak. o çok iyi üniversitelere boş beleş adamlar giriyormuş kafasından da çıkın isterseniz. o üniversiteler de kendi sınavlarını yapıyor artık. öyle toplu bir sınavı yok yani. suriyelileri komple okutuyoruz. siz onları düşünün.
hesabın var mı? giriş yap