• yamulmuyorsam gödel escher bach kitabında resmi bulunan olay. lakin hofstadter resimdekilerden birinin einstein olduğunu çok sonradan farketmiş, o zamana kadar da resim "gödel ve bir köylü" altyazısıyla durduğuyla kalmıştır.

    *
  • eskiden beri arkadaş olan iki dahinin buluşmasından ortaya çıkan, ağırklı olarak felsefi çalışmalar içeren bir gpalle yourgrau kitabı. temel olarak konuşulan konulardan biri ayrık evren sistemidir -ki bu sistemde evren bir fotoğraf kitabıdır ve biz de onun sayfalarının hızlıca akışını gözlemyelebilmekteyiz*.
  • bilge şipal ve barış akalın çevirisi ile güncel yayıncılıktan türkçeye kazandırılmış kitap. oldukça kapsamlı bir çeviridir. kitabın ana konusun gödel'in evren modelinde felsefi zaman yolculuğu fantazisi gerçek haline gelebilir mi? sorusunun cevabın aramaktı. gerçekçilikten sıkıldıysanız ve idealist felsefe ilginizi çekiyorsa ve tabi ki terimler arasında boğulmayacağınızı düşünüyorsanız(gerçi çevirmenler oldukça ayrıntılı bir index hazırlamışlar) bu kitap oldukça hoşunuza gidebilir.
hesabın var mı? giriş yap