• aşmış bir melih gökçek procesi daha. gökkuşağını ankaramıza getirme işlemini halletti. sıra denizde. sonra aya çıkartcakmış ankarayı toptan. uzay gemisi de fıskiyelerle çalışacakmış.
  • i melih gökçekin bulduğu her boş yeri değerlendirme(!) anlayışının bir ürünü.bence zamanında oraya araba park eden bir kısım insanlara gıcıklığından bu projeyi başlatmıştır.ama ankara'daki bir çok amaçsız projesi gibi bu da gereksizdir...gibi görünüyor şimdilik.sonuçları yakında
  • "estetik kaygılar ön planda tutularak" hazırlandığı söylenerek güldüren projenin ürünüdür.
    belediyenin ücretsiz olarak dağıtılan yayın organında, aynen şu satırlarla tanıtılmıştır:

    "ankara büyükşehir belediyesi; gökkuşağı prestij projesiyle, ankara'ya hem estetik, hem de işlevsel bir mekan daha kazandırıyor.
    eskişehir yolu milli kütüphane önü alt geçit üzerindeki 340 metrelik yol şeridi, gökkuşağının sihirli renklerine bürünecek. büyükşehir belediyesi'nce estetik kaygılar ön planda tutularak düzenlenen 7 bin metrekarelik alanda ankaralılar'a sunulan hizmet, projenin başkente kattığı görsel güzellikle bütünleşecek.
    proje alanında incelemelerde bulunan ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek, gökkuşağının kentin batı aksına farklı bir hava kazandıracağını söyledi.
    aydınlatma düzeni, gökkuşağı renklerinin oluşturduğu renk armonisi ve lazer sistemiyle sağlanacak ışık ve renklerin dansının, özellikle geceleri hafızalarda unutulmayacak bir iz bırakacağını vurgulayan gökçek, "iddia ediyorum, oluşacak renk cümbüşünün türkiye'de değil, avrupa'da bile bir benzeri yok" dedi.
    yolun yan tarafında inşaatı devam eden yer altı metro istasyonunun üzerinde yer alacak otoparkla da, otopark sorununun çözüleceğinin hatırlatan gökçek, gökkuşağını; merkezi konumu, bahçelievler ve emek semtlerine yakınlığıyla ankaralılar'ın, özellikle üniversitelilerin yeni gözdesi olmaya aday bir mekan olarak takdim etti.

    kafeterya ve büfeler:
    büyükşehir belediyesi, gökkuşağı projesiyle ankaralılar'a uygun koşullarda yemek yiyebilecekleri ve zaman geçirebilecekleri sevimli bir mekan sunuyor.
    gökkuşağında alt yapısı, havalandırma, klima düzeni ve tuvaletleri tmamlanan, 17 metrekarelik mutfak, 94 metrekarelikikram salonu ve 130 metrekarelik teraslarıyla 6 adet kafeterya bulunuyor.
    inşa edilen 16 adet büfede ise gazete-dergi, tekel, meşrubat, müzik market, bilgisayar mağazası, kuruyemiş-kahve, hediyelik eşya, telekom bayi, çiçekçi, bijuteri, kırtasiye, eczane gibi öncelikli olarak düşünülen hizmetlein veilmesi planlanıyor.

    estetik ön planda:
    gökkuşağı; farklı renkte ışıklarla süslenen fıskiyeleri, 7.5 metre çapında 2 havuzuyla, gündüz bir başka, gece bir başka tat verecek.
    tarihi kentlerin sembollerinden saat kulesi de projede günün koşullarına uygun yapıda yerini aldı.
    kentin gidiş-geliş istikameti düşünülerek, alanın iki ucuna önlü-arkalı 2'şer saatin bulunduğu 10 metre yüksekliğinde 2 adet kule inşa edildi.
    gökkuşağında büfe alanlarının güneş, yağmur ve kardan korunmasını sağlayacak, her biri yaklaşık 230 metrekarelik 6 mebran gölgelik bulunuyor.
    tümüyle granit taş döşenen 2 meydanı ve buz mavisi ışıklandırılan 42 adet cam panelin yerleştirildiği yürüyüş yolları ise projenin işlevsellikle birlikte estetiğe verdiği önemin güzel bir örneği. ayrıca; 2'si özürlüler, 2'si bay, 2'si bayan olmak üzere projede yer alan 6 genel tuvalet ise ankaralılar'a hizmet vermeye hazır. düzenlenen alanın etrafına 1'er metre aralıklarla yerleştirilen kırmızı, mor, mavi, yeşil, sarı, beyaz, pembe, kırmızı renk dönüşümü yapacak olan emniyet babaları ise yol boyunca farklı bir renk cümbüşü oluşturacak. giriş ve çıkışların 2 uç noktadan yapılacağı alanın çevresi, 1,5 metre yüksekliğinde, darbe ve kırılmaya karşı dayanıklı camla çerçeveleniyor."

    nebi dikle
    büyükşehir ankara
    sayı:49
  • duyduğuma göre aynı projeyi daha hafif malzemelerle yapmak isteyenlere fırsat vermemiştir bu melih gökçek insanı.ve yine duyduğuma göre korkutmak gibi olmasın ama o yolun o ağırlığı kaldırmayacağı düşünülüyormuş birileri tarafından.allaha emanet artık,müslümanız nasılsa.her işimiz allaha havale.1 eksik 1 fazla farketmez
  • parası bol gelen i.melih gökçek icadı bir proje.
    oraya sürekli yanacak ışıklar, lazerler koyacağına oraya harcadığının onda birini harcasa da şu ulus meydanının, tarihi yapıların, eski evlerin sokakların vahim durumunu düzeltseydi ya...hangi avrupa şehrinde (ki örnek başkente doğru sloganı varmış adamın) bu görgüsüzlük var? hangisinin metrosunda adım başı lcdekran var?
    bir şehir tarihiyle, görsel güzelliğiyle dünya şehri olur...sen üstünde en eski uygarlıkları yaşatmış bir şehrin tarihini yoksay..git çok paran varmış gibi görgüsüzce rengarenk ışıklara, lazere harca sonra da örnek olcam de... las vegas olcaz ha gayret i.melih...
  • ankaranın güzel mimarlık örneklerinden milli kutuphanenin siluetini kapayan proje. bari o kocaman yelken direği gibi şeyleri koymasaydınız da kapanmasaydı güzelim bina. yine de şükretmek lazım, harikalar diyarinda ki gibi ortasına devasa bir güliver heykeli de koyabilirlerdi. gerçi inşaat da henüz bitmiş değil, son bombayı en sona saklamış olabilir melih gökçek...
  • aynı zamanda tarihe geçen bir proje olmuştur bu, zannımca dünya üzerinde orta refuje alışveriş merkezi yapmayı ilk akıl etmiş ve tek akıl edebilecek adam i. melih gökcektir. ayrıca bu vizyona sahip bir başkanımız olması da ayrı bir akıl ve hafsala meselesidir. aşılması zor bir noktaya gelinmiş olsa da ben bundan sonra çok daha başarılı projeler beklemekteyim kendisinden. nasılsa ankarada boş boş duran,değerlendirmeyi bekleyen bir sürü orta refuj,göbek vardır. bunlar kesinlikle değerlendirilmelidir ve değerlendirilicektir. haa gökkuşağı mı olur yoksa uzay yolu mu olur artık başkanımızın hayal gücüne kalmıştır.zira bu akpliler zihni sinir procelerle ve icraatlarla tarihe geçmeyi çok sevmektedir.
  • fikra gibi. yolun üstüne dükkan kuran adam: melih gökçek. milli kütüphanenin bütün ihtisamini bozan projedir ayni zamanda. tam ferah ferah bulvarlara kavustu ankara derken, yolu daraltirken insanin icini de daraltan projedir.
  • melih gökçek'in, yolunu da atmak suretiyle, sürekli "gökkuşağı" diye bahsettiği 340 metrelik üründür.
    proje, dönek bir ankara halkı elde etmeyi hedeflemektedir; zira çoğunluğunu gökçek'e oy vermemiş kitlelerin oluşturduğu bir kısım ankaralı, günde ortalama iki kere gökkuşağının altından geçecektir.
hesabın var mı? giriş yap