• gürün ilçesine 10 km. uzaklıktadır. dupduru suların hakim olduğu bu göl, doğal güzelliği ve alabalığı ile ün yapmıştır. dipten kaynayan suların beslediği bu gölün derinliği 15 metreyi bulmaktadır. suyu duru olduğu için gölün dibi rahatlıkla görülür. . gölün fazla suları tohma çayına karışmaktadır. alabalığı bol olan gölde kayık gezintileri yapılabilmektedir. göl kenarında motel ve gazino vardır. çevresinin en iyi mesire yerlerinden biridir.

    geniş bilgi ve fotoğraflar için :
    http://akpinar/_58.sitemynet.com/gokpinar.htm
  • az kişinin bildiği ve gördüğü muhteşem yerler kategorisine girebilir. her türlü övgüyü hakkeden nadide bir yer. buz gibi soğuk suyuyla ve berakklığıyla insanı kendinden geçirmektedir. 10. km'lik yolu biraz kötüdür. böyle bir turizm harikasının yolu neden yapılmamıştır anlamak mümkün değildir. yeni yapılmış lüks bir lokantası vardır. ayrıca piknik yapmaya da elverişlidir.
  • dünyada eşine az rastlanır güzellikte, çöl ortasında bir vaha gibi. kesinlikle görülmesi gereken, alabalığının da yenilmesi gereken yer. sivas'ın gürün ilçesine 10 km uzaklıkta.
  • insan oraya gidince kuş seslerinden kendisini alamıyor,doğallık desen zaten on numara .2014 yılındaki bakımdan sonra daha da güzelleşmiştir.herkesin buraya gitmesi gerek,orada o göle bakıp huzura ermesi,rahatlamasını isterim herkesin.gölde su bisikletiyle gezilebilir ,çok mesefa yok ,ama degermi değer.yürüyüş yerleri düzenlenmiştir.çevre düzenlemesi yapılmıştır banklar filan ,piknik yapılacak yerler düzenlenmiştir .beğenmediğim bir şey ise lokantadaki sunum çok kötü adamlar hiç bakmıyorlar(özeliklede bayan 1 garson tam yobaz).alabalık yemeyi unutmayın bu arada.bu güzelleğe gitmenizi tavsiye ederim
  • fotoğraflarından görüldüğü kadarıyla tapılası bir güzelliği olduğunu düşündüren doğa harikası. ilk fırsatta dünya gözüyle görmeyi diliyorum.
  • sivas'a dair en güzel detay. bu akvaryumda 20 dk'lık balık olabiliyorsunuz.
  • cenneten bir köşe adeta bana kalırsa en görülesi zamanı sonbahar sonudur.kavak ağaçlarının sapsarı hali ve etraf da dökülen yapraklar zaten muhteşem bir detay olan gölü daha da güzel hale getiriyor. umarım (bkz: sulu ada) gibi fazla duyulup doğal dokusu bozulmaz.
  • türkiye’de pek az insanın bildiği sivas’ın gürün ilçesinde, boz dağların arasında, eşsiz turkuaz rengiyle sizi büyüleyecek olan göldür. suyu o kadar berraktır ki dibine baktığınızda, elini uzatsan yetişir hissiyle 15 m olduğunu duyunca, dumura uğrayabilirsiniz. kamp yapmak için son derece ideal doğal sit alanıdır.
  • o muhteşem rengi ile kayaların arasında bir cennet.

    görsel

    yolunuz düşerse mutlaka görün, yolunuz düşmezse de bir şekilde uğrayıp görün. umarım o saçma deniz bisikletlerini de kaldırırlar ve doğal dokusunu bozmazlar..
hesabın var mı? giriş yap