• merkeze uzak olmakla suçlanan ankara ilçesidir. tamam mesafe olarak bir bahçelievler, çukurambar değildir ama eryaman, etimesgut gibi yerlere nazaran merkeze daha yakındır. üstüne üstlük trafik probleminin olmamasından dolayı ankara'da ulaşımın en kolay sağlandığı ilçelerden biridir. merkeze ulaşım araba ile 15 dakika civarında sürmektedir. ancak odtü ormanı sebebiyle şehirle bütünlük oluşturamaması bünyede şehirler arası yolculuk yapıyormuş hissi uyandırmaktadır ve sonuç olarak da insanda mesafe miktarını büyütme gibi bir etki yaratmaktadır.

    tabii tüm bu söylediklerim araba ile yapılan ulaşımlar için geçerlidir. eğer toplu taşıma kullanıyorsanız, şehirler arası yolculuk yapan bir insandan daha beter hale gelebilirsiniz. ilçe belki de dünyanın en berbat toplu taşıma sistemine sahiptir. ankara'da her yol kızılay'a çıkarken, bu ilçeden harekete başlayan bir yolcunun bir kaç toplu taşıma aracı değiştirmeden kızılay'a ulaşması mümkün değildir ki, hele bir de toki'de oturuyorsa vay haline.
  • fantastik bi belde. kiz yurdunun dibinden cikiveren ferrari mi dersin, golunbasi dugun salonu mu dersin ne ararsan var. golunbasi abi ya. bi de bi harfi eksik, dusmus (duzeltmemisler de ha, oldschool birakmislar oyle eski pusku samimice). "golunb si" mi ne. "gol n basi" da olabilir, bilemedim. guns n' roses gibi?
  • küçük kardeşimin dölbaşı dediği yer.

    çevresinde bulunan tek lojmanları - polis akademisi, eymir gölü, ankara-konya yolu, haymana yolu (doktorlar sitesi), mogan gölü'nün oluşturdukları halkanın içinde kalan, konum itibarı ile iyi kötü güzel çirkin ne varsa barındıran ankara'nın 19 km güneyinde bulunan ilçe. çok sayıda bayburtlu ve gümüşhaneli vardır.

    haymana yolu üzerinde aquapark (club watercity) bulunur. devam edildikçe sağda solda yazlık villalar göze çarpar. mogan gölü'nün öte tarafıdır burası, mogan doktorlar sitesi burada bulunur, burada oturanlar gölbaşı girişindeki süpermarketlerde alışveriş yapar.

    süpermarketlen olduğu yerde eskiden endi vardı. gölbaşı'nın ilk büyük hipermarketiydi. gece tepeden mogan gölünün ışıkları ve endi nin sarısı parlardı en güzel. kuzenim orda kasiyerdi. kenan imirzalıoğlu gelip alışveriş yapmış heyecanla anlatmıştı.

    her ne kadar orada yaşamasam da- erkek kuzenim vasıtasıyla tek lojmanları/1nda da güzel zamanlar geçirdik. lojman olduğu için haliyle izoleydi ama şatoyu andıran muhteşem mimari camisiyle gölbaşı ile bütünleşiyordu tek.

    eymir ve mogan gölleri üzerine hayli enteresan bilgi, rivayet ya da hatıralar da anlatılırdı, duyardık.

    son yıllarda ilçede "gölbaşi uluslararasi göller, andezit ve sevgi çiçeği festivali" yapılmaya başlandı. bir defa katılmıştım ben de. mogan park da çok güzel gelişme tabi.

    on beş yıldır aralıklarla gidip gün öldürüp güneşi doğurduğum, küçükken bolca anı biriktirdiğim, büyüdükçe bu anıların beni soktuğu (bkz: anı sokması) içimde her zaman bir hoşluk hissi yaratan ilçedir gölbaşı.
  • sokak köpekleri için yapılmış birsuru park var, çünkü insan göremiyorsunuz parklarda demekki belediye hayvanlar için yapmış parkları diyorsunuz heryer vahşi köpek, birkaç köpektaparın korkusundan belediye toplayamıyor.

    her ay en az 20 kişi köpek isirmasindan hastanelik oluyor.

    gece dışarı çıkmanız bisiklete binmeniz vs imkansız, heryer köpek aklınız hayaliniz durur ve türkiyenin diğer illerinde köylerinde vs olan köpeklere gör inanılmaz vahşiler.

    her binanın altında en az 5 köpek var ve maymunlar cehennemi gibi normal köpeklerden daha zekiler, lider olan belirli saatlerde emir veriyor şurayı gez gel diyor resmen.

    neyse gölbaşı belediyesi ve inanılmaz saygılı insanları saolsun, taşındım bu köpek sorunu sayesinde çünkü dışarı çıkamıyorsunuz arabasız tamamen eve hapsolmuş durumda kalıyorsunuz.

    kısacası çok çok kötü bir yer, coğrafyası güzel fakat bu kadar kötü insan nasıl bir araya toplanmış şaşırıyorsunuz e tabi 20 binde 1 ihtimal iyi insanlarda vardır ama genel olarak berbat bir yer, gölbaşına inmemek için yolu uzatıp istanbul yolu üzerinden gidiyorum siz düşünün.
  • bir mücadelenin mihenk taşı olmuş ankara ilçesi. anadolu'nun kalbine sokulmayan anadolu insanlarının tecrit edilmeye çalışıldığı yerdir.

    (bkz: büyük anadolu yürüyüşü)

    (bkz: anadoluyu vermeyeceğiz)
  • gölbası,azaplı ve yesilova göllerinin yanında kurulmuş 40000 nufuslu adıyamana bağlı şirin bir ilçe...
  • kızılay'a doğrudan otobüs seferlerine tekrar kavuşmuş olan ankara'nın bir ilçesi.
  • adıyaman'ın güzel renkli göle sahip, antep fıstığı ağaçlarının bulunduğu ilçesidir.
  • "golbasi = sivrisinek" denirdi. velakin bu hasareleri son zamanlarda "golbasi belediye ilaclama ekibi" kokunu kurutmus deniyor.
  • sanırım yıllar sonra, canım ailemin sahip olacağı ilk evin bulunduğu ankara sınırlarındaki yer.
    içimi acıtansa bu şehrin içine sığamamak, şehir içinde bir ev alamamak, neyse o konulara girmemek lazım, anne baba öğretmen, buralı değiliz zaten, gelmişler bizi okutmuşlar burda ilk iki yıl sudan çıkmış balık olmuşlar, babam çift vasıta gidip gelirken hiç yılmamış, annemse ulaşım kolay olur denilip kiralanan evde, doğru dürüst balkonu bile olmayan bu evde emekliliğinin en ufak tadını çıkaramamış.
    bazen soruyorum kendime, belki bir arsamız olsaydı bize derlerdi buraya bir bina yapalım 2 daire de sizin olsun yada ne bileyim direkt doğuştan şanslı insanlar gibi aileden varlıklı da olabilirdik, hatta belki de bir arsayı işgal edecek çeşitli vasıfta insanlardan olup, gecekondumuzu verip yerine daire yada daireler alabilirdik, yada ne bileyim bu ülkede bir azınlığa dahil olup, onun faydasını görebilirdik, ama biz ne göçmeniz ne bilmem ne asıllıyız, bildiğin tipik bir türk ailesi olarak, sanki biz azınlığız bu ülkede. sanki biz itiliyoruz dışarı dışarı.

    not: gölbaşında yaşayanlardan fikir almak isterim, babam ve benim çalıştığım yerler, uzak yerleşimler içinde(gölbaşı,eryaman,batıkent vb.) en çok gölbaşına yakın, bu yüzden tercih sebebimiz. sormak istediğim bir diğer ve en önemli konu ise, sabah saatlerinde kızılaya ulaşım ne kadar sürer nasıl gidilir, vasıtalar balık istifimidir?
hesabın var mı? giriş yap