• yeni bir sözlük themei.
  • çok tatlı bir logosu olan futbol temalı bir sözlük theme.
    (bkz: i kiss football)
  • her yerde futbol demek için seçilmiş gayet güzel bir kitap ismi. dünya üzerinde bir yer olmasınki, orda gölge veya güneş olmasın.
  • hakkında yazılmış güzel bir yazı için:

    http://azbilmisozneler.blogspot.com/…lann-dans.html
  • --- spoiler ---

    wembley'de ingiltere'nin kazandığı 66 dünya kupası'nın bağırışları hala duyuluyor, ama biraz daha kulak kabartırsanız 53'te macarların ingilizleri gola boğdukları zaman çıkan iniltileri de duyabilirsiniz. montevideo'nun centenario stadyumu hala uruguay futbolunun zaferlerine duyulan nostaljiyle iç çekiyor. maracana hala 1950'de yapılan dünya şampiyonasında brezilyalıların yenilgisine ağlıyor. buenos aires'te bombonera'da yarım yüzyıl öncesinin davulları işitiliyor. azteca stadı'nın derinliklerinden eski meksika top oyununun törensel ilahileri yankılanıyor. barcelona'daki camp nou'nun beton sıraları katalanca, bilbao'daki san mames stadı'nın sıraları baskça konuşuyor. milan'da guiseppe meazza'nın hayaleti, kendi adını taşıyan stadyumu titreten goller atıyor. almanya'nın kazandığı 74'teki dünya kupasının finali günler ve geceler boyu oynanıyor hala. suudi arabistan 'daki kral fahd stadyumu'nun mermer, altın ve halı kaplı tribünleri var, ancak ne anlatacak bir anısı, ne de söyleyecek önemli bir sözü yok!

    --- spoiler ---
  • bu ara almak isteyip de arayıp bulamadığım kitap.
    güzel insan galeano'nun güzel kitabı
  • eduardo galeano nun dünya kupalarını anlatan kitabı.

    dünya kupalarının oynandığı tarihlerdeki olaylardan da bahsetmesi ve unutulmaz maç ve golleri akıcı bir şekilde anlatması bu kitabın bu kadar sevilmesinin nedeni bence.
  • eduardo galeano üstadın kabaca o dönemki önemli siyasi ve politik olayları es geçmeyerek futbola serpiştirdiği eseri. özellikle politik konularda dili epey sivri; yapıştırmış geçmiş kendisi, nur içinde yatsın.

    1995 yılında çıkan esere sonradan eklemeler de yapılmış, 1998 ve 2002 de eklenmiş. benim okuduğum ediyşında 2010'daki dünya kupasına kadar uzatılmıştı hatta. boş geçilmemesi gereken bir eser, her kütüphanede bulunmalı.
hesabın var mı? giriş yap