• mavi bayrak korumasi altinda icinde ciyanlar tesbih bocekleri ve klingonlular yasayan pansiyonlara sahip bir yerdir ki bunu benim kadar iyi bir uur bir gil galad bilir.
  • icinde wookies adli enfes bir bari barindiran ,turkbukunun kankasi,onune yat baglayanin kasim kasim kasildigi,karianda da cuneyt ozdemiri sarisin bi hatunla gordugum ve muhtemelen 2-3 yila bozulacak,bozulmadan gidilesi gorulesi,turkbuku kadar televole olmayan yer(bkz: turkbuku)
  • bodrum'un 13 km. kuzeyindedir. zeytin, mandalina ve cam agaclarinin, palmiyelerin yesilligi ile kaynasmistir. kuzeye bakması nedeniyle her zaman yemyesil, deniz suyu da diger koylara gore daha serindir.
  • bir tarafında inekler,koyunlar,kuzular ve gübre kokusu diger tarafta jet sosyete. (bkz: bu ne yaman çelişki böyle)
  • bolu'da abant izzet baysal üniversite kampüsünün de içinde bulunduğu,şehirden daha yüksekte,çam ağaçları içinde, küçük bir göle sahip köy.
  • rahmetli amcamin bir evi vardi orda, buyuk sehirden kacip tatil beldesine yerlesme olayinin bas kahramanlarindandi kendisi. simdi ev duruyor ama,nerede o omuzlarima sicrayan cekirgeler, nerde temiz deniz...dagin tepesindeki evin onunden anayol geciyo be !
  • göltürkbükü adını alarak türkbükü'ne devşirilen "eski bodrum"'un eski bir cennet köşesi. butik oteller doldurdular, çığrından çıkardılar olayı. altyapı da yetersiz olunca biraz pis kokular sardı ortalığı ama yine de güzeldir gölköy. gölköy girişinde bir baklavacı vardır ki kuru baklavası müthiştir. bir keresinde istanbul'da eşe dosta götürmek için aldığımız iki tepsi kuru baklavayı yol boyunca "amannn pek de güzelmiş, ne de güzelmiş! bir tane daha yiyeyim şundan ya" nidalarıyla istanbul'a boş götüren eski sevgiliye selam ederim buradan. hayır bir de "size süper bir baklava getiriyoruz" diye haber vermişti millete yani..
  • gerçektende bir sazlık içersinde bir göl vardır burada; tatile,piyasaya gelenler bilmezler burasını; türkbükü ile gölköy istanbulun anadolu yakası ile avrupa yakası gibidir, 10 sene öncesinde yolu yoktu köyümün şimdi ise sosyetenin mekanı oldu; yazar,çizer,tiyatrocu,sinemacı entel dantellerin alkol bağımlısı oldukları ve mehtabın bodrumda en güzel doğduğu yerdir.
  • meslek hayatına başladığım beldedir. sezon dışında insansız ve sıkıcıdır, sezon içinde de ne kadar insanlı olduğu ayrı bir tartışma konusudur. pahalıdır, sonradan görme diyarıdır, bencileyin bir scooter'ınız yoksa yaşaması ızdırap olan yerdir. yerlilerce karadağ denilen dağın eteklerindedir, mandalinası sebildir. bodrum dolmuşları 3 lira 30 kuruştur verilen her kuruş haram olsundur. bir de eski gölköy vardır lakin bir halt yoktur.
  • abant izzet baysal universitesi ana kampusune isim vermis yapay gol ve bu golun yanindaki koyun adi. kampusle golun arasi camurlu yoldan 15 dakikadir, comez aktivitesiydi, biz de harfiyen yerine getirmistik ilk senemizde. bolulular icin de arabaya atlayim iki bira cakayim mekanidir. devlet su islerinin sosyal tesisleri ve bir de atis poligonu bulunur. onceden sadece golkoylu bir amca tarafindan isletilen cay ocagindan bozma kucuk bir isletme vardi, amca da isine geldigi zaman acardi bunu. simdi o yer genisletilip lokanta olmus, zengin menusu ile hizmet veriyor. istersen atv kiralayabiliyorsun, golun etrafinda bir kac tur atabiliyorsun. mesire alani olarak ta tercih ediliyor bu mekan, ancak golcuk ve abant varken pek revacta degil.
hesabın var mı? giriş yap