• bilim-kurgu ile gerilim türünde filmleri yönetmekten keyif aldığı anlaşılan şu ana kadar anglo-sakson dünyaya yayılmayı başarabilen - kısalar hariç - üç filmi olan kırk bir yaşında ama genç ispanyol yönetmen.

    iki haftadır süren "geleneksel muvazzaf sergerde bilim-kurgu ve gerilim film festivali"nde öncelikle izlenmiş open grave filminin yönetmeni olması hasebiyle ilgi uyandırmış* sonrasında festival programında olmasa da "genç ispanyol yönetmenler" kuşağında ikinci bir filmiyle - apollo 18 - kendine yer bulmuş adam. her ne kadar apollo 18'un* gerek kadrosu gerek senaryosu gerek de beşinci sınıf bilimsel kurgusuyla kendisine mesafe konmuş olsa da ilk filmin gazıyla festival programına çoktan eklenmiş olan üçüncü filmiyle birlikte - el rey de la montaña - korsan ortamlarındaki mevcut her filmi (ters-kronolojik sırayla) izlenmiş yazar, yönetmen ve editör.

    elbette mezkûr üç filmde sadece yönetmen olması, yazar-yönetmen geleneğini seven sinefillerin elini kolunu bağlasa da salt bu sebeple 2001 tarihinde yazıp yönettiği nomadas adlı filmi merak uyandıran yönetmen.

    şerh-i ukte: bu bir hanging rock uktesiydi.
hesabın var mı? giriş yap