• basit bir mantıkla google haritalar uygulamasının açığını yakalayan işsiz beyefendidir.

    --- spoiler ---

    navigasyon servisi ile birlikte trafik durum bilgisi de paylaşan google haritalar, almanya'da yaşayan simon weckert isimli bir sanatçı tarafından kandırıldı. 99 akıllı telefon ile berlin sokaklarında dolaşan simon weckert, geçtiği sokaklarda sahte trafik sıkışıklıkları yarattı. aynı anda 99 akıllı telefonun yollardan geçtiğini tespit eden google haritalar, bu telefonları araçlar olarak algıladı ve harita üzerinde trafik sıkışıklığı anlamına gelen kırmızıya boyadı. kısacası simon weckert ve 99 akıllı telefonun haricinde hiçbir araç olmayan berlin sokakları, google haritalarda kırmızı seviyesinde trafik sıkışıklığı varmış gibi göründü. yaptığı google haritaları kandırma denemesini youtube üzerinden bir video olarak da paylaşan weckert, oldukça basit bir teknik ile teknoloji devi google'ı kandırmış oldu.

    video;
    https://www.youtube.com/watch?v=k5el_al_m7q

    --- spoiler ---

    ayrıca (bkz: sözlüğe tekrar gelinse alınacak nick)
  • beyefendiyi 1 sene türkiye'de yaşamaya davet ediyorum. biriktireceği anılar, olaylar ve gördükleri sayesinde ömür boyu bir daha sıkılmaz. adamlar sıkılınca 99 tane telefon alıyor aq lükse bak.
  • üstteki yazara tamamen katılmakla beraber, bir de bu işsizlikle, anıların üstüne sağlam bir kitap yazar.
  • gelişmiş ülke tabii, dert yok tasa yok. adamcağız sıkılmış 'ulan bugün napsak' demiş, bizdeki gibi kaotik bir gündem nerdee adam alsın tweetler atsın akşama kadar. zor iş anam zor iş.
  • teknolojinin birçok alanda aslında ne kadar kolay sabote edilebileceğini gösteren bir örnektir.

    benzeri durumu 3 sene önce izmir'in (bkz: dağtekke köyü)'nde yaşadım.
    böbrek taşlarına iyi geldiği bilinen suya sahip bu köye civar yerlerden sürekli gelenler oluyor. dar alanda araçlarıyla dip dibe su sırası bekleyen 20 kadar araç yandex haritasını kıpkırmızı boyamıştı.
  • video nun altinda yazilan ilk yorumun, en az video kadar ilginç olduğu durum.

    --- spoiler ---
    ı want to live in a place like this where you could walk through the streets with a wheelbarrow full of phones without getting robbed
    --- spoiler ---

    *
  • türkiyeye gelse telefon başına 6 smsten toplam 594 reklam mesajı alacağı için sinirden bütün telefonları kıçına sokar, sonra google haritalarda devasa bir göt ortaya çıkardı.
  • başı göğe değmiştir artık adamın.
  • yaptığı deneyimsi iş sonucunda zaten herkesin bildiği bir işleyişi insanlara öğretmeye çalışan boş adamdır.
    en kısa zamanda kendisinden arabanın benzini bitince yolda kaldığına yönelik test yapmasını bekliyorum.
  • anlamadim zaten olmasi gereken bu degil mi? hayir karsi tez mi vardi ki ispatla yukumlu hissetti kendisini? hafif issiz, hafif sov pesinde adamdir.
hesabın var mı? giriş yap