• kendilerinin tiye alan eğlenceli bir çalışma için;

    http://www.youtube.com/watch?v=afp71xwli8y&
  • rus chav'ı veya apaçisi diyebiliriz kendilerine. ama her bereli deri ceketliye de gopnik demek abes olur.
  • yeryüzündeki en komik altkültür olabilir. adidas eşofmanlar ve elde birayla çömme resmen standart halde. neden çömüldüğüne dair hiçbir fikrim yok.

    http://www.exile.ru/…les/detail.php?article_id=8589

    http://lurkmore.to/гопник (rusça)
  • yazık amk ya, o güzelim slav kızlarının bu adamlarla takılması inanılır gibi değil. bu nasıl bir kültürdür lan? bizim apaçiler bunların yanında.... neyse bizimkiler gözümün önüne gelince cümleyi tamamlamaktan vazgeçtim.

    yalnız elemanların giyiminde en hoşuma giden kombo adidas aşortman altına kundura... spor ayakkabı tercih etmemeleri ilginç.
  • (bkz: vatnik)
  • rusya'daki facia alt kültür halleri...

    http://kaifolog.ru/…ikoly/4640-gopniki-75-foto.html
  • (bkz: life of boris)
  • kız olanlarına gopnitsa denir.
  • türkiye'deki karşılığı barzo veya apaçi olan insanlar.
    sadece rusya'ya özgü değillerdir, gelir eşitsizliği olan hemen hemen her doğu avrupa/balkan ülkesinde(evet türkiye'de bu gruba dahildir) görülebilir.
  • internet ve sosyal medya sayesinde muazzam bir popülariteye ulaşmış şahane altkültür. normalde sokakta görseniz yolunuzu değiştireceğiniz adamların internette bir çeşit sempati objesine dönüşmesi de günümüz dünyasının en nadide ironilerinden biri olsa gerek. rusya'nın üçüncü dünya ülkesiymiş gibi gösterilmeye çalışıldığı, bilhassa amerikanlar tarafından itin götüne sokulduğu bir ortamda güneş gibi parlıyor resmen gopnikler. halbuki özünde bildiğin rus çomarı yani; genel olarak alkolik, ırkçı, homofobik, kültürsüz, cahil, asgari düzeyde yetenek gerektiren yahut vasıfsız işlerde istikrar sağlamakta bile zorlanan insanlar. ukraynalı bir tanıdığım, "burada alkolik değilsen ve stabil bir işin varsa senden iyisi yok" demişti, o geldi aklıma. hani bu gopnik dediğin herifle oturup bir türk olarak karşılıklı iki laf edeyim desen, muhtemelen dayak yiyip kafanda bira şişesi iziyle gezersin ama internette izleyince ne yalan söyleyeyim gerçekten acayip komik duruyorlar.

    ha hepsi böyle değildir tabii, bizim de "çomar" olarak yaftaladığımız halde özünde naif, kötü niyetli olmayan dostane insanlar muhakkak vardır ama ne bileyim genel olarak rusya'nın bu kadar kötü gösterilmeye çalışıldığı bir dünyada gopniklerin internetin sevgilisi haline gelmesi şahane ya. böyle yarrak kürek sosyal çıkarım kasmayı da hiç sevmiyorum ama gelin itiraf edelim, hangimiz bu adamların rahatlığını kıskanmıyoruz ki? aşofmanları çekip, bira içip çekirdek çitlemek ve bunu yaparken fenomen olmak kimin hoşuna gitmez? *

    az buçuk dünya görmüş, kültür edinmiş rusların bile cüzzamlı gibi kaçındığı bu dostlarımıza, onları hiç görmeyen "internetliler" kucak açtı resmen. acayip acayip işler. eheh.
hesabın var mı? giriş yap