• "................... yağar kar, hava buz, alem tayfun.bu havada çıkarsan dışarı olursun maymun, ayıplar seni ahmet adnan saygun*"
  • tamamı, "görgülü kuşlar gördüğünü işler, görmedik kuşlar ne görsün ki ne işler" olan ve konya halkı arasında bilindiği ve söylendiği iddia olunan oysa ki herkesin kullandığı manalı sözümüz.
    doğru mudur? he ya
  • bir işi gerçekleştirirken, ince düşüncelilik ve zarafetle sergilenen rafine tavrı vurgulayan söz. örneğin poyraz karayel dizisinin 46. bölümünde, bahri babanın sefer'e parktaki adama para vermesini söylediği zaman; sefer'in adamın dikkatini başka yöne çekerek ona hissettirmeden usulcacık cebine parayı koyması karşısında, babanın duyduğu memnuniyet üzerine sefer'in babaya söylediği bir ifade. şık.
  • çocuk anne babanın aynasıdır anlamına gelen özlü söz. anne babanın yaptığı güzel, doğru ve yerinde tavır davranışları çocuğun kopyalayacağını anlatır. bu söz olumlu şeyler için kullanılır. benzer bir anlama gelen armut dibine düşer atasözü ise hem olumlu hem olumsuz durumlar için kullanılır.
  • #147579833

    ek olarak, ak koyunun kara kuzusu da olur diye bir sözümüz vardır ki aile ne kadar iyi de olsa, iyi bir eğitim ve terbiye de verse kötü bir çocuğa sahip olabilmelerini anlatır. içler acısı...
  • "...görgüsüz kuşlar gör neler işler" şeklinde devam ediyordu diye hatırlıyorum..

    son kısımdaki "gör neler işler" bölümü söylenirken "o ne domuzdur ooo" der gibi, y ekseninde radyal olarak sabitlenen kafa dikey yönde sağa ve sola eğilmek suretiyle sallanır..
  • büyük kurbağa ne öterse küçük kurbağa onu öter derler ama o işler pek de öyle olmuyor. büyük kurbağayı iplemeyen küçük kurbağalar gerçeğiyle yüzleşiyoruz. o beğenmediğiniz x kuşağının ahlakı erezyona uğrayarak geçti. yani o işler öyle olmuyor.
hesabın var mı? giriş yap