• 1. benden önce gün yüzü görmemiş bir kız ile evlenirsem "herhengi" bir konuda kıyaslanmayacağım kesin olduğumdan kafam rahat olur
    2. görücü usulüyle evlendirilmiş kız zaten ne yaparsam yapayım bana çemkirmeyeceğinden, rahat huzurlu bir evliliğim olur.
    3. bu şekilde evleneceğim kız büyük ihtimalle evde oturup beyini bekleyeceğinden, akşam evim temiz, yemek hazır, giysim ütülü olur, temizlikçiye bilmemneye para verilmez
    4. kariyer mariyer gibi martavallarla uğraşmayacağından bu kız, sevgili başbakancığımın bize koyduğu 3 hedefini fazlasıyla tuttururuz zevcemle
    5. anneme babama da çemkirmez bu kız, gerekirse döveriz hepimiz ama baba evinden gelinlikle çıkan kefenle gireceğinden öyle çekip gitmeye de kalkışamaz, muhteşem bir stres topumuz olur.
    6. olası bir olumsuzlukta zaten aşık olmadığımdan "bu kızı mı buldunuz bana" diye aileye çemkirilip kız onların terbiyesine sunulabilir
    7. sosyal hayatımda hiç bir bok olamasam bile, evde koşulsuz itaat edecek bir ağzı var dili yok kadın olduğundan, akşamları padişah modunda takılıp şehzadelerle saraycılık oynayabilirim

    uzuuun süre sonra gelen edit: başıma kalmış ya başlık :)
  • -cahillik
    -mallik
    -kendine guvensizlik
    -topluma guvensizlik
    -insani degerlerden yoksun olma
    -mecburiyet
    -yine yeniden mallik
  • çağdışı önermedir. bu devirde halen bu kafada insanlar olduğunu görmek acı verici. kendine güveni olmayan, medeni cesareti ile karşı cinsle yakınlık kurup kendisine eş bulmayı beceremeyen insanlar, bu tip zırvalarla kendilerini tatmin ediyorlar.

    not: "görücü usulü evleneceğini bilen kız iffetini özenle korur, kendisini kocasına saklar. cinsellik lezzetini kocasıyla tadar." bu çok komik olmuş. bunun için yorumum (bkz: gösterip vermemek) yani sen o lezzeti ilk sende tattığını düşünerek tatmin olmaya devam edebilirsin lakin işin aslı öyle olmayabilir. (bkz: bir dost)
  • görücü usulü evliliklerin daha uzun sürmesinin nedeni bence birbirini tanımak ve birbirinden bıkmak için gereken sürenin evlilik süresine eklenmesi, ayrıca görücü usulüyle evlenen kişilerin beklentilerinin nispeten daha düşük olmasıdır.
  • "aşk evliliği" nin üçüncü maddede sinsice "sözde aşk evliliği" ne dönüştürülmüş olduğu tuhaf liste. görücü usulü evlenip çok mutlu olunabilir elbette, burasını anladık da bu "sözde" neyin nesidir orasını pek anlayamadık.

    (bkz: evladım rahat konuş, dök içini, bizbizeyiz şurda)
    (bkz: başkasının aşkını içine sindirememe hali)

    (bonus bkz: nasıl evlenirsen evlen ulan, bana ne)
  • bir sorun çıkıp evlilik dağıldığında, "aaannnnneeaa bana bulduğunuz kız öyle böyle çıktı yeaaa. hep sizin yüzünüzden." gibisinden zırlayarak tüm suçu başkasına atabilirsiniz.
  • "görenler, görüşülenler, tanışılanlar arasından bir beğenen çıkmamış olması" yeter sebep olabilir aslında.
    bu gerçek altı yanlışı götürebilir. başına gelmeyen doğal olarak hariçten "hade len!" diyebilir... hayat ne tuhaf vapurlar filan tabii...
  • hayatı ile ilgili bu büyük kararı kendisi almaktan çekinen kişilerin tercihidir.
    peki neden tercih etmem:

    - görücü usülü ile evlenen iki kişi de zaten daha iyi bir evlilik seçeneğine kavuşmak için uğraşmamıştır, bu durumda boşanmaz çünkü zaten muhtaç hisseder.
    - görücü usülü evlenen taraflarda baskı olmuş olabilir, asla net olarak emin olunamaz, bu nedenle zaten boşanma seçenk olarak görülmez.
    - görücü usülü evlenilen kişinin problemli bir kişi olma olasılığı her zaman vardır, ha bu her evlilikte vardır ama bile bile lades var bir de bomba gibi patlaması bu durumun.
    - böyle bir kararda hata ettiysem de benim hayatım, benim hatam, neden başkalarına sorumluluk yükleyeyim, iyilik yapmak isterken üzülsün, gerilsin başkaları
    - daha sonrasında aşk ve benzeri duyguların tadılması ile aldatılma dolu ilişkilere dönüşür, boşanma söz konusu olmadığından yaralı kuş gibi sürünür gider evlilik.

    genellemekten haz etmemekle birlikte görücü usülü evlenmeyi tercih edenlere saygı duyarım ancak "sözde aşk evliliği" sözünü kınıyorum. sen ne yaparsan yap, aşık olup her şeyi bir yana atıp evlenmedin diye niye laf atıyorsun millete?
    boşanma hoş bir olgu olmasa da seçenek olması, baskı hissedilmemesi daha iyi değil mi?
hesabın var mı? giriş yap