• bir (bkz: olgu) ya da (bkz: nesne)nin goze ya da dusunceye yansima bicimi.
  • ... alinti:

    "goruntu, kusandigim bir giysidir ancak."

    (bkz: halil cibran), (bkz: deli)
  • yanlış hatırlamıyorsam bogazici universitesi sinema kulubunün yayınladığı kaliteli bir sinema dergisiydi. bir ara o zamanki sip (şimdiki tkp) çizgisinde bir ekibin eline geçmişti. o ekip tarafından çıkarılan sayılarında müthiş güzel film çözümlemeleri vardı, hatta orada bir trois couleurs bleu çözümlemesi vardı ki, şimdiye kadar okuduğum en iyi film yazısıdır. ama daha sonra bu durum zannedersem okul tarafından farkedildi, güneş yanığı* hakkında çıkan ve (filmin anti-stalinist olması nedeniyle) filmden ziyade, filmin yönetmenine* ve siyasi düşüncelerine ilişkin saçma sapan ve gereksiz bir yazı bahane edilerek dergiden uzaklaştırıldılar. aynı ekip daha sonra da yeni insan yeni sinema dergisini çıkarmaya başladı. ondan da ne zamandır bir haber yok.
  • çoğu zaman yanıltıcı olan olgu
  • lisede cobol sınavındadır hollowlife öğrencisi, sorunların hepsini hiç düşünmeden yapar. ama bir soru vardır ki; hollowlife'ın takati kesilmiştir, nefes alamamaktadır. soru; görüntü programını çalıştırın. cevab ; hasstiqtirea. görüntü programı deyince herşeyi geç anlayan hollowlife kişisi onun bir görüntüyü çalıştıran yada içinde görüntü olan bir program olduğu sanar. hollowlife dışında herkes bilir ki; lisede gördüğü cobol görüntü*ile ilgili hiç bir şey yoktur. o soruyu yapamaz. işgüzar hoca herhangi bir şey ile adlandırcağı program ismi görüntü diye adlandırmıştır. bugün hiç bir şey olamamamın tek sorumlusu o sorudur ey kari!!
    (bkz: yaktın beni hoca)
    (bkz: bu gece dos ortamına akıyorum abi)
  • gerçekte var olmadığı hâlde varmış gibi görünen şey, hayalet.
    herhangi bir nesnenin mercek, ayna vb. ile oluşturulan biçimi, hayal.
    manzara.
    matematikte; sayı doğrusu üzerinde bir sayıya karşı gelen nokta.
    sinema, tv' de; bir film üzerinde sıralanmış resimlerin gösterici yardımıyla ekrana art arda düşürülmesi sonunda hareketin yeniden kurulmasıyla ortaya çıkan görünüş, görüntülük üzerindeki hareketli resimler bütünü.
    kaynak: tdk
  • beyaz duvarları olan bordo-kahve ahşap kapılı temiz bir köy evinin perdesiz penceresinde duran beyaz bir güvercindir.
  • bir hayaldir, öyle başlar. akıllardaki en kalabalık ve bir o kadar da tenha izdüşümdür. ve korkunçtur çünkü (bir) karşılığı vardır.

    zihinsel altyapımızda stoklanan, çeşitli benliklerimizden bize uzanan "deli eller"imiz ve bir de onlara uzanan eller.
hesabın var mı? giriş yap