• olandır.

    hamur yiye yiye 30 yaşından itibaren bidon gibi olmuş teyzelerin hakkında hiçbir fikirleri olmadığı çok önemli bir oylamada, kocalarından korkmaları ve telkin almaları sonucunda verdikleri oylarla olandır.

    bütün gün evde hamur, margarin ve tv eşliğinde takıldıkları için ülke onların umurlarında değildir.

    edit: küfreden arkadaşlara sesleniyorum, kutsal sandığın annen de teyzen de bu kategoride olabilir. benimkiler de öyle. ama ne yazık ki gerçek böyle. neyi oyladığını bile bilmeyen, geri bırakılmış, korkutulmuş, sorgulama becerisi geliştirememiş, dinle kafeslenmiş, şeker hastası milyonlarca kadın ülkenin geleceğini şuursuzca peşkeş çekiyorlar.
  • malesef doğru olandır..
    siyaset ile ilgli tek argümanı kılınçdaroğlu`nun gözlükleri olan, kısır günlerinde birbirlerini ve çocuklarını yiyen teyzelerden oluşur..
    yazıktır günahtır..
    ama kimse dinlemez..
  • islamiyetin geleceği için evet dedim diyor amk malı islamiyetin geleceği diye bizim geleceğimizi siktiniz siz
  • bir arkadaşım dedi ki ülkenin iyiliği için hayır mı vermemiz gerekiyordu?
    ve bu insan benimle aynı oy hakkına sahip!
  • böyle düşünen beyefendi ve hanımefendilere şunu sormak isterim: sizin doğrularınız üzerine mi kurulu olmalı toplum? hangi eylemin, daha zekice, hangi kararın daha bilinçli olduğuna siz mi karar vereceksiniz? siz ancak kendi hayatınızın sınırları çerçevesinde kendi doğrularınızla karar verebilirsiniz. hamur yiyerek mağarada yaşamak ve götü boklu gezmek istiyorsam, öyle yaparım. sonra da gider paşa paşa mağaramdan çıkıp oyumu kullanırım. sadece amblemini sevdiğim için bir partiye oy veririm. mevcut sistem bunu kutsar çünkü.

    bu tip çıkışlarda asıl problem şu, mevcut sistemin argümanlarını kullanarak sistemi eleştirmeye çalışmak. "ulan hamur yiyen teyze, dağdaki çoban benim geleceğimi belirliyor" diyorsanız sonuna "yaşasın mutlak monarşi" falan deyin de, hem bir anlamı olsun böyle gerizekalı bir çemkirme olarak kalmasın, hem de mabadınızı görelim.
  • mabadımızmış. laf söyledi kertenkele vur götünü yerden yere
  • toplum böyle düşünenlerin değil, en azından düşünenlerin üzerine kurulmalı. hamurişi günlerinde dedikodu yapan teyzelerle, kahvehanede milletin karısına kızına bakıp, ahlak satan adamlardan gelecek 1 evet oyundansa; düşünerek, eleştirilerek verilmiş 3 evet oyunu tercih ederdim.

    bu ülkede eğitimli görgülü insanlar verseydi de, o evet oy oranları yüzde 90'a vursaydı. yeter ki onursuz olmasın aşk.

    bizi yakan bu.
  • iyi de götü boklu teyzenin suçu ne? dedirtir insana...

    sen, ben veya bir siyasi parti ülkede olanları onlara anlatamıyorsa, onlara ulaşmak yerine böyle yeren entariler düzüyorsa zaten keybetmeye mahkumuz.
    buradan öfke kusmak, cahil demek çok kolay. kimler onu cahil bıraktı, ülkede olan bitenden habersiz kıldı ise, bilgilendirmedi ise, onlara ulaşıp onların anlayacağı dilden konuşmadı ise suç onlarındır.

    kalkıp da teyzeye bok atma, onları bu hale getiren yani hem gözlerini boyayan hem de gözlerini açtırmayan kim varsa onlardan hesap sor.
  • "ulan hamur yiyen teyze, dağdaki çoban benim geleceğimi belirliyor"

    "yaşasın mutlak monarşi"
  • demokrasilede halk hak ettiği şekilde yönetildiği için çok yersiz bir tanım. sen toplumun bir kısmını hep hor gör hep ezikle beğenme sonra da çıkıp vıdı vıdı yap. lan sen çok akıll günde 5 kez götünü yıkayan tertemiz götü pak beyfendi ve hanımefendi! liderinin götü boklu teyzeye derdini anlatamamış olması onun oyunu alamamış olması senin ve liderinin suçu götü boklu teyzenin değil.
    götü pak beyfendi ve hanımefendi sen bu bakış açısıyla hayatını sürdürürsen daha çok yenilgiler tadarsın. daha yaşadığın toplumu benimseyememişsin. koca türkiye'yi etrafındaki şirin, aristokrat, götü mis kokan her akşam fransız peyniri ve şarabı içen insanlardan ibaret görürsün. böyle devam et her seferinde hakir gördüğün o götleri sana koklatırlar sende meşhur fransız peyniri sanırsın.
hesabın var mı? giriş yap