• ışık dolgusu da denmektedir, göz altı çökkün kişilere, yüzde yorgun ifade bırakan göz altlarında kullanılmaktadır.

    detaylı bilgi için: (bkz: #69359846)
  • önerebileceğiniz iyi bir doktor, estetik cerrah varsa yeşillendirebilir mi lütfen? çünkü kullandığım göz altı kremleri tek başına yeterli gelmiyor.
  • juvaderm, teosyal 2 ve hyracorp kullanılan başlıca dolgu malzemelerindenmiş. hyaluronik asit bazlı bu dolguların 2 ml'i 135 euro civarı. yani 1 ml 400 tl'ye geliyor, doktorun uygulama ücretleri ise 1.500 tl'den başlıyor.

    (bkz: keşke dermatolog olsaydım)
  • nisan ayından beri diyet yapıyorum. bir süre spor da yaptım. yaklaşık 5 kg verdim. benim gibi küçük boyutta bir kişi için fazla oldu aslında. bu arada klasik elbette, 1 kg’ı yüzümden gitti:) göz altlarım zaten çökük ve mordu, iyice belirginleşti.
    uzun zamandır aklımdaydı ve bugün nihayet yaptırdım.
    botoks için zaten lokal anestezik krem sürmüşlerdi. onu göz altlarıma da yaydılar. yaklaşık 1cc’lik bir madde. içinde hiyaluronik asit var. bir de lidokain varmış, yapıldığı yer ayrıca uyuşuyor. elmacık kemiğinin üst dış kenarı gibi bir noktadan önce iğne ile dolgu maddesini uygulayacak kanül için bir delik açılıyor. bu aşamada biraz acıdı. sonra iğne çıkarılıp ucu künt kanül göz altında dolgunun yapılacağı yere kadar ilerletiliyor. bu arada tuhaf bir his oluyor. acı, ağrı gibi değil de o ilerleme hissediliyor. sonra yavaş yavaş enjeksiyon yapılıyor. maddenin içinde de uyuşturan lidokain olduğu için ağrı, sızı yok. bir taraf bitince kanül çıkarılıyor ve aynısı diğer tarafa da yapılıyor. her 2 göz altına yaklaşık 0,5’er cc kadar. yapıldığı an göz altındaki çukur belirgin olarak silindi ve boşluk dolgunlaştı ve gerçekten yapılan kısım daha aydınlık oldu.
    1 hafta kadar travmadan, direkt basıdan (deniz gözlüğü vs) korumak lazımmış. biraz ödem olabilirmiş. olursa antienflamatuar almak yeterliymiş. 10 gün sonra da kontrole çağırıldım.

    ek: kontrolümü güncellemeyi unutmuşum. tamamen dümdüz bir göz altım olmadı ama çukurluk belirgin azaldı. morluk da tamamen yok olmadı ama o da azaldı. bunun üzerine kontrolümde göz altlarıma ve göz kapaklarıma fraksiyone lazer yapıldı. morlukları, ince çizgileri azaltmak, kollajen üretimini arttırarak cildi yenilemek için. işlemin tam adını hatırlamıyorum. 3 ayrı başlıkla her iki göz altıma ve göz kapaklarıma lazer uygulandı. oldukça yakıcı bir işlemdi. baya yanık kokusu oluştu hatta. oluşan ısıyı ve yanma hissini daha az hissedeyim diye aynı anda soğuk üfleyen bir cihaz da tutuldu. işlem bittiğinde göz çevresi pembe bir panda gibiydim. biraz ödem de oluştu. 2-3 sonra kızarıklık soldu, cilt minik minik, pul pul döküldü. steroidli bir krem vermişlerdi. tüm bu süreç boyunca sabah akşam onu sürdüm. göz altı morluklarım daha da azalmış oldu.
  • bu işlemi yaptırmayı düşünüyorum , bütçe önemsiz , sosyetik pahalı bir doktor önerisi olan varmı önemli olan popüler ve başarılı olması .
  • (bkz: estetik cerrahı)
    (bkz: opr dr oygar aytekin)

    önden edit: ben yaptırmadım arkadaşlar, ama düşünüyorum gideceğim tek doktor da kendisi olur. bu bakımdan önerdim. yeri levent'te. teşekkürler sevgiler.
  • gözlerimin altında acayip çukur ve aynı zamanda morluk vardı. gerçekten kötü gözüküyordu. yoğun şekilde kilo vermem, alkol sigara ve düzensiz yaşamam biraz da genetik faktörler nedeni ile 39 yaşında olmama rağmen gözlerim 45-50 gibiydi anlayacağınız.

    kulak burun boğaz operaötrü bir doktorun ofisine gittim, 15 dakka da uyguladı ve çıktım.

    gelelim sonuçlarına. çukur vs anında doldu şahane oldu, morluklar ki bende çok bariz olmasından mütevellit, % 30-40 oranında gitti. milyon kat iyi gözüküyor. en az 10 yıl attı diyebilirim.

    sonrasında ağrı sızı vs bişey olmadı, değişim olmadı. yani şimdi bakıyorum da, gerçekten kötü gözüküyormuş gözlerim.

    1 seneye kadar, max 2 sene gitmesini öngörüyor hekim. hiç sorun değil, bu sonuçları gördükten sonra her sene yeniden yaptırabilirim . dayanma süresi birazda genetik faktörmüş anladığım. aynı sütü parçalayan enzim gibi, göz altına enjekte edilen kimyasalın da parçalanmasında görevli bir enzim olduğundan ve bu enzimin yoğunluğunun kişiden kişiye değiştiğinden bahsetti. doğrudur yanlıştır araştırmadım açıkcası. umrumda da değil. dedim ya gerekirse her sene yaptırırım.

    özetle benim gibi morluk ve çukurdan şikayeti olan herkes gitsin yaptırsın bence, kadın erkek farketmez. mutlu olursunuz. çukurluk %100 e yakın morluklar %30-40 gidiyor.
  • size yine hiç favlamayıp, milyon tane mesaj atacağınız bir entry giriyorum.
    (cinsiyet fark etmeksizin hunharca mesaj attılar jawline başlığına yazdığım entry’ye ama hala 0 beğeni)
    bugün göz altı ışık dolgusu yaptırdım. f/p oranının çene dolgusundan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. 4k para verip nerdeyse hiç bir etki görememiştim çene dolgusunda. fakat bu gayet başarılı. memnun ayrıldım gittiğim doktordan. nişantaşı’nda başka bir yere gittim bu sefer. ışık dolgusu için 1 tüp yetti bana ve 1800tl ödedim.
    göz altı durumunuza göre 1 tüpten fazla olursa fiyat değişebilir.
    gözle görülür etki oldu. iyi hissettirdi. tavsiye ederim.

    13. günden edit: 1 hafta sonra kontrole gittim ve 1 haftada ilk yapıldığı halden bir geriye dönüş fark ediliyordu. şu an 13. gün fakat sanki hiç yaptırmamışım gibi. bu da hüsran arkadaşlar. buna da verdiğiniz paraya değmez.
    kontrolde bir de doktor “sen göz altı ışık dolgusu yaptırdın, ışık dolgusu yaptırmalısın” dedi. ve alternatif bir sürü şey sundu. yok somon tedavisi yok göz altı ameliyatı falan. maliyetleri 1500tlden 10000tlye kadar bir sürü seçenek. “arkadaş madem alternatifler daha iyiydi neden bunu yaptınız o zaman” diyemedim tabii. sokayım böyle işe diyip çıktım.
    gidin o paralara esteelauder, dior krem falan alın en iyisi. eminim daha etkili olur.
  • yukardaki 2 entry bana umut oldu gerçekten.

    ne zamandır düşünüyodum ama ne kadar fayda sağlayacağını kestiremiyordum. biraz da ekonomik nedenler vardı ama yukarda bahsedilene göre fiyatı makul görünüyor. tavsiyelerinizi alabilirim:)

    edit: tavsiye üzerine nişantaşı'nda iyi bir doktora uygulamayı yaptırdım. yaklaşık 10-15 dakikalık bir işlem. ağrı sızı yok denecek kadar az. sonuçlar ise gayet güzel. morluk halkası gitti ve ilk yapıldığında bile yüzde 50 azalttı morlukları. 1 ay içinde daha iyi olacağını söyledi doktor.
  • iyi ellerde iyi sonuclar vermesine ragmen bolge itibariyle tehlikeli dolgu.

    sorunsuz bir sekilde yaptirdim, ne morluk ne sislik oldu misler gibi. sonra kontrolde hekim biraz daha yapabiliriz dedi ama sanirim yapamazmisiz cunku cok geldi sinirlere baski yapiyor. simdi yuzumun cesitli yerlerinde karincalanma, yanma, bas agrisi vs ile ugrasip duruyorum bir haftadir. doktor zamanla gececek diyor ama ne kadar bir zaman bilmiyorum. umarim yuz felci filan olmam.

    yaptirmadan once iki kere uc kere dusunun.

    edit: sorular uzerine durum guncellemesi

    bir ay icinde bahsettigim karincalanma sizlama hisleri azalarak gecti. yalnizca gozum cok sistiginde bazen hafif bir ignelenme oluyor ama ciddi seviyede degil. fakat dolgu bir miktar fazla oldugu icin gozum sisince iyice bombeli bir goruntu oluyor. yine de onceki halinden iyi. fakat bu riski alip bir daha yaptirir miyim emin degilim. doktorun bu uygulamadaki uzmanligi (mutlaka plastik cerrah olmali) ve sans faktoru onemli. komplikasyona cok acik bir bolge.

    herkese merrrmerr gibi bir cilt dilerim :)
hesabın var mı? giriş yap