• yaşın ilerlemesiyle birlikte göz kapaklarının yerçekimine yenik düşme durumu. 34 yaşında yeni yeni farketmeye başladım. sean connary beklerken nihat doğan çıkacak benden :(
  • bugün aynaya baktığımda farkettiğim durum. baya baya sol gözüm hafif düşük. hayko cepkon gibi geziyormuşum meğer etrafta. hey allah.
  • bunu düzeltmek için yapılabilecek egzersiz var mı merak ediyorum.
  • tıp dilinde pitozis olarak adlandırılan, göz üst göz kapağının gözün retinasını olması gerekenden daha fazla kapatması sonucu oluşan bir çeşit estetik ve fonksiyonel bir göz kapağı sorunudur.

    bu rahatsızlık ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabileceği gibi doğuştan elevator kasının yeterince gelişmemesi sonucu da oluşabilmektedir.

    diğer sebeplere gelecek olursak ;

    nörölojik sorunlar
    şeker hastalığı
    uykusuzluk
    fazla tv izlemek ve kitap okumak vs.

    göz kapağı düşüklüğünün nedenini tam olarak saptama dan estetik operesyona kalkışmamak gerekir. zira en ufak bir hata geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir.
  • sarkmadan ziyade vücut güç tasarruf moduna geçtiğinde sol göz kapağımda rastlanan durumdur. özellikle yorgun olduğumda sol göz kapağım bağımsız olarak yarı yarıya kapanıyor diğeri ise %90 açık konuma geliyor. sanırım doğuştan gelen bir durum. egzersiz var mıdır ben de merak ediyorumdur.
  • tedavisi vardır. kaslardan dolayı oluşan durum sanırım.
  • çok da uzun sürmeyen estetik bir operasyon ile güzel sonuçlar alınabilen deformasyon. operasyon sonrası ilk birkaç gün gözkapağındaki kanamaya*, yastığa bulaşan kan lekelerine, ağrılara dayanabileceğini düşünen yaptırıp kurtulsun. alna* soğuk jel kompres uygulamasıyla ağrılar bir nebze hafifleyebiliyor. genelde 1 haftanın sonunda dikişler alınıyor. dikişler alındıktan sonraki hafta şişlikler inmeye başladığında yüz güldürücü sonuçlar alınmaya başlanıyor.

    but gravity always wins.
    bu işlemi daha önceden yaptırıp 10-15 yıl sonra tekrar yaptırma gereksinimi duyan hastalar da var.
  • sinir bozucu bir durum gerçekten.
  • müzdarip olduğum durumdu. geçen cuma ameliyat oldum. ameliyat esnasında hiçbir acı çekmedim. ameliyat sonrası ilk gün yine bir acı yoktu. ameliyatın ertesi günü acılar başladı. acılar yerini morarma ve şişliğe bıraktı. bugün altıncı gün hafif morluk ve şişlikler var ancak gözlerim ortaya çıktı. açıkçası ameliyatı olduğum için mutluyum. dikişler biraz canımı acıtıyor ve gözlerime sürülen kremler yüzünden bulanık görme sorunu yaşıyorum. bunlar bitince sonuç nasıl olacak çok merak ediyorum. en büyük artısı görüş açım düzeldi. eksisi morluklar ve şişlikler oldu. güneş gözlüğü ile geziyorum. bu sorunu yaşayanlar varsa ameliyatı önerebilirim.
  • genetik miras sebebiyle yaklaşık iki yıldır benim de muzdarip olduğum ve bir süre önce cerrahi operasyon geçirerek kurtulduğum önemli ve yaşam kalitesini ciddi anlamda düşüren sağlık sorunudur. özellikle baş hizasında ya da yukarısında bir yere bakmaya çalışırken göz kapağımı yukarıda tutmak için oradaki kasları sürekli olarak çalıştırmak durumunda kalıyordum. ayrıca işim sebebiyle gün içerisinde de sürekli ekran başında çalıştığım için akşam eve geldiğimde uykum olmasa dahi göz kapaklarıma bütün gün extra güç sarfettirmem sonucunda akşamları inanılmaz bir yüz yorgunluğu oluşmaktaydı. ve bu yorgunlukla uykum olmasa dahi ister istemez gözlerimi kapatmak durumunda kalıyordum. ve ek olarak da alnımda kırışıklıklar oluşmaya başlamıştı.sonuç olarak ben de cerrahi operasyon yaptırmaya karar verdim.operasyonda hem göz kapaklarımın üzerindeki ağırlık yapan yağ doku alındı hem de göz kapağım bir tık yukarı kaldırıldı.
    her ne kadar operasyon çok zor olmasa da dördüncü gün kendi ihmalkârlığım yüzünden sol gözümdeki dikişlerin birkaçını patlattım ve o günü gece dörde kadar acil serviste serum yiyerek geçirdim. neyse ki doktorum çok iyiydi ve hemen müdahalede bulundu . bugün itibariyle de tüm dikişlerim tamamen alındı. ama hâlâ öne eğilmem ve eğilerek ağırlık kaldırmam ya da ani hareketlerde bulunmam şu süreçte yasaklanmış durumda. kapaklarda da hâlâ bir miktar şişlikler bulunmakta. onlar da tamamen inince rahatlayacağımı umuyorum.
hesabın var mı? giriş yap