• devlet $emasinda gozuken ya da gozukmeyen devlet orgutlerince gozaltina alinip kendilerinden bir daha haber alinamayanlardir. nerede olduklarini sordugunuzda, ya hic gozlatina alinmadiklari ya da serbest birakildiklari soylenir genelde.
    yaptiklarinin ogrenilmesinden korkan devletlerde sayilari oldukca fazladir ve bu ulkelerde nereye kaybolduklarini ogrenmek cok zordur. fasist, diktaci devletlerin siklikla kaybettikleri kimselerdir. kuzey kore'den, arjantin'e, turkiye'den abd'ye, rusya'dan cin'e pek cok ulkenin kaybettikleri insanlardir.
    genelde tehdit olarak algilandiklarinda kayip edilirler. ancak ilginctir ki kayip edilmelerinin ardindan, akibetlerinin ortaya cikmasi da tehdit olarak algilanir. bu yuzden kendilerine ne olduklarinin anlasilmamasi icin her turlu dolap cevrilir.
    turkiye gibi ulkelerde cok vardir bu insanlardan. yalniz turkiye'nin farki, yakinlari disinda cok az insanin bu kayip insanlarin akibetini ogrenmek istemeleridir. geriye kalan cogunluk ise ya kulaklarini tikar ya da "kayboldularsa bir halt yemislikleri vardir diye kestirip atarlar.

    buyrun bir ornek:
    http://www.ntvmsnbc.com/id/24984976/
  • (bkz: kürşat istanbullu)

    not: gözaltında kaybedilenlerden değil onların bir kısmının kitabını yazandır.
  • mezarlari bulunduktan sonra kemikleri kaybolabiliyor:
    (bkz: #17303808)
  • (bkz: #14979583)
  • aslında hiç olmadıkları için kaybolduklarını iddia etmek de saçmadır. bir de "bizde yok" derken yüzünüze gülümseyen polis memuru vardır, böyle güler devletimizin memurunun yüzü. komik değilse, beğenmediyseniz sizi de bir gün güldürürler elbet.
  • ne kadar ironik, gözaltına alıyorsun ve kaybediyorsun. nasıl bir düşünce, nasıl bir güç bir başkasını hayattan, kendisine belki en az zararı dokunabileceği bir yerde kopartabilir, idrakı zor. geride kalanlar için peki,gidenin gelmemesi, o farkında olmadan yapılan son konuşmalar. bir kişi kaybolur, kaç kişi ölür acaba. gözaltında kaybolanlar suçlu bile olsalar bu memleketin utancı olmalıdırlar. yazik.
  • terörist muamelesi görerek gözaltına alınan, gezi parkı direnişçisi 450 kişinin nerede olduğundan haber yoktur. gazını taklit ettiler, toplama kamplarından da mı esinlendiler acaba?
  • eğer böyle bir şey varsa ülkeyi terketme sebebidir.

    doksan senelik demokrasi tarihimiz kara lekelerle dolu da olsa, darbelerle, muhtıralarla ve balans ayarlarıyla sarsılsak da, demokrasi açısından geldiğimiz seviye yadsınamaz. bundan mütevellittir ki gözaltına alınan insanların akıbetinden bihaber olmak, yaşama hakkı gibi en temel insan hakkının çiğnenmesi şüphesini doğuracaktır. düzenin temel taşları sarsılırsa gerisi gelecektir. umarım böyle bir şey yaşanmaz da, hükümet ve vatandaş bu olaylardan sadece ders çıkarmakla kalır. aksi bir durum sonun başlangıcı olur.
hesabın var mı? giriş yap