• otuzundan sonra lunaparkta gondola binmek eylemini gerçekleştiren kişilerde görülmüşlüğü vardır.

    iki gün boyunca kendiliğinden yaşla falan dışarı atılmazsa tıbbi müdahale gerektirir.

    doktor amcanın, iğne ile, göze yapışıp kalan ne idüğü belirsiz şeyi kazıyarak göz akından ayırmasıyla sonuçlanır.

    devamında müdahale edilen göz, bandajla kapatılır. iki saatte bir kullanılması gereken göz damlası alınır.

    artısı: tek gözlü canavar olarak işe gidilmez.

    eksisi: güneş gözlüğü, tek gözlülüğü kamufle etmeye yetmez. herkes bakar.

    eksinin artısı: metroda tanımadığınız küçük bir çocuk geçmiş olsun abi der.

    ekleme: aslında ara ara tek gözü bandajla kapatarak birkaç saat yaşamak gerek. böylelikle iki gözlü olmanın şükredilecek bir şey olduğu hatırlanıyor.

    ha bi de; sözlük yazarlarından geçmiş olsun mesajı almak da mutluluk verici.
  • göte bişey kaçmasından iyi bişeydir
  • gece başınıza geldiyse insanı gözünü çıkarmaya getirebilecek durumdur. gözümü kapattığım anda batıyor, uyutmuyor, allahın cezası.

    sabah 6:45'de uyanmam gerekiyor ama bu meret yüzünden halen uyuyabilmiş değilim. büyük ihtimalle battaniyeden kaptığım bir tüy. gözümü kaba daldırıp açtım, damla damlattım, yetmedi gözüme tazyikli su tuttum, gözümü yastığa bastırıp uyumayı denedim. yok olmuyor anasını satayım. iki defa duvar yumruklayacak sinir seviyesine ulaştım. bir tüycük, insanın hayatını bu kadar mahvetme kapasitesine sahip olabilir mi yahu? bu gecenin sonuna kadar ya ben onu alacağım, ya o beni. göreceğiz bakalım.
  • göze su çarpmak, büyüteçle incelemede bulunmak, lens suyu boca etmek gibi yöntemlerin işe yaramadığı sert vakalarda bir taktik varmış; üst kapak kirpiklerini tutup alttakileri kapatacak şekilde çekiyorsunuz sonra içeride gözünüzü oynatıyorsunuz. nasıl oluyorsa alt kirpikler gözün içini temizliyor.
  • anadan emilen sütü gözden getiren elim durum. gözyaşı kaynaklarını kurutur namussuz. göz kapaklarını açsan batar, kapasan yine batar.
  • yaklaşık 3 saattir cebelleşiyorum. yarım litre göz yaşı aktı sol gözümden hala batıyor. aynada bakıyorum gözükmüyor.
    insanı hayattan soğutan bir deneyimmiş gerçekten. ne yapabilirim, nasıl çıkar bilmiyorum. diş ağrısı kadar rahatsızlık verdi bana sağ olsun.

    göz doktoru suserler yardım edin! ne yapmalıyım?
  • hastaneye , polikliniğe gitme şansınız varsa hiçbir şekilde göze müdahale edilmemesi gereken durum. sadece bir veya iki kez bol suyla yıkayın baktınız geçmiyor ver elini hastane . hastanede biraz ağlayın gözüme bir şey battı deyin hemen alıyorlar. doktor değilim ama iki kez yaşamış biri olarak söylüyorum. ayrıca gözünüze kaçan maddeyi çıkarmak için gözünüze soktuğunuz nesnelerden ve sıvılardan enfeksiyon kapabilirsiniz.
  • onemsiz gibi gozukebilir ama iki gundur ugrastirip sinirimi bozan olay.

    bisiklet surerken gozume birsey girdi ama ne oldugunu bile algilayamadim. cikartmak icin su carpmalar, bezle silmeler ne gerekiyosa yaptim ama ne oldugunu goremedim bile. baktim ben gozumle ugrastikca gozum kizariyo falan, onemsiz falan degil bu gidiyim doktora dedim kendime ve goz doktoru kadin 10 snde bulup iki gundur gozumde kendi uygarligini kuran yaprak parcasini cikartti.

    uzun lafin kisasi, goz onemli organ, bisey kacarsa ovusturmayin(sert cisimler korneayi zedeleyebiliyormus), suyla uflemeyle falan cikartamiyorsaniz zorlamadan doktora gidin.
  • ilişkilerde bir sorun karşısında gözler dolunca bu bahaneye sığınılır ve ‘gözüme bir şey kaçtı’ denilir. halbuki kalbe batan şey; ilgisizlik, sevgisizlik, saygısızlık, azarlanma gibi etmenlerdir.
  • ulan gece gece uyutmadı ya. bakıyorum aynaya yok abi bir şey gözükmüyor. suyla yıkıyorum gelişme yok. lan sabah kanal tedavisi var zaten korkuyorum bir de bu çıktı.
hesabın var mı? giriş yap