• böyle bir reklam tabiri var bu günlerde şehrin ilan tahtalarında.
  • perricone'un bu ürünü gibi aha ve özellikle bha'dan zengin tonikler açık gözenek görünümünü epey toparlayabilir.

    yerli malı acnegun tonik düşük fiyatı ile dikkat çekici bir ürün, bence pahalı ürünlerden önce denenmeli.
  • uzun süre yapıp faydasini gördüğüm tek şey. daha doğrusu evde uygulanabilir ve maliyetsiz tek şey; sodalı gül sulu buz kalıpları. yarı yarıya soda ve gül suyunu karıştırıp, buz kalıplarına döküyorsunuz. her sabah ve akşam temiz cilde bir tülbente veyahut bir kağıt peçeteye sarıp yüzünüz de gezdiriyorsunuz. yüzünüzü silmeyin kendi kendine kurusun. daha sonra güzel bir tonik ve nemlendirici ile taçlandiriyorsunuz. bunu düzenli yaptığınız da cildiniz sımsıkı ve çok canlı duruyor. en azından benim cildimde işe yaradı.
  • etrafımdakilerden gözlemlediğim kadarıyla kadınların yarısının muzdarip olup çözümünü aradığı sorunlardan biri. gözeneklerin etrafında hayal ettiğimiz gibi kasılıp gevşeyen küçük kaslar olmadığından sıkılaşıp yok olmaları ya da kozmetik ürünlerle iyileşip küçülmeleri mümkün değil.

    bu sorundan dert yananlara koreliler arasında çok populer olan ve kesinlikle işe yaradığını deneyimlediğim "fidy metodu"nu denemelerini öneririm. etkisi bende 3-4 gün sürüyor.

    gözeneklerle verdiğiniz savaşta biraz araştırma yaptıysanız ilk edinmeniz gereken ürünün bha içerikli bir serum- tonik- losyon olduğunu biliyorsunuzdur. bha cildinizde kimyasal peeling olarak çalışır ve özellikle siyah noktalı ve gözenekli ciltlerin favori içeriklerindendir.

    ikinci ürün hepimizin aşina olduğu bir ürün, kil maskesi.

    üçüncü ve son olarak kullanılacak içerik ise yağ bazlı bir temizleyici.

    metodun orijinalinde sürelerde farklılık olabilir ancak ben her birini yarımşar saat bekleterek sonraki aşamaya geçiyorum ve sonuç bu haliyle benim için çok güzel oluyor.

    ilk olarak salisilik asit (bha) içerikli ürünü cildimize uyguluyoruz ve görevini yapması için yarım saat bekliyoruz. bu metod için %2 oranında bir bha kullanımı gerekli, daha düşük oranlarda bu sonuç alınamayabilir. ve ilk defa asit kullanımına başlayacaklar kesinlikle bu oranla, bu asitle ve bu uygulamayla başlamamalı.

    ikinci olarak yüzümüzdeki bha ürünün üzerine kil maskemizi uyguluyoruz. bhanın söktüğü yağ ve ölü deriyi kildeki yağ çekme özelliği sayesinde ciltten tamamen çekmiş oluyoruz. bu aşamada 15-20 dakika yeterli oluyor ama ben 30 dakika bekletiyorum.

    son olarak yağ bazlı temizleyiciyi de yıkadığımız cildimize uygulayıp yarım saat kadar bekliyoruz. burada benzer benzeri çözer mantığıyla ciltten sökülen fazla sebumu yağ içerisinde çözmek amaçlanıyor. bu temizleyiciyi de yıkadıktan sonra su bazlı bir temizleyici ile yağdan cildi arındırıyoruz. sonuç gerçekten çok şaşırtıcı oluyor çünkü gözenekler birkaç gün boyunca resmen blurlanmış gibi görünüyor.

    ben sonrasında nemlendirici bir bakım tercih ediyorum. genelde hyaluronik asit ve nemlendiricimi uygulayıp yatıyorum çünkü cilt bu işlemden sonra kuruyor doğal olarak. gözenek sorunu olan herkese bu metodu denemelerini öneririm.
  • çok açıkca cildi hiç sorunlu bir insan değilim. sorunlarım kendime. ama üni yıllarında peeling denen halt bi meşhur oldu. ben de ona kandım* gittim garnier'in çok meşhur bir tanesini aldım. sen benim gözeneklerimi bir aç aç yanaklarım kırmızı kırmızı oldu sağolsun. başıma derd oldu kısaca. yani cildi aşırı çizen, taneli peelinglerden uzak durmanızı öneririm.

    gül suyu, termal su, c vitamini gibi çok basit şeyleri denedim konuyla alakalı fark görmedim. buz denemedim kılcal damar çıkarma riski yüksek. zaten cildim hassas. aslında çözüm olduğunu da düşünmüyordum. çok spesifik bir fark görmesem ve canım anam bunu onaylamasa gelip buraya yazmam. zira gözeneklerine nolmuş nolmuş diye beni tribal enfeksiyona sokan da odur.

    ürün: nacific fresh herb origin tonic
    (bkz: kore cilt bakımı)

    cilt tipimi de muhtemel sorulara ithafen yazıyorum.
    hassas: kuru, nadir pullanma, t bölgesi bazen çok az yağlı, iritasyona müsait. ipek ve bebek gibi, mükemmel bir karakterin coverı, iyilerin dostu kötülerin bazen dostu.
    kullanım: her gün sürmüyorum. akşam yüzümü temizleyiciyle yıkadıysam (haftada max 4tür) pamuğa döküp sürüyorum. ama biraz pahalı* olduğu için pamuk benden çok ürün kullanmış olabilir diye gıcık oluyorum. sonra canım isterse yüzümü tokatlıyorum. cilt bakımı bdsm edition. bunu ben uydurmadım kutuda yazıyor. yani bdsm yazmıyor da tokatla yazıyor.
    kullanım sonrası: ilk kullanımlarımda çok az yanma hissettim. özellikle burnumda kesinlikle daha pürüzsüz bir his var. yanacıklarımda da gözle görülür küçülme. cildim genel olarak daha nemli.

    edit: kokoma'dan aldım, çok hızlı geldi. butik bir yer olduğu için desteklemek ve öneri olarak bu bilgiyi paylaşmak istedim.
  • yuz temizleme urunlerinin (markasi ne olursa olsun) gozenek actigini ilk kez duyuyorum. genellikle yuzunu yikamayanlarin basina gelen olaydir. gozneklerden iceri giren toz, kir, cildin urettigi sebum temizlenmedikce gozenekleri acar da acar . makyajla uyuyan kisilerde siklikla rastlanir ornegin. ılerleyen yaslarda ise cilt kendini eskisine gore daha yavas yeniledigi icin goznekler acilir. gunduz gece yuzu yikamak sart. ıcinde salicylic, glycolic acid olan urunlerin cilt temizleme rutinine katilmasi onemli . bunlar fayda saglar ama eski gorunume kavusmak raftan alinan urunlerle cok zor malesef. hele ki eski sivilcelerden kalan izleri acik gozenek saniyorsak.

    neyse la roche posay daily peeling serum, dermalogica daily microfoliant recetesiz satin alinabilen iki harika urundur bana gore.
  • böyle bir ürün arıyorum uzun bir süredir ama emin olamıyorum hangisi işe yarar diye. asitler ile mi başlamalıyım yoksa tonik mi uygulamalıyım.
    gözenek problemi çok büyük bir dert gerçekten.
  • sinoz glow tonikle çözüm bulduğum durumdur. bu benim ilk asit kullanma deneyimim 2 aydan biraz fazla oldu haftanın 3 akşamı bu toniği sürüp üzerine nemlendirici sürüyorum. gözeneklerim temiz ve daha sıkı görünüyor ayrıca minik kırmızı sivilce lekelerim yok oldu. kendimi cilt bakım gurusu gibi hissediyorum*
  • cilt tipimi yazıyorum ve desteklerinizi bekliyorum. yağlı bir cilde sahibim ama düzenli olarak sabunla yıkıyorum. ordinary serumlarından birkaç tanesini kullanıyorum ama gözenekleri sıkılaştırmak için ürün bulamadım. örnek bir fotoğraf bırakacağım. (kendi yüzüm değil ama benzeri.)

    görsel

    lütfen bunu yok edebilecek öneri sunun.
  • rozaseali biri olarak öneri verecek varmı gözenek küçültme için?
hesabın var mı? giriş yap