• bazi insanlarda oluyor ve bu benek goz sabit durdugunda hafifce kayiyor, ani hareketlerdeyse ucup gidiyor.
    tansiyondan olabilir.
  • ben hep korneamın çizildiğini falan zannederdim (bkz: götünden sallamanın en güzel örneği) daha bir bilinçle bakmamı sağladı bu entry ufak noktacığıma..(evet bakıyorum bilinçle ama kayıyor sanki...neyse)
  • bunun daha degisik versiyonu gozun onundeki sabit siyah benektir, bu benek goz sabit durdugunda(yani sabit olarak bir noktaya baktiginizda) goruntunun herhangi bir yerinde durur(misal sag ustte), ilk anda sinek veya duvarin uzerindeki herhangi bir leke sanilir, ama o noktaya bakmaya calisinca benek de kayar, o zaman anlasilir ki benek duvarda degil gozdedir. en buyuk sakincasi bilgisayar ekranina bakarken ya da televizyon izlerken sag ustte (ornegin) hep birseyin durmasidir. cozumu de backgroundu beyaz olmayan ortamlarda bulunmaktir. yani o siyah noktaya denk gelen kisima palto filan asmaktir, ya da duvarlari tamamiyle siyah boyayip sabahtan aksama gothic ortamda oturmaktir.*
  • sürekli monitore bakma sonrası oluşan durumdur...eğer diğer zamanlarda da olmaya başlamış ise en kısa zamanda göz doktoruna gidilmelidir, zira görme kaybı başlamış olabilir...
  • migrenin yaklastigini haber verir bu benek eger cakip duruyorsa. bir de irisin zedelendigi zamanlarda rastlanir. sahsimin bu benegi cok gergin anlarda gormuslugu de vardir demek ki her benek goren migrenli veya yirtik irisli demek degil anlamina geliyor bu. hah bir de gokyuzune boyle bakip bakip durunca bu benekcikler sanki yere dusermiscesine yagar tepenize onlar ne hic bilmiyorum.(bkz: bir bilene soralim)
  • can sıkıntısına birebirdir.. yapacak isim olmadigi takdirde oturur oynarim onla.. ben kovalarim o kacar.. bi sure sonra mide bulantisi yapiyor gerci..
  • goz doktorumun soyledigine gore* sebebi "goz sivisinin kristallesmesi" olabilir. bu durumda zararsiz, fakat (ozellikle sabah duvari beyaz, tavani beyaz, yeri beyaz, perdeleri beyaz bir odada gozlerinizi actiniz mi) cok rahatsiz edici bir durum. insanin gozu bir takildi mi baska seye bakamiyor..
  • cok sinsidirler. normalde yavas yavas gezinirken, aha yakaladim modunda bakmaya calisirsaniz, dört bir yana kacisirlar.
hesabın var mı? giriş yap