• global positioning system..
    onceleri havacilikta kullanilan ama su siralarda kiytirik avcilarin bile elinde gezinen, 60-70 $'a bulunabilen, n adet uydudan yararlanabilen, yeryuzu uzerinde koordinatlarinizi veren yol bulan rehberlik yapan, bazi araba modellerinde oldugu soylenen bir cihaz sekli..
  • global positioning system. insanlık tarihinin ateşten sonraki en önemli buluşu, hayal edebileceğiniz herşeyi yapabilirsiniz onunla. çok pahalı bi gereçtir. her hangi bi noktanın noktanın koordinatlarını yüksekliğini herşeyini buldurur. hatta tokyo da arabalarda bundan var hangi yolda trafik az filan hesaplıyıp o andaki en uygun yolu çizip gösteriyo. hesap makinesi kadar da bir şey görseniz gps demezsiniz.
  • amerikalilarin guvenlik paranoyasi nedeniyle yanlis hatirlamiyosam +-100mt yaniltma payi olan sistem. bi takim softwarelerle bir kac query sonucunda elde edilen degerin ortalamasi alinma gayretiyle sabitle$tirilir verdigi koordinatlar..
  • ankara'da faydali alet... yabancisiysaniz, her bisi sehir disinda olduundan, yolu kaybetmemek icin 1 e 1...
  • avrupada cogu otomobilde artik standart pakette sunulan (turkiyede istesen de yok). 5cm sasirma payiyla hareket eden ve sizi gideceginiz yerin kapisina hatta park yerine kadar yonlendiren sistem. bazi ulkelere trafik levhalarini bile bilir bu gps, hiz siniri varsa hizinizi keser, sollama yaptirmaz vs vs.
    surekli good morning, leftt turn after 500m, 400m 300m 200m 100m please turn left and right after 50m .you have reached your destination, heavy traffic vs ahead seklinde konusarak adami kanser eder. degisik erkek ve bayan sesleri yuklenebilir.
  • sirin $ahsiyetin irc'deki kullandigi nickname.
  • zor durumdaki kaybolmuş kişilerin gsm ya da uydu telefonu aracılığıyla koordinatlarını kurtarıcı merciye bildirmelerine yarayan alet
  • uydu takip sistemi. uzaydaki uydular vasıtasıyla yeryüzündeki bir vericinin yerini 5m hata payıyla belirleyen bir sistemdir. bu sistem daha çok denizcilik ve dağcılıkta kullanılmaktadır. dalgıçların batık arama çalışmalarında katkısı büyüktür. 5m hatanın büyük hata olduğu kanısındaki dalgıçlar kendilerinin geliştirdikleri bir sistemle dalış alanına en yakın karaya 2. bir destek ünitesi kurarak bu hata payını neredeyse 0 a indirebilmişlerdir.
  • gps yalnizca alici bir radyodan ote birsey degildir, yerkurenin cevresinde 40 adet gps uydusu bulunur, bu uydulardan cesitli acilardan gelen sinyalleri belli algoritmik hesaplar sonucunda bize koordinat olarak bildirir, kesinlikle anteni gokyuzunu gormelidir, james bond filmlerindeki gibi birisini takip etmek istiyorsaniz bu gps aletinin sonuclarini bir transmitter ile alici hedefe yollamaniz gerekir, bu ya bir uhf telsiz yada gsm telefonlarin sms ozelliginden faydalanarak olur,su anki teknoloji ile filmlerdeki sahneler yalnizca filmlerde gorulebilir,her hangi bir savas aninda tum bu uydulari amerika susturabilir cunki tumu onlara aittir
  • utc olarak zaman bilgisi almak da mümkündür bu cihazdan. precision default olarak 100m saptırılarak verilir, giriş yetkinize göre (örneğin "mysoulbelongtojesuspentagonrulz" şifresini kullanarak) bu değer 3 metreye kadar düşürülebilir.
hesabın var mı? giriş yap