• java icin, groovy kullanan build automation araci.

    http://www.gradle.org/
  • ya ben başka bir yere bakıyordum, kaşla göz arasında http://www.gradleware.com/team ekibi (hans dockter'i spring'den hatırlıyorum sanki yalan olmasın) , java / groovy kullanıp böyle bi build otomasyon aracı yazmış.. (spring'de de xml'den de annotation'a geçmişler zaten.. ben uyuyorum..) 6 yıl önce "maven de tam karşılamıyor herşeyi, ant da karşılamıyor..transitive dependency sorunları var" diye dzone' de orda burda ayak yapıyorlardı... süprizleri buymuş demek...

    şu an yazılım dünyasının en büyük ve en güçlü frameworklerinden biri olan spring; gradle tarafını zorluyorsa ve destekliyorsa, bir an once ogrenmek herkesin, ozellikle de yeni mezun arkadaşların boynunun borcu bence.. buyrun http://www.manning.com/muschko/
  • .net ile yazdigim bir rest api'yi spring ogrenmek icin java'ya gecirmeye karar verdim. bunu yaparken maven yerine yeni bir teknoloji ogrenirim dusuncesi ile proje'yi gradle ile olusturdum. ılk etapta karisik gelsede esnekligi ile sanki dependency ve deploy konularinda islerimi daha kolaylastiracak gibi duruyor.
  • intellij veya eclipse için bağımlılık ağacı gösteren plugini olmayan hede. uzun zamandır popüler olmasına ve birçok büyük şirketin kucaklamasına rağen durum böyle.

    komut satırından -maven gibi- ascii art ağaç çıkıyor ama 3-5 sınıf 200 satır kodun bu devirde 100 bağımlılığı var, incelemesi çok rahat değil.

    sanırım bu yazdıklarımı bir süreliğine dealbreaker başlığına taşımam gerekiyor.

    edit: intellij'in paralı sürümünde bu özellik yeni gelmişmiş, tam bir yokluk durumu diyemeyiz.
  • 6.3 sürümü release olmuştur.
  • intellij ile bok gibi çalışan tool. exclude ile library çıkarmak bir dert, dependency tree almak başka dert. maven'daki plugin supportu derya deniz, en basit plugin bile gradle'da bulunmuyor. 5 saattir çözemediğim versiyon conflictler sonucu projeyi maven'a çeviriyorum. bi daha kullananı da siksinler.
  • rtfm slang'inin tam karşılığı olan durumlara konu olan her şeyiyle müthiş bir build tool'dur.

    son defa işte o "su sktigimin manuel'ini aç da oku" sözüyle açtığında adamlarin dünyanın en güzel manuel'ini yazdıklarını görüp uzaklara bakarsın.

    gradle icin satori'ye giden sekiz aşamalı asıl yol ise şüphesiz her zaman gradle dsl'i gradle groovy api'ye map ederek configuration closure ve action'larin neye nasıl bind edildiğini bilmektir. bu yaklaşımla jenkins jobdsl de daha iyi anlaşılabilir.
hesabın var mı? giriş yap