• http://www.haber7.com/…n-karateriniz-nasil-okunuyor
    bir insanın evinde yatak odası dağınıksa, evlenince de dağınık olacak diyor. yanlış genelleme. sevgilinle ya da eşinle yaşarken derli toplu olup,ailenleyken ya da tek başınayken dağınık olabilirsin. niye bu kadar salaksınız?
    ama
    ama

    https://aklinizikesfedin.com/…kkinizda-ne-soyluyor/
    https://www.cikarimyapmabilimi.com/…yaz-bilimi.html

    araştırma yapmak lazım etraflıca. her zaman %100 güvenilirdir tutar, sağlamdır diyemem. karakter analizi kısmı fasa fiso fakat onun dışında
    sağlık konusunda, teşhis için faydalı olabiliyormuş. daha önceden de duymuştum ama araştırmamıştım. birden geldi aklıma
  • ne oldugunu ilk entryden öğrendim ilk duyduğumda aklıma greyfurt geldi:)
  • cahillik ne büyük ayrıcalık. hiç bilmediği bir konuda böyle bir şey yoktur diyebilmek te ne büyük cahilliktir. bu ayrıcalığınızın kıymetini bilin. nede olsa alim neyi bilip bilmediğini bilir cahilse her şeyi bilir demişler. siz bilmediğiniz şeyleri de bildiğinizi sanarak mutlu olun.
  • tam karşılığı el yazısı çözümleme bilimidir. ülkemizde yeni yeni değeri bilinmeye başlansa da bazı avrupa ülkelerinde üniversitelerde ders olarak verilmekte ve hatta birkaç saatlik eğitimlere deli gibi paralar dökülmektedir. el yazısıyla ortaya çıkan değişimler ve hastalıkları sınıflandıran gwen simpson, nazi gardiyanlarının el yazılarını diğer tutuklu arkadaşlarıyla paylaştığı yiyecek karşılığında inceleyerek toplama kampından sağ kurtulan felix klein ve bu tür incelemeleri örneklerle kitaplaştıran, benim de bunları yazarken kaynak olarak kullandığım kitabın sahibi ann mahony bu bilime gönül veren önemli isimlerdir. yazıbilimi eğitimine katkıda bulunan diğer yazarlar ise thomas mann, walter raleigh, charles baudelaire, emile zola ve tabi ki freud’dur.

    günümüzde mülakat kriterlerine tam bir a4 kağıdına herhangi bir yazı kaleme alınması şartını ekleyen bazı avrupa şirketleri ile özellikle hukuk bürolarında istihdam edilmek üzere yazı biliminin eğitimini almış kişilerin aranması bu konunun ne kadar bilimsel ve gerekli olduğunu bize anlatır mı bilemem ama yazıbilimi kişilik saptamasında, ruhsal değişimin, kaygı bozukluklarının ve bilinçaltı duyguların saklanamadığı nadir çözümlemelerden biridir. imza çözümlemesi ayrı bir başlık olmakla birlikte imza, yazıyı tamamlayan önemli bir sembol olduğundan ikisi birarada yapılan çözümleme en sağlıklı olandır.

    son olarak fotoğraflarınızı nasıl her yerde paylaşmamanız gerekiyorsa el yazınız için de aynı hassasiyeti göstermenizi tavsiye ederim.
  • tanım:
    (fr.) yazı bilimi, yazı karakterinden kişilik analiz etme bilimi.
    (halk dili) 'el falı'.

    türkiye'de çok az biliniyor olsa da pek çok avrupa ülkesinde iş başvurularında, personel alımlarında dahi kullanılan bir bilimimsi(!). bilim sayılamıyor olma sebebi, kanıtlanabilir olmayışı. zira gün içindeki ruh haliniz değiştiği için, bu değişim yazınıza da yansıyabiliyor. aynı zamanda insanlarla olan ilişkilerinizin değişmesi, aldığınız kararlar, o an beyninizi meşgul eden düşünceler ve stres de yazınızı etkiyor. buna rağmen günümüzde ilgi çekici olma sebebiyse, analiz yaptıran kişilerin memnuniyet oranı. her ne kadar bilimsel temelinin olmadığı öne sürülse de, insanlar tam olarak "kendilerinin kendilerine anlatıldığı"nı söylüyor. bu biraz da astroloji algoritması olabilir belki, bilemiyorum.

    yurt dışında bu bilimimsiyi en çok kullanan ülkelerden biri fransa. hatta secmeli ders olarak bile okutuluyor. iş alımlarındaki kullanımına örnek verecek olursak; en basitinden, sağa eğimli yazı, -başka kriterlerle bir arada incelersek- insan ilişkilerinde becerikli bir kişiyi temsil eder ve bu kişiyi iş yerinde halkla ilişkilerle ilgili bir departmana yerleştirebilir ; sola eğimli yazı yazanlar ise, daha bireysel çalışan ve detaycı, analitik ve kapsamlı düşünen kişilerdir ki, bu kişileri finansal,hesap kitap işlerinde çalıştırmak daha makul denebilir.

    türkiye'de çok fazla rağbet gören bir dal değil. -psikiyatri bilimine, temel bilime, hatta komple bilime inanmayan bir toplum için çok da şaşırtıcı olmasa gerek-

    ülkemizde iki öncü isim var: (bkz: nursu marmara) ve (bkz: zeynep bornovalı).

    onların da atıfta bulunduğu makaleleri inceleyerek lisedeki bilim şenliğine "grafoloji" projesi ile katılmıştım. yanımdaki standlarda insanlar atom parçalayacak düzeyde bilimsel verilerle bir şeyler sunarken, ben resmen "el falı" baktım ve en çok ilgi gören proje benimki oldu. 3 gün boyunca tüm okulun -okul müdürü ve ilçe milli eğitim bakanı dahil- analizini yaptım ve sonuçların %85-90'ı doğru çıkmıştı. kalan %10-15 ise, ya o an yazı yazıyor olmanın bilinciyle, her zamanki yazılarından farklı yazdıklarını söylemişti (günlük yazdıkları bir yazıyı getirmelerini istemiştim ve ders defterlerini vs inceleyince onlarınki de doğrulandı) ya da her şeye muhalefet kesimin "yav, ben inanmıyom böyle şeylere" diye çıkıntılık yaparak oluşturduğu "yanlış negatif" oranıydı. ( yan standımdaki aziz sancalarlardan özür diliyorum ama insanlar bilim değil, fal seviyor*)

    bugün de, yıllar sonra ilk defa sosyal medyada hiç tanımadığım rastgele 3-4 kişiyi analizledim can sıkıntısına. sonuç doğru çıktı. insan gerçekten hayret ediyor, değil mi?
  • grafoloji, el yazısının grafik yönlerinin yorumlanması yoluyla, bireylerin kişilik özelliklerinin incelenmesini amaçlayan projektif bir tekniktir. daha bilinen adıyla “yazma psikolojisi” demektir.

    tarihi:

    bologna üniversitesi italyan felsefe profesörü camilo baldo (1622) paris graphology school'u kurdu ve “trattato gel de una lettera misiva si cognoscano la natura e qualitá dello scrittore” yazdı. bu, "el yazısı mektup, yazarın kişiliği ve doğası" yazmayı kişiliğe bağlayan ilk kitaptır. ancak jean-charles gille-maisani, 1991 yılında juan huarte de san juan'ın 1575 examen de ingenios para las ciencias'ın el yazısı analizi üzerine ilk kitap olduğunu belirtir.

    modern grafolojinin temsilcisi jules crépieux-jamin (1859-1940), özellik analizi yoluyla, bireyin tekilliğinin kişilik, karakter ve bilinçdışı düşünme süreçlerini içeren bir bütün olarak belirlendiğini söyleyen teoriyi tanıttı.

    avantajları:

    el yazısı cinsiyete, ırka, renge veya inanca karşı ayrımcılık yapmayan evrensel bir beceridir. grafoloji, bireyin kendine özgü kişiliği ve davranışının tarafsız bir taslağını verir, hatta kişi uzakta olsa bile.

    sınırlılıkları:

    grafolojinin yirminci yüzyılın ortalarından önce bilim camiasında bir miktar desteği olmasına rağmen, daha yakın tarihli araştırmalar, grafolojinin kişiliği ve iş performansını değerlendirmek için bir araç olarak geçerliliğini reddetmektedir. bugün ise sahte bir bilim olarak kabul edilmektedir. kişilik ve iş performansını tahmin etme konusundaki etkinliğini değerlendirmek için birçok çalışma yapılmıştır. kişilik özelliklerinin ve iş performansının tahmin edilmesi için el yazısı kullanımının geçerliliğini test eden son çalışmalar sürekli negatif olmuştur.

    grafoloji nasıl çalışır?

    yazma üç şeyden oluşur: hareket, boşluk ve biçim. bir grafolog bu varyasyonları, yazının bu yönlerinin her biri için inceler ve onlara psikolojik yorumlar ekler. uzman grafologlar çok yüksek bir doğruluk derecesi elde edebilir. (aşağıdaki not bölümünde nasıl analiz edildiğine dair bilgilerin geçtiği adresleri paylaşacağım)

    grafolojinin kullanım alanları

    grafoloji;

    -işe alım için en uygun adayları seçmede,
    -psikometrik testlerle birlikte ticaret ve endüstride yönetim seçimi yapmada,
    -güvenlik kontrolü, dürüstlüğün değerlendirilmesinde,
    -istihdam veya yönlendirme isteyenler için kariyer rehberliğinde,
    -iş ve kişisel ilişkiler için uyumluluk değerlendirmelerinde,
    -kişisel gelişim için kişisel farkındalık isteyen bireylere kişilik profili oluşturmada,
    -hassas sorunların çözülmesine yardımcı olmak için çocuk ve aile rehberliğinde,
    -ölen insanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen biyografçılar için tarihsel profil oluşturmada,
    -adli analizlerde,

    kullanım alanı bulmaktadır.

    not: yazının analiz edilerek kişilik hakkında nasıl bilgi elde edildiğine dair kapsamlı incelemelere wikihow ve handwriting-graphology sitelerinden ulaşılabilir. ayrıca ingiliz grafologlar enstitü'sü eski başkanı elaine quigley'in çalışmalarına ve makalelerine bakılabilir.

    kaynaklar: en.wikipedia, britishgraphology, handwriting-graphology, britannica ve signaturehandwriting websiteleri.
  • adli durumlarda; adli grafoloji uzmanları tatafından belgelerin incelenmesi için kullanılan araştırma tekniğidir. imza, el yazısı gibi işaretler üzerinden yola çıkarak kıymetli evrak, belge ve notlar üzerinde araştırmalar yapar.
  • ingiliz grafoloji enstitüsü “yazı karakterleri dna'mızın kağıda dökülmüş eşsiz kopyaları gibidir.” der.

    grafoloji için; el yazısını hız, basınç, yön, boyut, süreklilik, biçim, düzen vb. yönlerden inceleyip bundan sonuçlar çıkaran araştırma alanıdır diyebiliriz. yazmanın insanın kişiliğini belirttiği konusundan yola çıkarak kişilerin düşünce ve duyguları anlaşılmaya çalışılır.

    grafoloji gerçek bir bilim dalı değildir. ilk kez 1871 yılında fransız din bilimci ve arkeolog jean-hippolyte michon tarafından kullanılan grafoloji, günümüzde fransa başta olmak üzere avrupa'da yaygın olarak kullanılmaya devam edilmektedir.

    grafoloji ayrıca bazı hastalıkların teşhisinde de kullanılmakta olup yapılan araştırmalara göre aynı yazı içerisinde aynı harfin birden fazla formda görülmesi ve yazının değişken olması şizofreni hastalarında görülen bir stil iken, parkinson hastalarının yazıları biraz daha kargacık burgacıkmış. alzheimer hastalarında ise kendinden emin olmayan, kelimelerin üstü karalanmış bir yazıyla kendini göstermeye başlayabilirmiş.
  • uzmanı olmayı istediğim tek çalışma sahası. araştırıyorum bakalım.
  • kişinin el yazısından karakterini analiz eden bilim dalıdır.
hesabın var mı? giriş yap