• tense, modal, passive, massive derken inceden kafayı sıyırttırabilen bir ders.
  • türkçe karsiligi icin (bkz: dil bilgisi)
  • ilk öğretime giden çocuklara neden grammar öğretirler bir türlü aklım almıyor. çocuk konuşamadığı dilin neden yazmasını öğrenir, konuşamadığı dilin cümle içindeki örtülü anlamı nedir vs. gibi saçmalıklarla neden uğraştırılır konuştuğu dilin dil bilgisi sorularını bile anlamayan çocuklara neden ingilizce grammar öğretilir vs.vs. uzar gider.
  • vizesine gireceğim konudur.
  • ülkemizde üzerine aşırı düşülmesinden dolayı ingilizce konuşmanın gelişmesinin önüne geçilmesine neden olunan dil bilgisi kuralları.

    ilkokul 5. sınıftan lise son sınıfa kadar 8 yıl boyunca ingilizce gördüm. lise birdeyken haftada 10 saatten fazla ingilizce gördüm. ama şu an sahip olduğum dil bilgisi ve konuşma becerisinin çoğunu bu eğitim sürecinde değil kendim bireysel olarak kazandım. her eğitim döneminde present tense'den başlanır ve önce tense'ler adından da diğer konular yetiştiği kadar anlatılırdı. sonraki yıl ya hoca değişir ya başka bir olay olur ve tekrar en baştan tense'ler anlatılırdı. derstlerde sürekli grammar işlerdik. bir defa bile konuşmanın temel olduğu bir ders yaptığımızı hatırlamıyorum. konuşma hep ikinci plandaydı. ayrıca kitaptan düze etkinlik yaparak çok iyi ingilizce öğrenmenin mümkün olduğunu sanmıyorum. ingilizce öğrenmek için çeşitli eğitim araçları bir arada kullanılmalıdır. örneğin film izlemek, şarkı dinlemek, çeviri yapmaya çalışmak, bunları anlamak için zorlamak, hikaye kitapları okumak, konuşma pratiği yapmak ve mümkünse yabancılar ile etkileşime geçmek gibi çeşitli araçlara başvurulması gerekir. ben kendimi bu şekilde geliştirdim. ülkemizde bırakın lise düzeyini ingilizce eğitim dilinde bir programda okumayan lisans mezunlarının bile kendilerini ifade etme ve yabancı biriyle konuşabilme seviyeleri oldukça yetersiz. yıllarca alınan eğitim ve emek boşa gitmiş gibi.
  • (bkz: grammatica)
hesabın var mı? giriş yap