• asıl adı joseph saddler olan barbados doğumlu, bence müzik endüstrisinin kurtis mantronix'le birlikte gelmiş geçmiş en iyi, efsanevi hip hop/funk dj'idir. 1983'e kadar beraber çalıştığı furious five ile birlikte 1979'daki 'super rappin' adlı hitiyle az da olsa popülerlik kazanmaya başlayan flash, 1981'deki bol sample'lı 45 günde bitirilmiş muhteşem hiti ''the adventures of grandmaster flash on the wheels of steel''' ile o yıla damgasını vurdu. hemen bir sene sonra 1982'de ilk ciddi hip hop şarkısı olan mükemmel 'the message' ile ingiltere ve amerika'da zirvelere tırmanan flash ve furious five, 1983'te new york new york ve uyuşturucu karşıtı white lines ile başarılarını daha da bir pekiştirmişlerdir. flash'in kokaine olan düşkünlüğü sonucu, furious five'ın lideri melle mel grubun iki üyesi scorpio ve cowboy'u yanına alarak gruptan ayrılmıştır. rahiem ve kid creole ise flash'le birlikte kalarak sayısız hite imza atmışlardır. melle mel'in başarısı ise 1984 hitleri 'step off' ve beat street ile sınırlı kalmıştır. grup 90'larda 2 kere re-union olayına girmiştir. flash'in son yıllarda gangsta rap'e old school albümleriyle karşılık vermesine karşın *, melle mel maalesef bir zamanlar 'white lines' da verdiği mesaja uyumsuz olarak azılı bir gangsta ve kokainman olmuştur. en iyi albümleri 1982 tarihli 'the message' dır.
  • turntablism denilince akla gelen ilk isimlerden.
  • the bronxta buyumustur. oradaki truman high school'a gitmistir. hatta bir arkadasim kendisinden kimya sinavinda kopya cektigini iddia eder. (bkz: ben onun yalancisiyim)
  • venedik'te bir meydanda bedava konser vermeye baslamasindan on dakika sonra yagmur yagmasi nedeniyle konseri birakmak zorunda kalan dj. neyse yine hic yoktan iyidir.
  • (bkz: grandmaster)
  • herşeyi başlatan adam!
    biraz dinleyince aaa bu bilmemnede vardı şu bilmemnede vardı demeye sebep olan,
    20-25 yıl önce fırından çıkmış günümüz müziği yemeği.
    dinlemesi huzur veren ritimler ustaca işlenmiş samplelar..
    (bir yemek tabii ki o kadar dayanamayacak ve çürüyecek küflenecekti, şimdiki örnekler bunu kanıtlamaktadır.)
  • flash amcam the bridge albümüyle baya uzun bir aradan sonra ortamlara tekrar akmıştır. soyle bir baktığımda featuring'lerden geçilmeyen bir albüm gördüm, sanırsam kendisi old school olayını artık biraz yumuşatmış ama açıkçası (eski tarzına çok hakim olmasam da) bu yeni hali biraz tırt geldi bana, yıllarını vermiş olanlar ne der bilemiyorum.
  • 8 kasım 2008 yılında türkiye'de babylon'da gerçekleştirilen etkinlikte yer almıştır ve orada bulunanlara şu sözü söylemiştir "i don't speak turkish, you don't speak american but we speak hiphop".
  • barbados kökenli, old school rapper ve dj.

    şarkıları bağımlılık yaratır ve günümüz rapçilerinin aksine müziği arka plana atmaz.turntable'ı ağlatmasıyla kendisini dinletir.

    (bkz: the message)
hesabın var mı? giriş yap