• ben saglikliyim, zararim yok yararim cok cok diye bas bas bagiran, nisan ayi gelince akli basina gelip yirmi dort saat en ince ruyalarinda dahi kilo vermekle ugrasan kizlarimizin/erkeklerimizin bahar aylarinda, ve daha once de bir iki laf sokusturdugumuz neohippielerin her zaman ragbet ettigi, kimine gore 80 cent'e en saglikli, bana gore kus mamasinin pet shop'lardan bakkallara tasinmis, biraz daha hallicesi olan besin. ben onun yerine sadece elli sente muz aliyorum, her seferinden biriktirdigim 30 sent'in bana yakinda okul, kopru, yat, kat olarak geri donecegini dusunerekten. hem daha bir atalarimizdan kalma muz granola bar'a gore. arada bir kedim jezebele yediyorum gerci bu granola bar denen besini, acik acik itiraf etti bana, neohippie akimina ilgi besliyormus bizim jezebel.
  • (bkz: clif)
    (bkz: luna)
  • starbucks'larda satılmaya başlanmış bir süredir. 87 gr ambalajlarda, yaklaşık 6,2 gr bitkisel protein, 42,5 gr karbonhidrat (25 gr'ı basit şeker) ve 22 gr yağ (7,5 gr'ı doymuş) sağlayan, spor öncesi için iyi bir alternatif gibi görünüyor.

    burda da faydalı bir link var...
    (bkz: http://globalassets.starbucks.com/…e5acd5e4aa4a.pdf)
  • starbucks'ta satılan versiyonu: elf peksimeti
  • yulaf ezmesinin en rahat tüketilebilir hali. aynı zamanda güzel bir kahvaltı ya da ara öğün olmaktadır. evde gayet rahat bir şekilde kendiniz yapabilirsiniz. çok da güzel oluyor.

    işte joker usta'nın tarifi:
    - 500 g. yulaf ezmesi
    - 1 kavanoz (320g.) fiskobirlik fındık ezmesi - başka marka olmaz illa fiskobirlik olacak.
    - 350-400 g. kuru meyve - kuruyemiş karışımı. bu kısmı sizin hayal gücünüze ve etrafınızdaki imkana kalmış.
    - 2 muz - mümkünse kabuğu kararmaya başlamış - yumuşak olanlardan
    - 1 paket vanilin
    - 1 tatlı kaşığı tarçın.

    kuru meyve- kuruyemiş karışımını rondo'dan geçirin. iyice kıyılsın. muzları da püre haline gelinceye kadar rondo'dan geçirin. sonra alın büyükçe bir kap, tüm malzemeyi iyice karıştırın. ben elimle yoğuruyorum, iyice karıştırmak çok önemli.
    sonra alın bir tepsi, içerisine yağlı kağıt koyun. karışımı da tepsiye eşit kalınlıkta yayın. bu aşamada elinizi soğuk suya sokup üstünü düzeltebilirsiniz. sonrasında tüketeceğiniz barlar halinde dilimleyin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına verin. 30 dakika sonra fırını açıp daha evvel dilimlediğiniz yerlerden bıçakla bir kere daha geçin ve bir 10-15 dakika daha fırına verin.

    soğumaya bırakın, oda sıcaklığına geldiği zaman dilimleri saklama kabına koyarak uzun bir süre tüketebilirsiniz. tavsiye ederim.
  • starbucks versiyonunun besin değeri 400 kcal'dir.
  • (bkz: kashi)
  • starbucks'ta satılanı lezzet ve besin değeri açısından tatmin eder. ancak evde yapmak en sağlıklısı tabi ki. ilk girişimimde tüm malzemeleri alıp bir türlü fırsat bulup yapamadığım için hepsini ayrı ayrı yedim. ikincisinde olacak inşallah. bağlayıcı malzeme olarak hurma ve biraz bal tavsiye ederim.
  • bir süre önce yapmıştım. tadı takdire şayan oldu, 7 düvele lafı gitti. duyan geldi yedi, yiyen geldi tarif istedi, yemeyen hani bana-hani bana dedi vs.
    tarifi de sağa sola yaydım öyle rabbena hep banaağ'cı değilim nihayetinde, paylaşırım.

    şimdi tekrar yapmaya niyetlenmiştim ki, tarifi unuttum. öyle birden unutmadım, yavaş yavaş unutmuşumdur muhtemelen gerçi, ne ffaark eder?

    tarif verdiklerime gidip şu "yaptığım" granola bar'ın tarifi neydi? diye de sorulur mu, saçmalama. benim de bir karizmam var.

    geldim buraya, belki yazmışımdır buralara buğralara diye ama maalesef.
    her şeyi yazan, her lüzumsuz şeyleri gelip yazıya geçiren ben, böylesine önemli ve vitamin dolu tarifi yazmamışım.
    bana da yazıklar olsun, bir şey demiyorum.
  • granola bar toplamda dört içerikten olusur:

    1) yulaf ezmesi, pirinç patlağı gibi ana dolgu maddesini olusturan bir tahil bazı.

    2) bal, fındık/fıstık ezmesi, olgun muz gibi bir bağlayıcı/yapıştırıcı.

    3) tereyağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi vücudun gerekli yağlar ihtiyacını kaşılayabilecek ve diğer içerikleri bir arada tutabilecek bir yağ ürünü.

    4) fındık, fıstık, kuru kayısı, kuru kızılcık, kuru üzüm, tarçın, vanilya gibi hem tat hem de vitamin, mineral vesaire şeyleri sağlayan kuru yemişler ve baharatlar.

    bunların miktarları internetteki tüm tariflerde aşağı yukarı verilir. ama zamanla yapa yapa kendi miktarlarınızı da oturtursunuz.

    yapması atla deve değildir ve oldukça kısa sürer. ıslak malzemeleri bir yerde kuru malzemeleri bir yerde karıştırıp fırında sağlam bir şekilde kurutmanız yeterlidir. pişme süresi dahil 40 dakika kadar zaman yeterli olur. evde yapılmış granola bar ev ahalisi tarafından ilk iki gün içinde silinip süpürülmezse kapalı/streçli bir kapta en az 1 hafta dayanır. bir adet orta boy bar tam bir kahvaltı ya da “ay bir içim kıyıldı ne atıştırsam ki?” krizleri için gayet yeterli ve doyurucudur.

    içine koyduğunuz malzemeler tamamen hayalgücünüze veya evde bulunanlara kalmıştır. süt, yoğurt gibi çok sulu malzemeler haricinde her şeyi koyabilirsiniz. yaparken çok az tuz da koyarsanız tadını iyice ortaya çıkarırsınız.

    genel olarak hastasıyız kendisinin.
hesabın var mı? giriş yap