• planescape'te bir boyuttur bu.
  • umutsuzluk boyutudur, yuogoloth'ların mekanı, blood war'ın en büyük savaş meydanıdır. içine giren her şey renklerini kaybeder, umutlarını da... her şey gridir, gri bir gökyüzü altında, sadece styx nehriyle kesilen sonsuz, gri bir düzlük...
  • bu umutsuzluk planeinin tanrıları şunlardır:
    abbathor (dwarf), arawn (kelt), cegilune (hag), cyric (toril), furies (yunan), hades (yunan), hel (norse), kuraulyek (urd), mask (toril), morgion (krynn), panzuriel (deniz canlıları), ratri (hint), shar (toril), yurtrus (ork)
  • burada heryer gridir,giren rengini ve umutlarını kaybeder.blood war’ın en öenmli savaş meydanıdır.dümdüz bir ovadır,tek ortasından styx nehri(aslında bu nehir her plane kenarından köşesinden bulaşıyor fazla detay olmasın diye yazmadım) geçer.buradaki grilik yaşayanların kalplerine işlemiştir.sonuçunda ortaya manyak duygusuz hissis yaratıklar çıkmıştır.diakk,hordling,larva,nighthagve yugoloth lar yaşar burada.

    üç kattan oluşur

    oınos:burada ölümcül salgın bir hastalık vardır.bir ultroloth prensi tarafından yönetilir.yaşadığı yer büyük bir kale olan khin-oin dir.bazen burası baatezuların ve tanaar’ri lerin işgali altında kalır.

    niflhfim:burası ilk kattan daha hareketlidir.gene bütün ülkeyi kaplayan bir salgın hastalık vardır.ünlü ejderha nidhogg burada yaşamış sonra kendi çocukları tarafında öldürülmüştür

    pluton:üçüncü kat olan pluton’un upper plane ile bağlantısı vardır.burdan tüneller hades’in ülkesi olan ölüler diyarına kadar giderler.
hesabın var mı? giriş yap