• gbtc koduyla da bilinen, amerikan bitcoin varlık fonu. en büyük coin fonu olmakla beraber etf olmadığı için cazibesi düşüktür. detayları:

    https://medium.com/…/grayscale-fonları-6e3de0040881
  • özgür demirtaş sevenler gelmeden yazalım. kendisinin referans vermeden kopyala yapıştır bilgi paylaştığını gördüğüm için, (tırnak içersinde) "esinlediğini" düşündüğüm tık videoyu da (her ne kadar katılmasam da) koyalım.
    grayscale ile şuanki piyasa ilişkisi gelecek olursak, şu videodaki tık gibidir. son aylarda büyük düşüş haberleri (elon musk bitcoin tweeti hariç) genelde çin kaynaklı idi(bitcoin fabrikaların şartelleri indirme , kripto coine gelen kısıtlamalar). sizce çin kendi ülkesinde olmayan ve yatırımcısı dahi olmadığı bu oluşuma göre davranır mı? yada grayscale çine böyle haber yaptırabilir mi? burada grayscale çin'in davranışına göre pozisyon almıştır olayın özeti bu.
    mesela, videoda, 20 haziran çinin maden fabrikalarını kapattırma haberlerine fud denilmiş
    burada düşen hashrate görebilirsiniz.
    tık
    şartelleri kapatmanın bitcoine kısa vadede- en azından çin tekelinden çıkmasında - tabi ki etkisi olacaktır.

    ama şunu da sonuç olarak ekleyeyim; grayscale "kripto piyasasında" büyük balinadır ve takip etmek önemlidir ona lafım yok. benim itirazım bunlar illuminati gibi kafasına girip de her düşüşü buraya bağlamak.

    grayscale için illuminati tarzı videolar gelmez umarım. ytd
  • elinizde belli bir rakamın üzerinde btc (minimum birkaç milyon dolar diye biliyorum) varsa grayscale’e verirsiniz. minimum 6 süre ile onlar sizin btc’lerinizi kitlerler ve size karşılığında bir fon olarak gbtc (grayscale bitcoin trust) verirler.

    6 ay boyunca btc’lerinizi geri alma, bozma şansınız yoktur.

    2021 boyunca btc fiyatındaki büyük düşüşklere bakarsanız, grayscale firmasının btc kilidi açtığı günler olduğunu göreceksiniz.

    normalde bu ayı sezonuna kadar gbtc fonu yatırımcısına kar ettirmekte idi. fakat zamanla belli sebeplerden ötürü bu fonun değeri düştü, ve büyük yatırımcı zarar etmeye başladı.

    grayscale gibi btc piyasasının en büyük silahşörü, hali ile yatırımcısını kaybetmemek, kar etmek amacı ile stratejisini değiştirdi. şuan ki ayı sezonunda yapılabilecek en iyi strateji short pozisyonlar olup, piyasayı çeşitli büyük haber siteleri vasıtasıyla manüple edip btc fiyatını daha da düşürüp- dipten alım yapmak sureti ile yatırımcılarının alım ortalamalarını azaltıp kara geçmelerini sağlamak.

    hani hep ısrarla diyoruz, diyorlar ya piyasa çakılırken panik yapmayın, satmayın, her düşüş her dip büyük yatırımcıların en sevdiği alım pozisyonlarıdır diye. işte yukarıda hem benim entrymde hem de benden evvelki yazar arkadaşların da bahsettiği üzere büyük devler, balinalar panik ortamı yaratıp, size elinizdekini zararına sattırıp, daha düşük fiyattan kendileri alım yapmaktalar.

    17-18 temmuzda sıradaki grayscale btckilit çözümü gerçekleşecek. doğru pozisyon almak, doğru strateji-stratejiler belirlemekte fayda var.
  • 24 bit rgb bir resmin her pixel'inin r,g,b degerlerinin ortalamasini ((r+g+b)/3)alip r,g,b olarak bu ortalamayi set ettiginizde renkli resimin donu$tugu gri tonlardan olu$an hale verilen isim..
  • sık kullanılan pek çok görsel 3 kanallıdır. bu kanallar genellikle rgb olarak kısaltılır. grayscale görsel ise tek kanal gri rengi ifade eder. 0'dan 255'e dek değer alır. çok kanallı görseli grayscale etmek için sık kullanılan üç algoritma vardır. bunlar lightness, average ve luminosity'dir.

    lightness metodunda en baskın ve sönük kanalın ortalaması alınır. formülize edersek:
    (min(r, g, b) + max(r, g, b)) / 2

    average metodunda ise adından da anlaşılacağı üzere kanalların tümünün ortalaması alınır. formülize edilmiş hali:
    (r + g + b) / 3

    luminosity metodu ise üzerine ekleme yapılmış average algoritmasıdır. renklerin ağırlıkları insan gözünün farklı renklere olan farklı hassasiyeti sebebiyle farklıdır. yaklaşık formülü şu şekildedir:
    0.21 * r + 0.72 * g + 0.07 * b

    (bkz: rgb)
    (bkz: rgba)
    (bkz: monokrom)
    (bkz: luminosity)
    (bkz: görüntü işleme)
  • doğru yazım şekli grey scaledır..
    iki nesne arasındaki renk farkının derecesini tespit etmekte kullanılır.. bu renk değişimleri 2.0, 2.5, 3.0, 3.5, 4.0, 4.5 ve 5.0 şeklinde derecelendirilir.. 5.0 kıyaslanan iki şey arasında renk farkı olmadığını gösterir.. 4.5 ise kabul edilebilir bir renk farkıdır..
    amerika ve avrupa standartlarına göre belirlenmiş iki ayrı grey scale vardır, amerika standartı aatcc ve avrupa standartı ıso'dur..
  • (bkz: rgb), (bkz: cmyk), (bkz: hsb)
  • greyscale olarakta bilinir.
  • ios 8'deki menü, ikon vb her bişeyin gri renge dönüşmesini sağlayan güzel özellik.
  • 256 çeşit grinin bulunduğu (siyah-beyaz dahil) bir renk modu. renkli bir resim grayscale'e dönüştürülürken lab cinsinden ifade edildiklerinde aynı luminance (lightness) değerine sahip renkler aynı gri değerini alırlar. (bkz: lab)
hesabın var mı? giriş yap