• salak salak milliyetçilik kasan iki ülke vatandaşlarının ve siyasetçilerin dışında iki ülke halkının da birbiriyle derdi yok ki. zorla düşmanlık çıkartıyorlar.

    tanım: katıldığım önermedir.
  • müslüman bizanslılar, bizanslı lidyalılar, hitit lidyalılar... iyonlu dorlar, dor iyonlar, pelasg iyonlar... aryan türkler, türk türkler, asyalı türkler, kafkasyalı türkler, beyaz türkler...slav yunanlar, yunan slavlar...

    (bkz: kavram karmaşası)

    edit: bir şeye açıklık getirmek gerek. şimdi başlıkta bir sürü dezenformasyon yayılacak. aslında türk ve yunan aynıymış da, aynı ırkmış da bla bla bla... bu arada türkleri yunanlara benzetirken kullanılan bakış açısı bile sıkıntılı. neden örnek olarak iki beyaz tonlu tene sahip adam konulmuş, neden esmer bir türk veya yunan değil? neden batı odaklı, avrupa merkeziyetçi benzetmeler?

    bunların barış elçisiyiz, barışseveriz diyerek yaptıkları benzetmelerde bile kendilerine pay çıkarma var. alt metin şu: "hepimiz helenistik kültürün eseriyiz." yani biz onlara benziyormuşuz aslında. ben bunu kabul etmiyorum. kültür alışverişi her toplumda olur, biz türkler ise pers ve göçebe oğuz kültürünün kaynaşmasının eseriyiz.

    benim atalarım perikles veya kroisos değildir, benim atalarım kiros'tur, metehan'dır; ne mutlu türküm diyen, türk tarih kurumunu kurup bize gerçek kökümüzü hatırlatan atatürk'tür.

    ne mutlu türküm diyene!

    edit3: bir sürü mesaj geldi, yok esmerlik geni kürtlerden, yok irani unsurlarla karışmadık falan filan.

    benim demek istediğim gayet ortada. ben diyorum ki amerikan emparyalizmine karşı doğu bloğu olarak kenetlenelim. batının bize dayattığı prangalardan kurtulalım. bizim kültürümüz doğu kültürüdür.batı bizim dusmanimizdir. batıyla tek işimiz, savaşmak olmalıdır.

    bu savaş kiros ile birlikte başladı. kendini kroisos'tan görenler, hellas'a kaçtı. siz de "biz aynıyız onlarla" falan diyip yüce atamız kiros'un kemiklerini sizlatmayin!

    unutmayın, güneş doğudan doğar.
  • esasında aramızda bu tarihsel düşmanlık olmasa insan yapısı olarak en iyi anlaşabileceğimiz avrupa ülkesi bana da hep yunanistan olur gibi geliyor. aynı akdeniz insanı sıcaklığı. ama işte set gibi duruyor o tarihsel düşmanlık.
  • tatlı bir tweet olmuş zira birkaç sene önce bir grup ağırladık, içlerinden biri orta yaşlı bir yunan, bana on dakika da yunanistan'da aç kalmayacak kadar yunanca öğretti.
    bir çok yemek ile ilgili kelime hemen hemen aynı, sonuna 'i' harfi ekleniyor.
  • kısmen doğru bir önermedir. aradaki tek fark ise onlar bizden daha mutlu bir toplumdur.

    dün yunan bir firmanın satınalmacısıyla konuştum, kadın resmen diplerde olan modumu yukarıya taşıdı bu nasıl bir enerjidir, nasıl bir yaşama hevesidir? çok uzun sürmedi tabi arkasından türk bir satınalmacıyla konuştuktan sonra yine aynı bezmiş, bitmiş moda döndüm.

    edit: bir adet ergen nasıl oluyor da iki insan üzerinden genelleme yapıyorsun falan demiş. bu sadece verdiğim bir örnekti. işim gereği sürekli yunanistan'la bağlantı halindeyim ve bugüne kadar görüştüğüm bir tane yunan vatandaşından bile negatif enerji aldığımı hatırlamıyorum aksine her seferinde modumu yukarıya taşıdılar ama aynı işi yapan türk arkadaşlar da aksine mutsuz, zoraki çalıştığı çok belli, hayatından memnun olmadığı sesine bariz bir şekilde yansıyan ve senin de enerjini emen tipler . münferit bir örnek ile yaptığım bir genelleme değildi yani yaptığım bu karşılaştırma tamam mı at ağızlı kardeşim?
  • most turkish singers are greek singers singing in turkish deseydi kesinlikle katılacağım bir önerme olurdu. zira türk popu yunanistan'dan çok fazla eser devşirmiş. neredeyse onlar sayesinde ayakta kalmış diyeceğim. bu haliyle, ı ıh, pek katılmadığım önerme.
  • beyaz ırk teorisinin bu coğrafyada yaşanan ve bitmek bilmeyen savaşlardan dolayı dışa vurumu olan söz.bu yazımda açıklamıştım bu olayı #112789485 milliyetçilik yerini akdeniz ırkı etrafında bir olmaya bırakacak.fars ermeni kürt türk yunan hepimiz dost olacağız.anlayacağız aslında ırk olarak hepimizin beyaz ırktan olduğunu ve birbirimizle milliyet yüzünden dövüşmeyi bırakacağız.halklar arasında kardeşlik sofraları kurulacak.

    hepimiz birbirimize benziyoruz kimse milliyetini söylemediği sürece anlayamıyoruz.
  • örnek olarak sizi orta asya'ya kovan yunan elemanın aslında dayınıza benzemesi gösterilebilir.
  • ege bölgesinde tv'de yunan devlet ve özel kanallarını çok rahat çekerdi, özel kanallarla beraber bunları seyrederek büyüdüm.

    çok net söyleyebilirim ki yunanlılar ve genel balkan ülkeleri ile kültür, müzik, tarih, yemek, toplum vs babında araplardan daha çok ortak noktamız var.

    ege mevzusunda, adalar konularında birbirimize girmemiz başka ülkelerin fişteklemesi veya siyasetçilerin basiretsizliği ve iç politika oyunları ile alakalı. araplara gösterilen müsamahın yarısı yunanlılarla olasaydı ege bir barış denizi olur, türkiye ve yunan bundan karlı çıkardı. ama ne oldu? birbirimize girdik aynı ülkeler hem bize hem yunanlara silah satıyor.

    üstüne bayadır aramız bozuk, adaları silahlandırıp, abd ile anlaşıp üs açtılar vs...

    işin en anlamadığım tarafı araplarla da bozuğuz? hatta herkesle aynı anda takışık olmayı başaran ama araplara her daim zafiyeti olan bir hükümetimiz var. koskoca ülke çıkarları değil kişisel tercihlerle yönetilince böyle oluyor.
  • "ay evet" diye gelen beyaz yakalı! senin için geliyor:

    (bkz: bir şekilde avrupa'ya tutunmak istemek)
hesabın var mı? giriş yap