• (bkz: hob goblin)
  • green goblinlik babadan oğula geçen bir müessesedir. ilk green goblin olan norman osborn örümcek adamla bir döğüşü sırasında kendi hatası yüzünden ölmüş, bunu öğrenen oğul harry osborn 'uleeen, uleeeen!' diyerek örümcek adama karşı büyük nefretle yeni green goblin olmuştur. bu esnada gerçek hayatta da peter parker ve harry osborn tanışmaktadır ve ev arkadaşlığı olsun aynı kızlara yazmalar olsun çeşitli olayları vardır ikisinin. sonra harry ve peter birbirlerinin gerçek kimliklerini felan öğrenince iyice karışmıştır olaylar. bunlar bi dövüşüp bir barışarak yıllar geçirmiştir, ta ki harry osborn da ölene kadar. fekat green goblinlik müessesesi öle kolay kolay yıkılacak bişey değildir. örümcek adam çizgi romanında adet olduğu üzere öldüğü sanılan norman osborn geri döneeeer. bu arada ölen harrynin küçük oğlu norman (dedesinin adını vermiş develer) da çekirdekten green goblinlik yolunda eğitilmektedir.
  • yeşil cin demektir... ilkokul dönemlerimde* ne goblin ne de green duymadım.. patlayan balkabağına ek olarak iğrenç kahkahalar atan yaratığın adı hobcin di örümcek adam çizgi romanlarında..
  • spiderman the moviede willem dafoeun ba$ariyla canlandirdigi du$man.
  • öncelikle b yayınları çevirisi ile kırk yıllık yeşil cin den bahsediyoruz karıştırmayalım. orumcek adamin dusmani deli bilim ve is adami norman osborn un kotu guc olmus halidir. gwen stacy nin olumune sebebiyet vermistir, oglu harry osborn da daha sonralari yesil cincilik oynamistir.
  • (bkz: refika)
  • sinema tarihinin en büyük yanlışlarından birine kurban gitmiş karakter. şöyle mükemmel bir versiyonu yapıldığı halde onun yerine power rangers kalitesinde iğrenç bir kostüm kullanılmıştır.

    edit: söylenene göre maskedeki animatronik aksam willem dafoe'da sorun çıkarmış bu yüzden yüzünün kalıbı alınarak o boktan maske tasarlanmış.
  • spider-man'ın klasik maceralarında yer alan baş düşmanlarından biri. seri boyunca çeşitli karakterler zaman zaman green goblin olmuştur.

    (bkz: norman osborn)
    (bkz: hary osborn)
    (bkz: bart hamilton)
    (bkz: phil urich)
  • yeşil maskesinden ve tvlerde "yeşil cin" adıyla anılmasından ötürü çocukluğumun korkulu rüyalarından biriydi fakat aynı anda çocukken en havalı bulduğum antagonistlerden biriydi (diğerleri mysterio ve venom). ilk defa spiderman filminde daha sonra da the amazing spider-man'in 17.sayısında görmüştüm ve o sayının kapağı sağolsun hala benim için marvel universe'ün en korkutucu kötü karakteri green goblin. bomba atmadan önce attığı kahkahalar hala aklımdan çıkmaz.

    bahsettiğim kapak da bu: link
hesabın var mı? giriş yap