*

  • eski yunancayı öğrenmek isteyenlerin mutlaka almaları gereken türkçe kaynaktır bu.
    yolu istanbul üniv. klasik filoloji koridoruna düşmüş zafer taşlıklıoğlu hocamızın yazmış olduğu bu gramer kitabını, ist.üniv. edeb. fak. civarındaki şu meşhur çantay ve atlantis kitabevlerinde bulmanız mümkün. (fotokopi halinde tabi.)

    latince muadili latin dili ve edebiyatı bölümü profesörü faruk zeki perek 'in tercümeli latince grameri 'dir. onu da aynı yerlerde bulmanız mümkün.
  • içinde her konudan sonra alıştırmalar bulunan, kolay anlaşılır, eski yunanca gramer kitabı.

    (bkz: grekçe gramer ve syntaks)
    (bkz: zafer taşlıklıoğlu)
  • eski yunancayı öğrenmek isteyenlerin bulabileceği doğru düzgün belki de tek kaynak olmasıyla birlikte, alıştırmalarındaki kelimeler çok eski hacım lan. epeyi eski yani. antik yunan yok iken bu osmanlıca kelimeler varmışcasına eski. vaktâki, tevkif, münadi, şecaat hepsi çok güzel ama benim favorim meyüsane. ona karşı derun bir sevgi beslemekteyim. şayet kendileri münasip görürlerse izdivaçlarına da talip olduğumu bu vesile ile belirtmek isterim.

    zeus aşkına birisi yeni kitap yazsın lan, grekçe öğreneceğim diye durduk yerde eski türkçe öğreniyorum. binaenaleyh dedemizin mezar taşını okur oldum daha ne diyeyim. insaf edin babaerenler.
hesabın var mı? giriş yap