şükela:  tümü | bugün
  • yaptıkları olağanüstü görsellikteki teatral konser şovlarıyla almanya da ki en popüler live şovları gerçekleştirmiş grup. 1978 yılında solar musicle doruğa ulaşmış olmalılar.
  • almancadır. eskiz olarak yapılmış her türlü kesim işlemi için kullanılabilir....saç ya da elbise patronu *
  • tarzlarinin theatrical progressive art rock oldugu ileri surulen,ancak tam bir tanimlama getirelemiyecek alman grup.

    diskografi;

    1 - grobschnitt - 1972
    2 - ballermann - 1974
    3 - jumbo (english lyrics) - 1975
    4 - jumbo (german lyrics) - 1975
    5 - rockpommel's land - 1977
    6 - solar music - live - 1978
    7 - rock on brain - 1978
    8 - merry-go-round - 1979
    9 - volle molle - 1980
    10 - illegal - 1981
    11 - razzia - 1982
    12 - kinder + narren - 1984
    13 - sonnentanz - live - 1985
    14 - fantasten - 1987
    15 - last party - live - 1989
    16 - die grobschnitt story - 1994
    17 - die grobschnitt story 2 - 1998
  • 1970 yilinda kurulan alman progressive rock grubu. genesis, yes, camel ve eloy arasinda tarzdan tarza kosmus ve yetmisli yillarda her bir tarzda oldukca basarili albumlere imza atmislardir. kendilerine en buyuk basariyi ve cikisi getiren rockpommel's land'den sonra (ki ernie adinda bir cocugun maceralarini anlatan bir concept album'dur), ikinci albumleri olan ballermann'in ikinci plaginda yer alan solar music'i bastan sona canli calma ve bu performansta yaptiklari eklerle ayri bir album olarak cikartma sansini yakalamislardir. ancak bundan sonraki albumlerde grup tarzini giderek daha ticari bir yone kaydirmis ve sonunda grubun beyni joachim "eroc" ehrig'in ayrilmasiyla da ilk bes albumden kalan son kendilerine has ogelerini de yitirmistir.

    kemik kadro:
    joachim "eroc" ehrig - davul
    axel "felix" harlos - davul
    stefan "wildschwein" danielak - ritm gitar, vokal
    bernhard "bar" uhlemann - bas gitar, flut
    gerd-otto "lupo" kuhn - solo gitar
    hermann "quecksilber" quetting - klavye

    albumler:
    1972 grobschnitt
    1974 ballermann
    1975 jumbo
    1977 rockpommel's land
    1978 solar music live
    1979 merry-go-round
    1980 volle molle
    1981 illegal
    1982 razzia
    1984 kinder und narren
    1985 sonnentanz live
    1987 fantasten
    1990 last party live
  • bar ayrıldıktan sonra gruba katlan basçının lakabı popodur. grup adını birinci dünya savaşında kiliselerde çalan aynı isimli almanlardan almıştır. krautrock içiin gayri ciddi bulundular hep, mizah duygusuna sahip olmaları kötü olamazdı tabii, bu anlamda frank zappa'nın alman ruh kardeşleri.
  • müziklerinde mizahı merkeze alan absürd tavırlarıyla dikkati çekerler. bu özellikleriyle krautrock'ın dadaizm'den kökenlenen karanlık tarafına da ışık tutmaktadırlar aslında. bir benzerleri için:

    (bkz: guru guru)
  • muazzam albümleri ballermann şöyle başlar :

    "hhmm, ah, hello my dear friends. here i am again with my music. well, it’s very nice that i can speak to you now from this very fine record. and i am freuing me, that you are freuing you to hear my voice again. isn’t it nice? yes it is. well, i want you to listen to my very new song, wich i have brought along from a trip through africa. and i hope, you like it. do you like it? yes, you do. and also here are ebenfalls some of my very best friends, wich will sing along together with me. come on boys, let‘s sing that the camels are breaking together."

    hoş değil mi? evet hoş.. sevdiniz mi? evet sevdiniz...
  • alman krautrock grubu, 70te kurulup 89da dağılmışlardır. dönemin kendi halinde takılan gruplarından birisidir ve ticari amaçtan çok kendi keyifleri için o kadar albümü yapmışlardır..dırdır... yaratıcı ve muhteşem gitar melodileri, başarılı davul ritimleri, eğlenceli sahne performansları grubun en önemli özellikleridir..19 yılda 15 albüm yayınlamışlar.. bir yes, bir van der graaf generator tadı almak mümkün..
  • almanya'nın pink floyd'a verdiği en sert cevap şeklinde 1-2 kelam edilmiştir haklarında.sonrasında eloy devralmıştır bu bayrak yarışını.

    nedeni bilinmez bir şekilde solar music live albümleri devamlı live at pompeii le karşılaştırılmaktadır.evet cevap serttir ama yeterli etkiyi yaratmaz.
    kıyaslandığına göre bunu edineyim bir şekilde diye düşünen ey suser! çok mantıklı bir şey yapıyorsun hastayım sana.
    ballermannı yalayıp yuttuğunu varsayarak the missing 13 minutes e bir bakmanı istiyorum.