• ingilizce buyume, gelisme, yukselis anlamindaki kelime..ayrica tibbi olarak tumor veya ur olarak kullanildigi da mumkun..
  • (bkz: growth rate)
  • yönetmenliğini gabriel cowan'ın yaptığı 2010 çıkışlı vasat bir film.
  • dot'un 7 serisinin ilk oyunu. orijinal adı türkçe adından çok daha uygun kendisine ama tümör deseniz olmayacak, büyüme deseniz uymayacakmış. böylesi daha iyi olmuş: iyi şeyler olacak diye düşün
    böyle alçak gönüllü, alçak sesli oyunlar sahnelemesine pek alışık olmadığımız dot'a yakışmış, taze bir soluk vermiş, 7 serisinin kalan altısını merak ettirmiş, büyük meseleleri küçültmeden ama çok da büyütmeden anlatan, atakan akarsu, gizem güçlü, mert öner üçlüsünün güzel kotardığı, bugüne kadar seyrettiğim kadarıyla pek hâzetmediğim mert öner'i bana sevdiren, sadece gizem güçlü'nün hoş ama büründüğü her karakterde rahatsız edici şekilde aynı olan oyunculuğunu yadırgadığım güzel, yeni oyun.
  • dot oyunlarının ayrı bir kalitesi olduğunu düşünerek gitmeye karar kıldığımız, öncesinde hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığımız oyun. dolayısı ile işlenen konu tamamen sürprizdi bizim için.

    3 kişilik bir oyun ama oyuncular oyun sırasında farklı karakterleri de canlandırıyorlar. sahneyi bir sıra sandalye ile çevreleyip üçgen şeklinde oluşturmuşlar. üç oyuncu bu üçgen içinde seyircilerin arasındaki boş sandalyelere oturarak oyuna çıkıp giriyorlar. bir karakter ile yerine oturan oyuncu başka bir karakter olarak oyuna dahil olabiliyor. bu kısmı iyi. sıradan oyun akışlarından farklı. seyirciyi sürekli takipte tutuyor.

    dekor ve kostüm olarak özel bir şey yok. elden ele gezdirilen küçük yapay bir orkide var.

    muhteşem bir oyunculuk görmedim. ama kötü de değillerdi.

    oyun tek perde 1 saat kadar sürüyor.

    --- spoiler ---

    kız arkadaşı tarafından terk edilen gencin bir testisinde kötü huylu bir tümör çıkması ve bunun üzerine girdiği depresyon

    konu iç açıcı değil, insanı sarıp sarmalayan bir yanı da yok. birisinin hayatından öylesine alınan bir kesit gibi. sonu bir yere bağlanmayan. en azından benim için.
    --- spoiler ---

    benim için vasattı. bazıları eh işte dedi. birisi tam da benim şu anki ruh halime hitap ediyor dedi.

    her oyunun bir alıcısı var. bu oyununki ben değilim. belki sizsinizdir, o zaman iyi seyirler...
  • ing. büyüme, gelişme.
  • çağımızın sihirli sözcüğü start up lar da su sözcük için ne paralar yakıldı
hesabın var mı? giriş yap